SmartContract.nl

spectre logoSpectre.ai is een zogenaamde binaire optie in de cryptovalutawereld. Met een binaire optie of smart optie wordt bedoeld dat een trader een vast bedrag uitbetaald krijgt, wanneer hij een goede voorspelling doet over de onderliggende waarde van deze munt. In veel gevallen moet men bij binaire opties of smart opties inzetten bij een zogenaamde broker. Deze broker is de tussenpersoon tussen de munt en de trader.

In veel gevallen hebben mensen negatieve associaties met een binaire munt, voornamelijk door de aanwezigheid van een broker. Het is immers goed mogelijk opgelicht te worden, doordat de kans op fraude veel groter is. Het investeren in een binaire optie wordt dan ook vooral afgeraden.

Ga naar Spectre.aiSpectre.ai review conclusie lezen

Het team achter Spectre.ai heeft een eigen, eerlijk platform opgezet om te traden. Het belangrijkste kenmerk van Spectre.ai, is dat het de broker heeft verwijderd. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van voorwaarden en afspraken, die worden geprogrammeerd in een smart contract. Het slimme contract is onderdeel van het Ethereum-netwerk. Op die manier weet men zeker dat de trades eerlijk worden uitgevoerd.

spectre betrouwbaar

Het probleem met brokers

Bij binaire opties worden doorgaans de brokers als het grote probleem ervaren. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt het traden in binaire opties wel af vanwege het hoge risico op oplichting. Brokers kunnen immers stiekem de transactie veranderen, of in het geval van winst zelfs beslissen om niet uit te betalen. Op diverse internationale fora zijn er dan ook veel negatieve verhalen te vinden. Hoe meer geld traders verliezen, des te meer geld verdienen brokers.

Daarom heeft Spectre.ai een platform gemaakt zonder brokers, maar met blockchain. Aan de hand van de blockchain wordt elk risico op fraude meteen voorkomen.

Het gebruik van het Ethereum smart contract

In plaats van brokers, maakt Ethereum gebruik van het Ethereum-netwerk en de achterliggende blockchaintechnologie. De trades worden samengevat en geprogrammeerd in een zogenaamd smart contract. Op die manier kan er niet stiekem met de transactie geknoeid worden. Daarnaast worden de inzetten van tevoren al in het slimme contract gezet. Dit betekent dat bij winst, er geen partij is die kan beslissen de winst niet uit te keren.

Uiteraard moet de winst op een bepaalde manier worden uitgekeerd. Dat gebeurt aan de hand van de liquiditeitspool. Deze liquiditeitspool heet DALP, wat staat voor ‘Decentralized Autonomous Liquidity Pool’. Om te kunnen traden met Spectre.ai, is daarom het bezit van een Ethereum Wallet een vereiste.

Traden zonder funds

Met Spectre.ai kan men traden, direct vanuit de wallet. Het is dus niet nodig eerst cryptovaluta in een account te stoppen. Dat betekent dat Ethereum meteen de cryptovaluta omzet in zogenaamd ‘fiduciair geld’. Daarmee wordt bedoeld dat er wordt gekeken naar de waarde van de cryptovaluta zelf. Daardoor is het mogelijk met de meeste grote cryptovaluta te traden.

Spectre.ai is een betaalde dienst, maar het is mogelijk een gratis demo account aan te maken. Deze kan tijdelijk worden gebruikt. Bovendien wordt er 100 fictieve Ethereum tokens op het account bijgeschreven, zodat gebruikers verschillende strategieën kunnen testen. Belangrijk om te weten: een demo account werkt in een demo-omgeving. De winsten of verliezen worden dus niet echt uitbetaald.

