SmartContract.nl

ICON is een gedecentraliseerd netwerk dat het steeds groter wordende ecosysteem van blockchains verbindt. Op die manier moeten lokale smart contract-ecosystemen informatie met elkaar uit kunnen wisselen aan de hand van één overkoepelende blockchain. Hierbij kunnen zij via het gedecentraliseerd netwerk van ICON ook onderling smart contracts afsluiten.

Hoe werkt ICON nu concreet en hoe zet het zijn missie in de praktijk om? Hieronder vind je alles wat je moet weten over ICON (ICX):

Gebruik van de blockchain

ICON heeft de traditionele blockchain volledig opnieuw ontworpen via wat zij de LFT (Loopchain Fault Tolerance) noemen. Hierdoor hebben zij een van de meest krachtige en de meest schaalbare blockchainoplossingen ontworpen. Ten gevolge hiervan kunnen heel wat andere blockchains zich aan ICON’s blockchain koppelen. Onder andere voor Ethereum en Bitcoin is die koppeling reeds succesvol uitgevoerd.

De ICX zelf wordt dan weer gebruikt voor de effectieve uitvoering van transacties tussen de verschillende blockchains. Overigens kan het, net zoals we het kennen van de Ether, ook gebruikt worden als betaalmiddel voor dApps van Ethereum.

Missie van ICON (ICX)

De oprichters van ICON zijn van mening dat de vroeger zo innoverende cryptomunten nog steeds te veel grenzen kennen. De voornaamste visie van ICON is dan ook om die grenzen te doen vervagen door alle netwerken met elkaar te laten communiceren. Zo zouden organisaties die een eigen cryptocurrency gebruiken transacties moeten kunnen uitvoeren met andere organisaties zonder de tussenkomst van overheden, banken of brokers. In eerste instantie wil ICON dat doen binnen zorgvuldig geselecteerde branches waarbij het uitbundig aandacht heeft voor de verzekeringssector en de e-commercebranche. Toch wil het op lange termijn zelfs wereldwijd grenzen doen vervagen. ‘Hyperconnect the world’, zoals ze het zelf omschrijven.

Team van ICON (ICX)

ICON is een ontwikkeling van het Koreaanse bedrijf Dayli Financial Group, een vooraanstaand Aziatisch technologiebedrijf dat onder andere eigenaar is van CoinOne. Dit bedrijf beschikt over het grootste Koreaanse blockchainnetwerk en tracht dat netwerk via ICON met elkaar in verbinding te brengen. Aan het hoofd van het project staan onder andere de oprichters KJ Eee, Jay Kim, Hoon Lee en JH Kim. Hiernaast worden zij bijgestaan door meer dan tien blockchainontwikkelaars, specialisten op vlak van kunstmatige intelligentie en allerhande experts uit de databeveiligingssector.

Overigens heeft ICON reeds verschillende ‘blockchain interoperability alliances’ aangegaan met andere blockchainprojecten om zo een ruimere expertise aan te spreken. Sommige van die samenwerkingen waren succesvol, anderen ondergingen dan weer heel wat kritiek.

Koers van ICON (ICX)

Reeds gedurende lange tijd zit ICON (ICX) in een testfase. Toch geloofden heel wat investeerders al in de prille beginfase in het slagen van het project, mede gesterkt door het feit dat een succesvol bedrijf met een hoge kapitaalwaarde achter de munt verscholen ging. Begin 2018 steeg de koerswaarde zelfs naar $ 12.30 dollar. Het was een ongeziene top.

Gelet op het feit dat ICON echter een grensoverbruggende functie heeft, zal zijn koers altijd wel verband blijven houden met actuele tendensen in de cryptowereld. Ook het feit dat de eerdere samenwerking met Bancor door verschillende outsiders bekritiseerd werd, kan de daaropvolgende snelle val verklaren. In maart 2018 was de koerswaarde zelfs helemaal teruggezakt tot $ 1.63, een waarde die het voor het laatst kende in december 2017. Nu de cryptomarkt zich opnieuw aan het stabiliseren is, merken we dat dat ook het geval is voor de cryptomunt ICX. Met een koerswaarde dat schommelt tussen $ 2.00 en $ 2.50 lijkt de grote daling dus achter de rug te zijn.

Wil de koerswaarde opnieuw stijgen, dan zal de cryptomarkt een nieuwe stijging dienen te ondergaan. Bovendien is het nog even afwachten tot het moment waarop de technologie ook effectief zijn nut zal bewijzen. Volgens vele visionairs zal dat niet lang op zich laten wachten en zal de groei dan opnieuw grote proporties aannemen. Of dat al dan niet bewaarheid wordt? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

ICON (ICX) kopen

Om ICON (ICX) te kopen heb je een Binance account nodig. Op het moment van schrijven is het nog niet mogelijk om deze cryptomunt rechtstreeks aan te schaffen met behulp van iDEAL of Bancontact. Echter kan je de munt wel onrechtstreeks aankopen door eerst Bitcoins, Ethereum of Litecoins aan te schaffen en deze over te schrijven naar jouw Binance wallet, bijvoorbeeld via LiteBit (iDeal). Van hieruit kan je dan jouw Bitcoins of Litecoins omruilen voor ICX (“buy ICX”). Dit lijkt wellicht een omslachtige methode maar het is wel eigen aan beginnende cryptomunten die hun internationale pluimen nog moeten verdienen.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.