SmartContract.nl

TRON (TRX) is een cryptomunt voor de digitale entertainmentindustrie. Het biedt de mogelijkheid om via allerhande applicaties eenvoudig toegang te krijgen tot diverse vormen van entertainment. Via de eigen cryptomunt en de blockchain staat het gebruikers toe om dat alles met een enkele munt te doen. Het integreert ook het Smart Contract Protocol om ingewikkelde transacties af te ronden en allerhande taalbarrières te overwinnen.

Hiernaast heeft het ook een ruime focus op de gaming- en de gokindustrie. Zo zou men bijvoorbeeld de online pokerwinsten kunnen gebruiken om extra’s aan te kopen in een spel of om een live concert bij te wonen.

Hoe het werkt en wat je nog moet weten? Hieronder vind je alle belangrijke informatie:

TRON en het gebruik van de blockchain

De cryptomunt van TRON wordt de TRONIX (TRX) genoemd. De blockchain werkt via een innovatief consensussysteem dat zowel de persoonlijke identificatie als de betaling behelst. Zoals steeds doet het dat aan de hand van point-to-point transacties en dat uiteraard zonder gecentraliseerde organen.

Bijzonder is echter dat het systeem hierbij als Host kan dienen voor ontwikkelaars en dus meer is dan louter een munt voor gedecentraliseerde betalingen. Hierbij werkt het via het zogenoemde ‘Smart Contract Protocol’ dat de gebruikers zowel de voordelen biedt van een cryptomunten terwijl het toch de barrières van de internationale entertainment afbreekt.

Ook de gaming- en zelfs de gokindustrie kunnen genieten van een wereldwijd doelpubliek. Tot slot is het ook gewoon nog eens heel flexibel. Zo ondersteunt het allerhande andere blockchain-netwerken, gaande van Bitcoin en Ethereum tot zelfs Qtum en EOS.

Net als bij Ethereum en Bitcoin is het grootboek publiek toegankelijk. Naast de registratie van de transacties zijn ook de diverse contracten, gaande van transfercontracten tot participatiecontracten, in het grootboek weergegeven.

Gebruikers die ook zelf TRONIX willen aanschaffen, kunnen ze sinds kort opslaan op de TRON Web Wallet of de TRON Wallet voor Android. Er zijn eveneens verschillende andere hardware- en softwarematige wallets die TRX ondersteunen.

Missie van Tron

Het grootste doel van TRON is om de entertainmentindustrie wereldwijd toegankelijk te maken. Het moet als basis dienen voor de ontwikkeling van allerhande digitale entertainmentplatformen die bouwen aan toegankelijkheid. Als Nederlander zou je bijvoorbeeld eenvoudig live kunnen kijken naar een lokale Indiase band. Geen buitenlandse websites bezoeken, geen buitenlandse rekening openen, geen wisselkoersen vergelijken. Met TRON wil men de efficiëntie van de entertainmenteconomie verhogen door te kiezen voor een universele munt en een enkele omzetting.

Team van TRON

TRON werd opgericht door Justin Sun. Hij ontwikkelde eerder ook al de app Peiwo en werkt naarstig aan de integratie van TRON in die app. Dat zou de cryptomunt meteen ook een stuk toegankelijker, populairder en bruikbaarder moeten maken. Justin Shun studeerde aan de universiteit van Pennsylvania waar hij ook een mastergraad behaalde. Hij werkt overigens nauw samen met Jack Ma die we kennen van zijn succesvolle Alibaba Group, wat andermaal de kwaliteiten van Justin Sun moet beamen. Bovendien kunnen de connecties van die laatste wonderen verrichten voor het slagen van zijn cryptomunt.

Natuurlijk doet Justin Sun het lang niet allemaal alleen. Achter hem zou een team van maar liefst 100 medewerkers staan die zich bevinden in China, Japan en de Verenigde Staten. De technologische krachten waren voordien werkzaam bij onder andere de Alibaba Group. Tot het team behoren uiteraard ook heel wat adviseurs, investeerders en praktijkdeskundigen uit het entertainmentlandschap.
koers

Koers van TRON

De eerste Initial Coin Offerings waren steeds binnen vijf seconden uitverkocht. Sindsdien kende deze cryptomunt een snelle groei om begin 2018 de kaap van $ 0.20 te overschrijden. Nadien kon deze cryptomunt een forse daling niet afwenden.

In het kielzog van de grote terugval in de cryptomarkt daalde het steeds verder tot de waarde midden mei 2018 nog slechts $ 0.0238 bedroeg. Sindsdien heeft de koerswaarde zich enigszins kunnen herstellen om momenteel tussen $ 0.05 en $ 0.10 te blijven evolueren, wat het nog steeds heel volatiel maakt. Voor de grote stijging zal het waarschijnlijk wachten zijn tot wanneer er ook effectief applicaties komen die ook mondiaal aan populariteit winnen.

TRON (TRX) kopen?

De cryptomunt Tronix (TRX) kan je bij Binance tegen de marktprijs aankopen. Weet wel dat je deze cryptomunt voornamelijk te verkrijgen is door te handelen, waardoor je eerst een andere cryptomunt zal moeten aanschaffen. Heb je al een account bij Binance? Dan dien je volgende stappen te doorlopen:

  • Klik na het inloggen op Funds en zoek vervolgens naar Bitcoin, Ethereum of Litecoin;
  • Selecteer Deposit en kopieer het gegenereerde adres om via jouw broker Bitcoins of Litecoins aan te schaffen (laat ze doorsturen naar het gegenereerde adres);
  • Na de noodzakelijke bevestigingen op de blockchain ontvang je een notificatie;
  • Nu kies je voor Exchange en zoek naar Tronix (TRX) en wissel je jouw tegoed in Bitcoins, Ethereum of Litecoins om;
  • Je kan vervolgens jouw order plaatsen in functie van jouw beschikbaar tegoed. Kies voor Market Price indien je jouw order graag direct uitgevoerd ziet. Je kunt ook kiezen voor een open order, waarbij je enkel koopt tegen de ingevoerde koers.

Wij hebben prettige ervaringen met de onderstaande TRON verkopers:

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.