SmartContract.nl

Binance exchangeOmdat Binance zijn oorsprong heeft in China richtte het zich in eerste instantie alleen op de Chinese markt. Door nieuwe regelgeving was dit handelsplatform echter genoodzaakt om zich te richten op de rest van de wereld. Deze beslissing heeft voor Binance niet slecht uitgepakt. Inmiddels heeft het een marktkapitalisatie van meer dan een miljard dollar.

Ga naar BinanceMeer info over Binance

Changpeng Zao
Changpeng Zao is de oprichter van Binance. Zao is geboren in China maar verhuisde in de jaren tachtig naar Canada. Hij is wel eens de ‘Mark Zuckerberg van de cryptowereld genoemd’. Feit is dat Zao en zijn team binnen een jaar tijd een succesvolle exchange uit de grond hebben gestampt.

Groot aantal munten en digitale portemonnees
Rond 2013 ontdekte Changpeng Zao de cryptowereld en besloot zich daar volledig op te richten. Het resulteerde in 2017 in de komst van Binance. Op deze exchange heb je de keuze uit meer dan 120 digitale munten, meer dan 100 digitale portemonnees. In Japanse is het een van de grootste cryptocurrency exchanges en een aanzienlijk deel van de gebruikers is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Verhuizing naar Malta
Door een verandering in de Chinese wetgeving moest Binance vrij kort na zijn oprichting verhuizen naar een ander deel van de wereld. De werd de Japanse hoofdstad Tokio. De exchange heeft echter een officiële waarschuwing gekregen van de Japanse Financiële Autoriteit omdat het zich niet had ingeschreven bij deze instelling. Daardoor is de handelsbeurs niet bevoegd om zich op Japanse investeerders te richten. Door alle problemen en onduidelijk heeft Binance inmiddels een kantoor op Malta geopend.

Betalen met fiat
Het nieuwe kantoor van Binance op Malta biedt een aantal nieuwe mogelijkheden wat betreft het handelen in cryptocurrencies. Zo zal het in de nabije toekomst mogelijk worden om te betalen met fiat. Je stort een aantal euro’s op je eigen handelsrekening en kunt ze vervolgens verhandelen voor cryptocurrencies

Het doel van Binance

Binance richt zich op het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Daarbij moeten transacties zo snel mogelijk plaatsvinden. Op dit moment is Binance in staat om 1,4 miljoen transacties per seconde te verwerken. Tijdens zijn loopbaan heeft hij onder andere een systeem ontwikkeld die handelsorders matcht op de beurs van Tokio. Tevens heeft hij voor de komst van Binance een high-frequency trading broker opgericht.

binance review

Lage transactiekosten
Veel cryptocurrency investeerders voelen zich aangetrokken tot Binance vanwege de lage transactiekosten. Dit is 0,1 procent, tegenover 0,25 procent bij een exchange zoals Bittrex. Misschien dat een praktijkvoorbeeld duidelijker maakt hoe de lagere transactiekosten van Binance werken. Stel je voor dat Bitcoin een waarde heeft van 12000 dollar en dat BNB 15 dollar waard is. Je besluit 5 bitcoin te verkopen voor 60.000 dollar. De standaard transactiekosten op de exchange zijn 0.1 procent. De rekensom is dan 60.000 dollar x 0.1 procent, waardoor je uitkomt op 60 dollar.

Handelen in altcoins
De digitale munten op Binance worden ‘altcoins’ genoemd. Je kunt er handelen via meer dan 200 cryptoparen. Dit zijn onder andere BTC/ETC, LTC/ETH en ETH/NEO. Om dit mogelijk te maken dien je Bitcoin, Litecoin of Ethereum te kopen bij een broker, zoals BTCDirect. Vervolgens stuur je de digitale munten naar je wallet op Binance, waar je ze kunt verhandelen voor altcoins.

Gebruik van Binance

Om te handelen op Binance heb je een account nodig. Deze vereist een e-mailadres en wachtwoord. Na het registreren krijg je een puzzel te zijn. Deze manier van beveiligen wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat je geen computer bent. Na het oplossen van deze puzzel ontvang je van Binance een e-mail waarin je jouw account moet bevestigen. Na het oplossen van een nieuwe puzzel ben je definitief een gebruiker van deze exchange.

Account aanmaken bij Binance
Ondersteuning van apparaten
Binance wil een modern, snel en veilig platform zijn. Zo ondersteunt het meerdere apparaten en web browsers. Je kunt de exchange onder andere bereiken via Android, iOS, WeChat en HTML 5. Het handelsplatform heeft een eigen applicatie die je in Google Play en de App Store kunt downloaden. Tevens is deze internationale exchange beschikbaar in diverse talen, te weten Engels, Frans, Chinees, Spaans en Koreaans. Vanwege de populariteit van deze exchange is er soms een stop op nieuwe inschrijvingen. Binance hanteert een maximaal aantal inschrijvingen van 200.000 per dag. Voor meer exchange apps, zie dit bericht.

Samenwerking met startups

Vrijwel iedere crypto startup kan zichzelf aanmelden op de website. Ze dienen een bepaald bedrag te betalen om op de handelslijst terecht te komen. Wel hanteert Binance een strenge screening. Het is dus niet zo dat iedere startup daadwerkelijk op de exchange terecht komt.

Beste cryptomunt verkiezing
Deze exchange hecht veel waarde aan de mening van bezoekers. Zodoende organiseert het iedere maand een verkiezing van ‘coin van de maand’. De winnaar krijgt een gratis plek op de exchange. Coins die op deze manier een plekje op Binance hebben bedacht zijn onder andere Zcoin, RailBlocks, Stratis en Substratum.

Steun aan blockchain startups
De naam Binance is een samensmelting van ‘binary’ en ‘finance’. Dit is redelijk eenvoudig te verklaren. Blockchain werkt met binaire functies en het is een financiële exchange. Bovendien wil de exchange digitale technologie en de financiële wereld met elkaar verbinden. Zo helpt het blockchain startups via de zogeheten ‘Binance Lab’. Dit betekent dat het technische ondersteuning en management advies geeft aan beginnende bedrijven. Daarbij ligt de focus op projecten die van plan zijn om een ICO te houden.

Lancering van ICO
Beginnende bedrijven kunnen op deze exchange een ICO lanceren. Deze optie maakt deel uit van de ‘Binance Launchpad’. De financiering wordt gedaan met BNB, waar we het later in dit artikel over zullen hebben. Na de sluiting van een ICO komen de munten op de exchange te staan. Een bekend voorbeeld van een ICO op de Binance Launchpad is TRON. Het duurde slechts tien seconden voordat deze ICO was gevuld

Binance coin

Binance onderscheidt zich van andere exchanges omdat het een eigen coin heeft genaamd ‘Binance coin’, afgekort tot BNB. Deze token werkt op Ethereum en er zijn in totaal 200 miljoen van in omloop.

Je kunt de BNB munt gebruiken om te profiteren van allerlei functies en voordelen binnen de exchange. Zo ontvang je korting op de transactiekosten. Het eerste jaar van je account is dit 50 procent en het tweede jaar 25 procent. In het derde jaar krijg je 12.5 procent korting en in het vierde jaar 6.25 procent.

Verkoop
Binance heeft aangegeven dat het elk kwartaal 20 procent van hun wist gebruikt om Binance Coin terug te verkopen. Vervolgens wordt het vernietigd, tot er uiteindelijk 100 miljoen van in omloop zijn.

Ga naar Binance

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.