SmartContract.nl
VeChain (VET)
2.06%
$ 0.038539
$ 0.000794
⇣ 0.038222
27 Apr
⇡ 0.039802
Het is een nieuwe munt, maar eigenlijk ook een oude munt. We hebben het over VeChain Thor. Begin dit jaar voerde het bedrijf VeChain een rebrand door van VeChain naar VeChain Thor (VET).Daarbij werd er niet alleen een nieuwe naam geïntroduceerd, maar kwam er ook een nieuwe token op de cryptomarkt en werd er een nieuwe website gelanceerd.

Het idee van het project doet een beetje denken aan Ethereum. Het project zet zich in op het gebruik van zogenaamde ‘Enterprise dApps’, net als bij Ethereum het geval is.

Over VeChain Thor

VeChain Thor is vooral bedoeld als een product identificatie systeem. Ieder product krijgt een uniek ID. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de blockchain en een slimme chip. Het wordt op die manier heel eenvoudig om informatie over een product bij te houden. Deze is dan middels de blockchain op te vragen door bijvoorbeeld de consument. Op die manier is er meer transparantie over producten mogelijk.

Gebruik van de blockchain

Aan de hand van de Blockchain is het voor fabrikanten heel eenvoudig om productgegevens te verzamelen en de informatie te koppelen aan het product. De informatie kan eenvoudig gedeeld worden met bijvoorbeeld de leverancier en ook de consument. Een speciale slimme chip scant en monitort een product. Om dit voor elkaar te krijgen, is VeChain een samenwerking met de Aziatische chipmaker INPI aangegaan. De chipmaker is gespecialiseerd in het maken van identificatiechips.

VeChain Thor geeft inzicht aan leveranciers en consumenten over welk traject een product heeft afgelegd. Zo weet de consument precies waar bijvoorbeeld haar handtas of paar schoenen vandaan komt en hoe deze gemaakt zijn. Op die manier wordt de informatiestroom rondom producten transparanter. Daardoor moet het vertrouwen in een merk uiteindelijk vergroot worden.

In de praktijk werkt het als volgt: VeChain gebruikt blockchain-technologie en een eigen ontwikkelde slimme chip. Daarmee kunnen producten zolang als ze meegaan gevolgd worden. De chip kan bijvoorbeeld gebruikt worden in zogenaamde Internet of Things-technologie, zoals bijvoorbeeld een NFC-chip of QR-code. Stel; men koopt een stel merkschoenen. Merkschoenen worden vaak nagemaakt. Daardoor wisselt de tussenpersoon tijdens productie en distributie meerdere malen. De vraag is dan hoe de koper weet dat hij een echt paar schoenen heeft gekocht. Het vertrouwen ontbreekt.

VeChain is daarvoor een goede oplossing. Bij elke stap van productie tot verkoop kan de slimme chip gescand worden. Zo weet men zeker dat het een echt product is. De informatie wordt immers weggeschreven naar de blockchain. Als de informatie niet meer overeenkomt, is er immers geknoeid met het product. Door een app op de smartphone is de slimme chip uit te lezen, waardoor de consument meteen weet of het stel schoenen echt van het luxe merk afkomstig is. Deze technologie wordt dan ook gezien als de oplossing om namaakproducten een halt toe te roepen.

Missie van Thor

Toen VeChain besloot het project te rebranden, is er een nieuwe missie afgesproken. De bedoeling van deze blockchain is ‘het opbouwen van een ecosysteem met transparante informatie en efficiënte samenwerking’.

Naast het beschermen tegen namaak, wil VeChain ook zorgen dat bij logistieke systemen het eenvoudig is om een product te traceren. Met name in de logistiek gaan er vaak zaken fout, omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende afzonderlijke systemen. Op die manier raken bijvoorbeeld pakketjes kwijt of kan het pakket niet meer getraceerd worden. Dit komt vaak voor, doordat meerdere mensen met de hand gegevens moeten invoeren. Bij VeChain Thor is dat niet het geval. De gegevens zijn gemakkelijk over te nemen vanuit de slimme chip. Zo is precies te achterhalen waar het pakketje voor het laatst geweest is en wat ermee is gebeurd. Daarnaast kunnen er eenvoudig automatisch nieuwe gegevens worden toegevoegd.

Team van VeChain Thor

Achter het VeChain Thor zit een team van ervaren ontwikkelaars. Dit team wordt geleid door CEO Sunny Lu. Toen Lu de rebranding bekendmaakte, gaf hij aan dat hij een getalenteerd team van ontwikkelaars achter de munt heeft gezet. Naar eigen zeggen gaat het om “badass coding”, waarmee Lu doelt op vernieuwende manieren van programmeren.

Er zijn meerdere technische teams die aan VeChain Thor hebben meegebouwd. Deze teams hebben voortdurend met elkaar afgestemd of de ontwikkeling van de munt nog op schema ligt. Veel andere bedrijven die een eigen blockchain ontwikkelen, hebben daar moeite mee. Vanwege dit verschil is Thor een belofte voor de toekomst.

Koers van Vechain Thor

Om slimme contracten uit te kunnen voeren en gedecentraliseerde apps te kunnen gebruiken (dApps) heb je THOR nodig. Dit is de afkorting voor THOR Power en werkt op dezelfde manier als dat NEO GAS gebruikt voor de houders. Om een transactie te kunnen doen betaal je tenminste 0.00042 THOR per VET per dag. Kortgezegd: VET is de betaalvaluta, THOR is de eenheid die gebruikt wordt als vergoeding voor het uitvoeren van slimme contracten en decentrale apps.

De nieuwe crypto-eenheid wordt al in verschillende sectoren ingezet. Bijvoorbeeld in de landbouw en de logistiek. VeChain moest wel eerst een zogenaamde tokenswap, van VEN naar VET ondergaan. Het belangrijkste verschil: VeChain was een ERC20-token die bekendstond als VEN. Nu heeft VeChain een eigen blockchain en ICO, wat betekent dat er een compleet nieuwe token moest worden aangemaakt.

De koers van VET is in vergelijking met VEN aanzienlijk gewijzigd. Alle VEN-coins moeten worden omgezet naar VET-coins. Iedere VEN-coin vertegenwoordigt een waarde van 100 VET. De koers ligt op 0,006 dollar per VET. De verwachting van de koers is dat VeChain Thor een rijke toekomst tegemoet komt. Uiteraard is het moeilijk de prijs te voorspellen, maar het is wel duidelijk dat VET een cryptovaluta is die behoorlijk aan het aantrekken is.

Er is sprake van een groeiende cryptomarkt en deze blockchaintechnologie heeft zich al bewezen. Dat is onder meer af te leiden aan het grote aantal samenwerkingsverbanden dat VeChain al is aangegaan met andere grote spelers. Daarnaast bestaat er een sterk team van ontwikkelaars dat luistert naar de gemeenschap. Momenteel bevindt VeChain zich nog rond de 20e plek op de Coinmarketcap, maar de verwachting is dat deze binnen afzienbare tijd een hogere plek zal bedingen.

Bereken de waarde met de Thor calculator

De waarde van VeChain Thor verandert iedere dag. Daarom is het belangrijk de koers goed in de gaten te houden, zeker als je veel van deze cryptocurrency in huis hebt. Gebruik daarom de VeChain Thor calculator om precies uit te rekenen hoeveel waarde jouw VET-cryptocurrency vertegenwoordigen.

VET naar Euro
Euro naar VET

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.