SmartContract.nl

Als je geld hebt, stort je daarvan een deel op je bankrekening. Op die manier kun je voorkomen dat geld verloren gaat, in geval van bijvoorbeeld brand of diefstal. Als je niet meer bij je bezittingen kan, kun je de bank bellen. Bij cryptovaluta is dat niet zo. Omdat cryptocoins altijd decentraal zijn, dien je je cryptocurrencies op te slaan in je eigen wallets. Als eindgebruiker ben je dan zelf verantwoordelijk voor je cryptovaluta. Raak je de toegang tot private key en recovery seeds kwijt, dan raak je daarmee ook de toegang kwijt.

In totaal zijn er al 4 miljoen van de 17 miljoen Bitcoins verloren gegaan, doordat eindgebruikers geen toegang meer hadden tot hun eigen wallet. Met andere woorden: de private key en recovery seeds vormen samen de belangrijkste informatie in de cryptowereld. Die dien je dus goed te beschermen. Daarom heeft CRYPTOTAG nu een nieuw product op de markt gebracht, die de gevoelige informatie van meerdere wallets beschermt. Het product heet CRYPTOTAG. Dit apparaat is momenteel exclusief te verkrijgen bij Cryptomaan. Later zal de CRYPTOTAG ook bij andere resellers in de verkoop gaan.

Vitale informatie veiligstellen

De private key en de recovery seed vormen samen de meest vitale informatie van elke wallet. Zonder deze informatie heb je namelijk geen toegang tot je cryptovaluta. De private key heb je bijvoorbeeld nodig om valuta te kunnen verzenden naar een andere partij. Bovendien is de private key de digitale handtekening bij transacties. Zelfs voor het opvragen van je saldo heb je deze nodig. De recovery seed heb je nodig als je wallet het plots niet meer doet, beschadigd raakt of zelfs helemaal defect raakt door bijvoorbeeld brand. In dat geval kun je aan de hand van de recovery seed al je cryptovaluta weer terugzetten op een nieuwe wallet. De recovery seed is er voor zowel softwarematige als hardwarematige wallets.

Toch zijn er veel gebruikers die te licht over het opslaan van hun belangrijke informatie denken, zo vindt CRYPTOTAG. De informatie dien je op een goede manier op te slaan. Veel gebruikers slaan hun informatie op middels een paper wallet. CRYPTOTAG is een beter alternatief dan een paper wallet; het is gemaakt van titanium en doorstaat de meest heftige situaties. CRYPTOTAG is een directe tegenhanger van de Cryptosteel van Ledger. Het is een Nederlands initiatief en wordt ontworpen en geproduceerd in Amsterdam.

Seeds van meerdere wallets op één apparaat

cryptotag productDe CRYPTOTAG biedt als mogelijkheid om seeds van meerdere wallets op één apparaat op te slaan. Zo kun je maximaal twee keer seed informatie van de Ledger Nano S opslaan. Daarnaast kun je nog eens tweemaal seeds van je TREZOR-T wallet opslaan. Ten slotte is de CRYPTOTAG zo ontwikkeld, dat je nog eens viermaal de informatie van je KeepKey op kan slaan.

In totaal kun je dus maar liefst 48 recovery words opslaan met dit apparaat. Dit is een stuk veiliger dan het opslaan van je informatie op een papiertje. Door het robuuste materiaal waar de CRYPTOTAG mee gemaakt wordt, weet je zeker dat het apparaat de meest heftige situaties doorstaat. Zo kan het apparaat tegen vuur met een temperatuur tot 1665 graden.

CRYPTOTAG bestellen

Specificaties van de CRYPTOTAG

De CRYPTOTAG neemt het op gebied van specificaties op tegen de Cryptosteel van Ledger. Het apparaat is bedacht door een team van experts en wordt verkocht door de Nederlandse website Cryptomaan. Het productieproces van het apparaat vindt dan ook volledig in Nederland plaats.

Het apparaat wordt vervaardigd uit maar liefst 6 millimeter dik titanium en is daarmee uitermate geschikt om belangrijke informatie op te slaan. De backup-informatie wordt op de de titanium plaat van het product opgeslagen. Het gaat hier om essentiële informatie van de hierboven genoemde wallet. Gaat je KeepKey hardware wallet stuk of raakt deze kwijt, dan kun je met dit apparaat je informatie eenvoudig weer herstellen.

cryptotag

Bij de ontwikkeling van de CRYPTOTAG is er een speciaal systeem ontwikkeld, zodat de informatie op de juiste manier en vrij van fouten op de titanium platen kunnen worden opgeslagen. Op die manier weet de gebruiker zeker dat de informatie altijd veilig opgeslagen is. Daarom heeft het team achter dit product edelsmederij, de juwelenbranche en metaalbewerking samengevat als inspiratie voor het nieuwe product.

De CRYPTOTAG heeft een flinke stap voor op de concurrentie. Ten eerste is het een premium product, dat wel tegen een stootje kan. Mede door het materiaal is je informatie in de meest extreme omstandigheden nog veilig. Dankzij het 6 millimeter dik titanium is het een sterk product dat volledig kogelvrij is. Bij verhitting van andere gegevensdragers gaan de letters vaak los. Dat is met de CRYPTOTAG verleden tijd. Het apparaat kan temperaturen tot maar liefst 1665 graden aan. Het is mogelijk tot 4 hardware wallets tegelijk op te slaan. Bovendien biedt Cryptomaan op dit product een levenslange garantie.

Prijzen en beschikbaarheid

Wie het investeren in cryptocurrencies serieus neemt, kiest ervoor om belangrijke informatie op een zo correct mogelijke manier op te slaan. Dat is de gedachte van het team achter CRYPTOTAG. Wie cryptocurrencies bezit, dient er namelijk rekening mee te houden dat hij volledig zelf verantwoordelijk is voor het opslaan van belangrijke informatie als de private key en recovery seeds. Daarom is de aanschaf van de CRYPTOTAG volgens de product een juiste keuze. De verwachting van het bedrijf is dat er meer dan 100.000 stuks per jaar zullen worden verkocht. Naar verluidt wordt het product binnenkort ook via internationale resellers beschikbaar.

De CRYPTOTAG is vanaf het einde van de zomer van 2018 te verkrijgen via de website van Cryptomaan.nl. Het apparaat ondersteunt tot 48 recovery words en is bestand tegen erosie en corrosie. Wil je een CRYPTOTAG bestellen, dan is de verkoopadviesprijs 159 euro. Dat is een kleine investering om je grote investeringen in cryptovaluta veilig te stellen.

v bestellen

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.