SmartContract.nl

Iedereen die actief is op de cryptocurrency markt krijgt te maken met een exchange. Op deze plek kun je Bitcoin en altcoins kopen, verkopen en verhandelen. Wel is het belangrijk om te weten dat je op veel exchanges grote en bekende coins om moet wisselen voor kleinere. Zo dien je eerst Bitcoin, Litecoin of Ethereum te kopen bij een broker. Deze bedrijven verkopen cryptomunten. Naast de aankoopprijs moet je vaak nog een extra vergoeding voor betalen, de zogeheten ‘fee’. Na de aankoop van verstuur je de munten naar een exchange en kun je ze omwisselen naar welke cryptocurrency je ook maar wil.

Wat is een exchange?

Voor het kopen en verkopen van cryptomunten dien je gebruik te maken van een exchange. Dit is een handelsplaats die je een beetje kunt vergelijken met een supermarkt. Alle producten bevinden zich op dezelfde plek. Dankzij de supermarkt is het niet meer nodig om naar de slager en groenteboer te gaan, en dankzij een exchange hoef je niet op verschillende plekken cryptomunten te kopen. Tegenwoordig bestaan er diverse exchanges. Maar hoe kies je nu de beste? In dit artikel hebben wij een aantal bekende exchanges voor jou op en rij gezet.

Welke altcoins staan er op een exchange?

Op sommige exchanges zijn tientallen altcoins te vinden. De handelsplaatsen bepalen zelf welke digitale munten er geplaatst worden. De beslissing hangt onder andere af van de wetgeving van het land waar de exchange is opgericht. Soms plaatsen exchanges een bepaalde altcoin niet omdat de wet dit niet toestaat. Staat een bepaalde digitale munt niet op de exchange die jij gebruikt, maar wel op een andere? Geen probleem, want je kunt gebruik maken van meerdere exchanges.

Welke crypto exchanges zijn er?

Vrijwel iedere crypto investeerder krijgt te maken met exchanges, waar je in digitale valuta kunt handelen. Welke zijn er allemaal, en hoe werken ze?

Binance

Binance exchangeBinance is een van oorsprong Chinese exchange. Sinds haar oprichting in 2017 heeft het zich ontwikkeld tot een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Binance wil transacties zo snel mogelijk verwerken en levert op dit moment 1,4 miljoen transacties per seconde. Ook heeft het een eigen coin genaamd Binance Coin (BNB).

Ga naar BinanceMeer info over Binance

Coinbase

coinbase exchangeDe Amerikaanse exchange Coinbase is actief in meer dan 32 landen. Het is daarmee een van de grootste cryptocurrency handelsplaatsen ter wereld. Het werd in juni 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Dit maakt het een van de oudste exchanges. Op Coinbase kun je handelen in Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Ga naar CoinbaseMeer info over Coinbase

KuCoin

kucoin reviewKuCoin streeft er naar om gebruiksvriendelijker te zijn dan gewone beurzen. Zo hoeven gebruikers zich niet te identificeren tijdens het aanmelden. Ook ontvangen investeerders op KuCoin commissie voor de aandelen die zij op het platform hebben. Deze aandelen worden ‘shares’ genoemd. Tevens is het mogelijk om inkomsten te halen uit dividenden.

Ga naar KuCoinMeer info over KuCoin

Litebit

Litebit exchangeLitebit is zowel een broker als een wallet. Je kunt er allerlei cryptomunten kopen en ze eventueel opslaan in de Litebit wallet. Deze broker wil zo snel mogelijk leveren. Wanneer je een cryptomunt koopt ontvang je het vrijwel direct. Gebruikers kunnen aan het team van Litebit zelf coins voorstellen, die bij goedkeuring verkocht zullen worden.

Ga naar LitebitMeer info over Litebit

Changelly

Changelly exchange serviceChangelly is een wisseldienst voor cryptocurrencies. Op dit platform krijg je geen nieuwe wallet, maar kun je de cryptovaluta overzetten om het te ruilen met een andere munt. Changelly gebruikt een systeem die geïntegreerd is bij andere exchanges. Deze vergelijkt de prijzen van een bepaalde cryptovaluta en selecteert vervolgens de beste koers.

Ga naar ChangellyMeer info over Changelly

Bitfinex

Bitfinex exchangeBitfinex is een handelsplatform uit Hong Kong waarop je digitale valuta kunt kopen en verkopen tegen de actuele koers in real-time. De exchange wil de transactiekosten zo laag mogelijk houden. Beginners kunnen hier eventueel oefenen met traden via een demo. Ervaren investeerders hebben op dit platform onder andere de mogelijkheid om aan margin trading te doen.

Meer info over Bitfinex

BiBox

bibox reviewDe Chinese crypto exchange Bibox bestaat nog niet zo lang, maar timmert aan de weg. Momenteel ondersteunt BiBox nog geen fudiciair geld zoals dollars en euro’s. Het is enkel mogelijk cryptovaluta te ruilen. Wel profiteert de gebruiker van lage fees en hoge kortingen, als hij gebruik maakt van de eigen token, BIX. Inmiddels staat BiBox in de top 10 exchanges wereldwijd.

Ga naar BiboxMeer info over Bibox

Gate.io

gate ioGate.io is een crypto exchange waar je kunt handelen in meer dan twintig digitale munten. Dit aantal breidt zich in de toekomst waarschijnlijk uit. Tevens vind je op Gate.io een overzicht van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt. In real-time wordt onder andere de prijs en het volume van digitale munten vermeldt.

Ga naar Gate.ioMeer info over Gate.io

Blockport

blockport logoBlockport is ‘s werelds eerste sociale cryptocurrency exchange. De dienst biedt onder meer de mogelijkheid om in contact te komen met ervaren cryptohandelaren en er is een mogelijkheid elkaars portfolio te kopiëren. Dit maakt Blockport een sociaal platform. Doordat een account met euro’s opgewaardeerd kan worden, verdwijnt de drempel te beginnen met crypto.

Ga naar Blockport.ioMeer info over Blockport

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.