SmartContract.nl

BTC Direct is een van de grootste spelers in Europa. Het bedrijf werd in 2013 opgericht in Nijmegen, waar het nu nog steeds gevestigd is. BTC Direct is een belangrijke exchange voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Doordat het een Nederlands bedrijf is, houdt het bedrijf zich ook aan de Nederlandse wet. Daardoor gelden er in sommige gevallen verificatieprocedures en bestedingslimieten.

Deze website koopt grootschalig verschillende cryptovaluta in op internationale exchanges. Bovendien is het ook mogelijk als gebruiker zelf cryptovaluta aan te bieden of aan te schaffen. Het voordeel is dat vanwege het grote aanbod, gebruikers niet meer hoeven op te bieden tegen andere gegadigden. Daardoor weten klanten meteen zeker dat de transactie doorgaat. Het bestellen van cryptovaluta gaat eenvoudig: geef aan hoeveel cryptovaluta je wilt hebben en in welke valuta. Vervolgens is het mogelijk deze te bestellen en af te rekenen met bekende betaalmethodes zoals iDEAL.

Kopen en verkopen van cryptocurrency

btc direct ervaringBTC Direct heeft een breed aanbod van cryptocurrencies. Aanvankelijk werkte het bedrijf enkel met Bitcoins, maar tegenwoordig worden ook verschillende altcoins als Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple ondersteund. In de toekomst zal het assortiment nog verder uitgebreid worden. Het kopen en verkopen van cryptocurrency gaat heel eenvoudig. Bovendien hanteert BTC Direct vrij lage fees, waardoor het aantrekkelijk wordt een bestelling te doen.

Ga naar BTC DirectMeer info over BTC Direct

Het inkopen van Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Ripple gaat erg eenvoudig. Dat komt doordat de website gebruik maakt van een overzichtelijke interface. Kopers geven aan voor welk bedrag in digitale valuta men wil hebben en dienen vervolgens de bestelling in. Het bedrag wordt dan berekend en gereserveerd. Wanneer de koers verandert, vervalt de reservering. Daarom is het handig direct af te rekenen. Dit kan door op de groene knop te klikken. De betaalpagina biedt verschillende betaalmogelijkheden, waaronder iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en creditcard. Let wel op de bijkomende kosten voor de betaalmogelijkheden. Houd er bovendien bij bankoverschrijving rekening mee, dat de cryptovaluta dan niet direct geleverd worden. Het is enkel mogelijk cryptovaluta te kopen met je eigen bankrekening. De gegevens van het account en van de bankrekening moeten namelijk overeenkomen. Na betaling zijn de cryptomunten doorgaans al binnen twee minuten geleverd op de wallet.

Cryptocurrency veilig opslaan op een hardware crypto wallet

Verkopen van cryptocurrency

Wie Bitcoins, Litecoins, Ethereum, Bitcoin Cash of Ripple heeft en deze wil verkopen, kan de munten aanbieden bij BTC Direct. Het verkopen van de cryptovaluta is erg eenvoudig. Het is enkel mogelijk het bedrag uit te laten keren aan de hand van bankoverschrijving. Het duurt dus even totdat het geld op de rekening staat. Allereerst dien je de hoeveelheid cryptomunten die je wilt wisselen aan te geven. Vervolgens wordt er een bedrag geschat in euro’s, aan de hand van de huidige koers. Door de koersschommelingen kunnen de bedragen van tijd tot tijd veranderen.

BTC Direct levert snel en kent een duidelijk bestelproces. Doordat je met iDEAL kunt betalen is het een uitermate geschikte partij voor Nederlandse consumenten.

— Floris van Vredendaal

btc direct

Geef daarna het gewenste bankrekeningnummer op waar het geld naar moet worden overgemaakt. BTC Direct geeft dan een wallet adres waarnaar de munten moeten worden verzonden. Het bedrag dat men moet overmaken, is exclusief fees. Dat betekent dat de kosten van de fees voor het versturen van Bitcoins er nog bij komt. De transactie is daarna terug te vinden op de website. BTC Direct betaalt de afgesproken prijs dan uit. Over het algemeen worden betalingen direct uitgevoerd, waardoor je het geld binnen enkele dagen op je rekening ontvangt.

Prijzen en kosten van BTC Direct

Uiteraard vraagt BTC Direct wel een fee voor het gebruik van haar diensten. Bij het kopen of verkopen van cryptovaluta worden fees en andere kosten berekend. De fees zijn vrij laag bij BTC Direct, waardoor het aantrekkelijk wordt cryptovaluta te kopen en te verkopen. De fees bedragen doorgaans 1% voor het aankopen van bijvoorbeeld Bitcoins, Litecoins en Ethereum. Voor de verkoop van de valuta wordt 2 procent berekend, behalve bij Bitcoins. Bovendien worden er extra kosten berekend bij het gebruik van betaalmethoden.

Die kosten zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden over de transactie berekend. iDEAL rekent zo’n 99 eurocent per transactie aan kosten. Bij Bancontact betaalt de gebruiker 3% transactiekosten.

crypto kopen bij btc direct

Veiligheid BTC Direct

BTC Direct is een Nederlands bedrijf en moet zich daarom houden aan de Nederlandse wet. Daarom is het niet mogelijk onbeperkt euro’s te investeren in de verschillende cryptovaluta. De koper wordt gecontroleerd, voordat de transactie plaatsvindt. Op die manier wordt het kopen en verkopen van cryptocurrencies veilig gehouden.

Verificaties en limieten

Daarom is een verificatie noodzakelijk. Tot 100 euro is het mogelijk cryptocurrencies te kopen, zonder daarvoor een verificatie te hoeven doen. Je hoeft je dan dus niet te legitimeren. Bij een besteding van meer dan 100 euro is verificatie noodzakelijk.

Het is dan noodzakelijk een kopie van het identiteitsbewijs en een foto van jezelf met het identiteitsbewijs in te leveren. De aanvraag wordt dan binnen een paar uur goedgekeurd, afhankelijk van de drukte. Daarna wordt het bestedingslimiet verhoogd naar 1000 euro per dag. Het is mogelijk dit bedrag op te laten hogen, maar daarvoor is een strengere verificatie noodzakelijk. Zo dien je je woonadres op te geven en vraagt BTC Direct om een videogesprek. Daarbij dien je nog eens je ID-kaart te tonen.

Levering

BTC Direct is al jaren een grote speler bij het inkopen en verkopen van cryptovaluta. Daardoor heeft het bedrijf een goede naam in Nederland en Europa en wordt het platform gezien als een betrouwbare exchange. Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en voldoet aan de Nederlandse eisen om in cryptovaluta te handelen. Inmiddels zijn er al duizenden transacties uitgevoerd.

De levering van cryptovaluta of uitbetaling van euro’s vindt meestal dezelfde dag nog plaats. Daardoor heb je je geld snel in huis.

Ga naar BTC Direct

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.