SmartContract.nl

Er is een grote groep gebruikers die verwacht dat Ethereum binnenkort de meest populaire cryptomunt zal worden en daarmee de plek van Bitcoin in zal nemen.

Ethereum heeft zijn nut al bewezen; waar de coin ooit begon op basis van proof-of-work, is dit nu veranderd naar proof-of-stake. Het aanmaken van een nieuwe block wordt daarbij beslist aan de hand van welvaart binnen de blockchain. Ethereum is daarmee veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld Bitcoin en andere proof-of-work systemen. Daarbij wordt computerkracht gebruikt om complexe puzzels te lossen. Op dit zijn ruim de helft van de 100 meest populaire applicaties gebaseerd op Ethereum, SmartContract.nl zet de top 5 applicaties op een rijtje.

Bekendste Ethereum applicaties

Veel van de meest gebruikte crypto applicaties zijn gebaseerd op Ethereum. Dat komt mede door de kleinere voetafdruk, in vergelijking met proof-of-work cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Ethereum is dan ook een geliefde cryptomunt, vol potentieel (kijk bijvoorbeeld maar naar de Ethereum koers). Wij zetten de vijf bekendste Ethereum-based cryptocurrency op een rijtje.

1. EOS [vcw-price-big-label symbol=”EOS” color=”white” currency1=”EUR” currency2=”USD” currency3=”GBP” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”] [vcw-change-big-label symbol=”EOS” color=”white” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”]

EOS is eigenlijk niet echt een Ethereum token, maar EOS is ooit gebaseerd op ERC20, net als vele andere cryptocurrency. Sommige van deze cryptocurrency begonnen ooit als ERC20 token en krijgen vervolgens een eigen valuta. EOS en ERC20 zullen dus binnenkort concurrenten van elkaar zijn.

Beide cryptocurrency zijn gebaseerd op smart contract basis. Het zijn gedecentraliseerde applicaties. EOS is een unieke app; het maakt gebruik van horizontale en verticale schaalbaarheid.

Horizontale schaalbaarheid is het belangrijkst. Smart contracts en transacties worden tegelijkertijd uitgevoerd, in plaats van na elkaar. EOS is daarmee efficiënter dan Ethereum. EOS heeft als voordeel dat het gemakkelijker en sneller is om transacties te doen, terwijl de kosten daarvan laag blijven. Daarom wordt EOS door sommige fans ook wel de ‘Ethereum Killer’ genoemd.

2. Tron [vcw-price-big-label symbol=”TRX” color=”white” currency1=”EUR” currency2=”USD” currency3=”GBP” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”] [vcw-change-big-label symbol=”TRX” color=”white” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”]

Op nummer twee staat Tron. Tron is een valuta dat gebaseerd is op de blockchaintechnologie. Tron is een gedecentraliseerde munt en is vooral bedoeld om makers van content te verbinden met normale gebruikers.

Momenteel is er al een app die gebruikmaakt van Tron. Dit is de Peiwo app, die op dit moment wordt getest in China. Social media platforms maken vaak gebruik van algoritmen om gebruikers zo lang mogelijk op de site te houden. Op die manier worden er meer inkomsten aan advertenties gegenereerd. Een dergelijke manier is volgens de Tron-gedachte geen optimale manier om te verdienen.

Het idee is om de controle bij grote bedrijven als Facebook, Google en Apple weg te halen en de content te verdelen onder content gebruikers en normale gebruikers. Het gaat hier om een zeer ambitieus project. Veel serieuze investeerders noemen Tron echter overgewaardeerd en daarmee heeft de munt niet een heel positieve reputatie.

3. Vechain Thor [vcw-price-big-label symbol=”VEN” color=”white” currency1=”EUR” currency2=”USD” currency3=”GBP” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”] [vcw-change-big-label symbol=”VEN” color=”white” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”]

Vechain is een Blockchain-as-a-Service bedrijf, dat zich richt op het aanbieden van transparant beheer van de supply chain. Daarbij worden er gebruikgemaakt van zogenaamde smart chips, die bijvoorbeeld terug te vinden zijn in creditcards. VeChain heeft ondersteuning om goederen te tracken en op die manier de kwaliteit van het product op het oog te houden. Op die manier kunnen verkopers aantonen aan de koper dat de luxe producten die zij verkopen, echt zijn. Consumenten lopen daardoor minder risico opgelicht te worden.

Op 26 februari 2018 werd VeChain veranderd naar ‘Vechain Thor’. Het bedrijf heeft zijn technologie aangepast en biedt daarmee nu ook zakelijke dapps (decentralized apps) oplossingen. Zo werd ook de afkorting van de token veranderd van VEN naar VET. Daarnaast is er een token bijgekomen: Thor Power (kortweg THOR). THOR maakt gebruik van smart contracts, gebaseerd op de VeChain blockchain.

Vechain is een van de grootste exchanges in de wereld. Er zijn dan ook veel gebruikers die geïnteresseerd zijn in het investeren in VeChain.

4. ICON [vcw-price-big-label symbol=”ICX” color=”white” currency1=”EUR” currency2=”USD” currency3=”GBP” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”] [vcw-change-big-label symbol=”ICX” color=”white” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”]

ICON is een blockchain start-up uit Korea. De oprichter van ICON is Dayli Financial Group. Het doel van het project is om de efficiëntie van het delen van informatie tussen instituties en andere bedrijven te vergroten.

ICON maakt daarbij gebruik van een concept, dat het ‘loopchain’ noemt. ICON verbindt zich aan andere blockchains, zonder daarbij gebruik te maken van een bemiddelaar, zoals bijvoorbeeld een gecentraliseerde exchange. Op die manier wordt bijvoorbeeld de overheid verbonden aan een bedrijf.

In de praktijk werkt dat als volgt: ziekenhuizen worden verbonden met zorgverzekeraars, universiteiten worden verbonden aan medewerkers en zo voorts. ICON is vrij nieuw, maar nu al een populaire applicatie. Het heeft in oktober 2017 maar liefst 150.000 Ethereum weten te verdienen. Of ICON is de toekomst echt een succes wordt, is afhankelijk van andere blockchain projecten.

5. Binance Coin [vcw-price-big-label symbol=”BNB” color=”white” currency1=”EUR” currency2=”USD” currency3=”GBP” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”] [vcw-change-big-label symbol=”BNB” color=”white” url=”” target=”_blank” fullwidth=”no”]

De laatste populaire applicatie in de lijst is de zogenaamde Binance Coin. Binance is een munteenheid die bedoeld is voor het Binance platform. Dat platform kan naar eigen zeggen tot wel 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken. Binance is een samenvoeging van de woorden ‘binair’ en ‘financieel’. De naam is dus een samentrekking tussen digitale technologie en financiën.

BNB wordt vooral gebruikt om bijvoorbeeld de exchange fees te betalen, evenals transactiekosten, listing fees en andere kosten die bij het verhandelen van altcoins komt kijken. Om gebruikers te overtuigen voor Binance te kiezen, komt het team achter dit project met vaste kortingen. Zo krijgt men 50 procent korting in het eerste jaar, 25 procent korting in het tweede jaar, 12,5 procent korting in het derde jaar en 6.25 procent korting in het vierde jaar. Na vier jaar betalen gebruikers de volledige prijs.

BNB werd opgericht om zich te richten op de Aziatische markt. Binance is dan ook een populaire cryptomunt in bijvoorbeeld China, Korea en Japan. De laatste maanden is Binance ook populairder geworden in Engeland, Frankrijk, Spanje en Rusland.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht