SmartContract.nl

satos reviewSatos is een online exchange waarbij het mogelijk is om cryptovaluta in te kopen en te verkopen. Ooit begon de website als een hobbyproject, maar inmiddels is Satos een populair en bekend platform dat omgezet is in een bedrijf. Het assortiment biedt momenteel meerdere cryptovaluta aan. De website belooft in de toekomst het aanbod nog verder uit te breiden.

Het doel van Satos is cryptovaluta te kopen en te verkopen en daarbij een zo laag mogelijke fee te berekenen. Daardoor is het aanschaffen van cryptovaluta op deze exchange een stuk voordeliger dan bij andere exchanges.

Ga naar Satos.nlMeer info over Satos

Cryptocurrency kopen en verkopen op Satos.nl

Momenteel ondersteunt Satos slechts een paar cryptovaluta. Dit zijn: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. Het zijn de vijf populairste cryptovaluta met de hoogste marketcaps. Satos stemt aan de hand van market caps het aanbod af.


Bij Satos is het mogelijk cryptovaluta te kopen, zonder daarvoor op te moeten bieden tegen andere gebruikers. De website koopt de cryptovaluta in bij andere (internationale) exchanges, waardoor de waarde berekend wordt aan de hand van de huidige koers. Tel daar bovenop een kleine fee en de cryptocurrency zijn van jou. Deze zijn eenvoudig te betalen via iDEAL en Bancontact.

Een bestelling dient tenminste 100 euro te zijn. Ten eerste dient de gebruiker een bestelbedrag in te vullen. Daarna kan men kiezen tussen iDEAL en Bancontact als betaalmethode. Ten slotte wordt er om het wallet adres gevraagd. Binnen een aantal minuten worden de cryptovaluta dan naar de wallet overgemaakt. Belangrijk: men dient zelf al in het bezit te zijn van een eigen wallet adres. Bovendien moet men een verificatie uitvoeren: er wordt een rekening verificatie van 1 eurocent uitgevoerd.

Cryptocurrency verkopen

Uiteraard is Satos niet alleen een verkoper van cryptovaluta, het is ook mogelijk om cryptovaluta in te ruilen voor euro’s. Ook hier geldt dat Satos alleen Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash inkoopt. Ten eerste voert de gebruiker het aantal Bitcoins of altcoins in dat hij wil verkopen. Daarna berekent de exchange automatisch de waarde in euro’s. Ga je akkoord, dan kun je op ‘plaats bestelling klikken’. In dit geval is het noodzakelijk om de IBAN en BIC-code van de bankrekening op te geven.

Vervolgens verschijnt er een wallet adres waarnaar men de cryptovaluta over moet maken. Het duurt bij Satos wel even totdat de betaling op de rekening verschijnt. Het platform maakt geregeld gebruik van bankoverschrijving, waardoor het tot wel drie dagen kan duren totdat het geld op de bankrekening staat. Uiteraard gaat dit een stuk sneller als je dezelfde bank als Satos gebruikt.

Prijzen en kosten van Satos

Zoals bij elke exchange, is het kopen en verkopen van cryptovaluta niet volledig gratis. Daarom rekent het bedrijf fees en transactiekosten. Er worden geen andere kosten berekend. Vrijwel alle exchanges maken gebruik van dit verdienmodel.

Dit betekent dat de gebruiker een iets hogere koers moet betalen dan gebruikelijk is. De koers ligt daardoor hoger dan de officiële koers van de marktprijs. De fee is dus al inbegrepen in de totale prijs die Satos rekent. De fees kunnen van moment tot moment verschillen, maar doorgaans is een fee tot 1 procent bij Bitcoin en een fee tot 2 procent bij altcoins gebruikelijk.

De prijzen veranderen voortdurend, mede vanwege koersschommelingen. Met name de transactiekosten van Bitcoins zijn zeer laag. Voor altcoins geldt dat Satos een fee tussen de 1 en 2 procent rekent. Dat is niet erg veel, maar de fee had ook wat verder omlaag gekund.

Betrouwbaarheid en veiligheid van Satos

Voor een iets hogere fee krijgt de gebruiker wel meer veiligheid. In tegenstelling tot bij andere Nederlandse exchanges, heeft Satos een redelijk hoge maximaal transactiebedrag. Bovendien is het bedrijf actief bezig met het tegengaan van criminele activiteiten zoals witwassen en fraude. Het is een Nederlands bedrijf dat zich dan ook aan de wet dient te houden. Klanten zijn zeer tevreden over het platform: gemiddeld scoort Satos een 9 op Trustpilot.

Satos: verificaties en limieten
Het is bij Satos mogelijk een transactie van maximaal 50.000 euro te doen. Een transactie doen met een hogere waarde is niet mogelijk, zonder daarvoor extra stappen te doorlopen. Wie zich inschrijft als nieuwe gebruiker, moet bovendien eerst zijn rekeningnummer verifiëren. Satos schrijft dan 1 eurocent van de rekening af. Het duurt even totdat de verificatie is uitgevoerd. Houd rekening met een verificatietijd van ongeveer 3 uur op werkdagen. Bovendien kunnen gebruikers maximaal 3 transacties per 24 uur doen.

Ga naar Satos.nl

Het is mogelijk het aantal transacties te verhogen, maar daarvoor gelden extra beveiligingsmaatregelen. Het is ook mogelijk het transactiebedrag te verhogen, maar daarvoor worden extra gegevens gevraagd. Op die manier wil Satos voorkomen dat er via hun platform geld wordt witgewassen. Bovendien bevriest Satos soms bestellingen om extra onderzoek te doen. Dat wordt doorgaans alleen gedaan bij bestellingen die er verdacht uitzien, een groot risico met zich meedragen of als er een vermoeden bestaat dat de klant fraudeert met de bestellingen. Dit is wat Satos ‘cliëntonderzoek’ noemt.

Levering van cryptovaluta
Satos levert cryptovaluta op wallets doorgaans binnen een paar uur. Een verificatie van het rekeningnummer duurt tijdens kantooruren maximaal 4 uur. Bovendien kan het even duren totdat je het geld op de rekening hebt, wanneer je besluit cryptovaluta aan satos te verkopen. Bij Satos hoef je niet van tevoren een gebruikersaccount aan te maken en krijg je een track & trace code per bestelling. Daardoor bespaar je tijd en geld.

Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht in 2016. In twee jaar tijd heeft het hobbyproject zich weten uit te breiden tot een van de grootste spelers op de cryptovalutamarkt in Nederland. Mede dankzij het simpele lay-out is het voor iedere gebruiker mogelijk valuta te kopen en te verkopen. Betalen kan eenvoudig via iDEAL en Bancontact. Bij hogere bedragen zijn extra gegevens noodzakelijk. Het bedrijf doet dat in verband met de wet. Ten slotte zal Satos binnenkort het aanbod uitbreiden, waardoor er nog meer cryptovaluta geleverd kunnen worden.

Ga naar Satos.nl

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.