Veiligheid van Spectre.ai

Spectre.ai is ontwikkeld met de veiligheid in het achterhoofd. Hoewel de licentie van Spectre.ai geregistreerd is in Costa Rica, betekent dit niet meteen dat dit platform zich bezighoudt met oplichting. Sterker nog, Spectre.ai is een van de meest veilige trading platforms. Elke transactie wordt namelijk in het Ethereum-netwerk opgeslagen en gemined. Dat is altijd veilig en vrij van fraude. De voordelen zijn: derden kunnen de data niet veranderen, data van gedecentraliseerde apps kunnen niet corrupt raken, er wordt gebruik gemaakt van cryptografie en bovendien kunnen apps niet offline worden gehaald.

spectre review

De liquiditeitspool (DALP)

Spectre.ai werkt met een liquiditeitspool, als extra waarborg voor de veiligheid. Als een trader een juiste voorspelling doet, wordt de winst uitbetaald vanuit de liquiditeitspool. Uiteraard is het ook mogelijk dat de trader het niet bij het juiste eind heeft. Hij verliest dan zijn inleg. In dat geval komt het verloren bedrag in de liquiditeitspool terecht.

Trading opties

Spectre.ai biedt drie manieren om te traden. Ten eerste is er een mogelijkheid gebruik te maken van A-book trading, wat sterk lijkt op het investeren in CFD’s. Bij A-book trading is er sprake van gecentraliseerde handel. Ten tweede is het mogelijk te investeren in zogenaamde CFD’s. Het risico daarvan is laag, waardoor de opbrengen ook laag zijn.

De derde optie is smart optie. De winsten van een smart optie zijn hoog, maar het risico ook. Het is gemakkelijk hierbij veel geld kwijt te raken. Geen idee wat al deze begrippen betekenen? Geen probleem, we leggen het nu uit.

A-book trading met Spectre.ai

Bij A-book trading wordt er gehandeld in bijvoorbeeld aandelen, activa en forex. Je zet dan een bepaald aantal ethereum op een bepaald aandeel aan. A-book trading is gereguleerd. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van gecentraliseerde apps, waardoor er veel toezicht op de transactie wordt gehouden. Er kleven weinig risico’s aan deze manier van traden. Bovendien wordt er door Spectre gebruik gemaakt van fiduciair geld en dus niet van Ethereum.

CFD’s

CFD staat voor ‘Contract For Difference’. Dit betekent dat men investeert in een breed scala van activa. Je geeft een bepaalde verwachting van de waarde op. Het maakt niet uit wanneer je je investering terug wilt krijgen; je krijgt altijd het verschil terug. Dat kan op twee manieren: of je hebt een stop loss, waardoor je je enkel je inzet kwijt raakt, of je krijgt een take profit, waardoor je een kleine winst krijgt. CFD’s kennen weinig risico, maar de opbrengst is dan ook niet erg hoog.

Smart opties

Wie wel hoge winsten wil, zal bij Spectre.ai ies hogere risico’s moeten nemen. Men investeert dan in binaire opties. Men kan 75 tot 90 procent van het inzetbedrag verdienen bovenop de inzet. Als je verliest, raak je het volledige bedrag kwijt. Daarom is het risico zo groot. Binaire opties ondersteunen tegenwoordig ook Bitcoin en Ethereum.

Daarnaast kunnen er speculatieve transacties worden uitgevoerd op meer dan 70 verschillende activa’s. Smart opties hebben vrij korte vervaltijden van ongeveer 10 seconden. Uiteraard is het bij Spectre.ai ook mogelijk zelf een hogere vervaltijd in te stellen, maar je betaalt dan wel een hogere inzet.

trading op spectre

Conclusie van de Spectre.ai review

Spectre.ai heeft een gratis demo account, waarmee je kunt voorkomen dat je veel geld verliest. Bovendien kunnen Europese en Canadese traders gebruikmaken van de dienst. In sommige andere landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Venezuela is de dienst verboden. Gebruikers in deze landen kunnen deze dienst niet gebruiken.

Ten slotte heeft men een Ethereum wallet nodig. Daardoor is het niet nodig eerst coins te storten: traden kan direct vanuit de wallet. Daardoor is Spectre.ai een van de veiligste fraudevrije trading platforms van de wereld. Men hoeft zich immers geen zorgen meer te maken over uitbetalingen; die vinden binnen 24 uur plaats. De minimale inleg per trade is 10 dollar. Er gelden geen extra fees.

Ga naar Spectre.ai

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.