SmartContract.nl

gate ioGate.io is een crypto exchange waar je meer dan twintig digitale munten kunt kopen, verkopen en verhandelen. De website wil zoveel mogelijk crypto investeerders bereiken, en is daarom bereikbaar in het Engels, Chinees en Koreaans. Tevens biedt Gate.io investeerders een compleet overzicht van de stand van zaken op de cryptomarkt. In real-time zijn zowel de prijs als het volume van cryptomunten te bekijken. Ook het huidige aantal munten in omloop staat per crypto vermeldt.

Ga naar Gate.ioAccount aanmaken op Gate.io

De oprichting van Gate.io

Gate.io bestaat sinds 2017. Een Amerikaans team bedacht het platform om gebruikers toegang te geven tot cryptocurrencies en crypto projecten die normaal vrij lastig toegankelijk waren. Hoewel Gate.io bedacht is door Amerikanen, is het niet toegankelijk voor de Amerikaanse markt. Het voldoet namelijk (nog) niet aan de strenge eisen van de Amerikaanse overheid wat betreft exchanges. Ook investeerders uit Canada en Japan hebben geen toegang tot dit platform.

Aziatische markt

Over het team achter Gate.io is verder vrij weinig bekend. Ondanks het gebrek aan transparantie is het aantal gebruikers van de exchange sinds 2017 sterk toegenomen. De investeerders zijn veelal afkomstig uit Azië. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Gate.io naast het Engels ook beschikbaar is in het Chinees en Koreaans.

Hoe meld je je aan op Gate.io?

Het aanmelden en gebruiken van het Gate.io platform is eenvoudig. Ten eerste dien je een account aan te maken. Kies voor een gebruikersnaam die je gemakkelijk kunt onthouden en een geldig e-mailadres. Uiteraard heb je ook een digitale portemonnee nodig om cryptomunten op het platform van Gate.io te kunnen kopen en verkopen.

Ga naar Gate.ioAccount aanmaken op Gate.io

Handelen in cryptocurrencies op Gate.io

Gate.io richt zich specifiek op de handel tussen cryptocurrencies. Dit betekent dat het niet mogelijk is om fiat te wisselen voor digitale munten, en andersom. Dit betekent dat je dus geen geld kunt storten door middel van je creditcard. Dit maakt de exchange minder gebruiksvriendelijk voor beginners. Aan de andere kant maakt één blik op het platform duidelijk dat het team achter Gate.io het handelen in cryptomunten zo eenvoudig mogelijk wil maken.

In welke cryptomunten kun je handelen op Gate.io?

Gate.io is relatief nieuw en zich nog aan het ontwikkelen. Inmiddels kan er gehandeld worden in twintig cryptocurrencies. Dit zijn onder andere de volgende munten:

  • Bitcoin
  • Litecoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • Dash
  • Qtum
  • OmiseGo
  • EOS
  • Zcash
  • BAT

Munten onderverdeeld per categorie

Gate.io staat bekend om de fijne User Interface (UI). Zo worden munten zoals Bitcoin en Ethereum overzichtelijk onderverdeeld per categorie. Dit zijn ‘USDT Markets’, ‘BTC Markets’ en ‘ETH Markets’. Tevens is het mogelijk om je eigen groep te creëren met de optie ‘My Markets’. Op die manier raak je het overzicht tussen de vele cryptomunten nooit kwijt.

Ga naar Gate.ioAccount aanmaken op Gate.io

Wat is de fee op Gate.io?

Het storten en opnemen van cryptocurrencies op deze exchange verloopt snel. Doorgaans kun je binnen enkele minuten beginnen met het handelen in jouw gewenste munt. Evenals andere crypto exchanges, zoals het populaire Binance, gebruikt Gate.io een zogeheten ‘fee’ voor het handelen in digitale munten. Op dit platform geldt een fee van 0.2 procent voor alle handelstransacties.

Geen minimum stortingsbedrag

Op Gate.io geldt geen minimum stortingsbedrag. Hoewel dit op meer exchanges gebruikelijk is, vragen sommige Forex brokers (zoals Spectre) die ook crypto aanbieden wel om een bepaald bedrag wanneer je een account op hun website wilt openen. Wat betreft het uitbetalen gebruikt Gate.io wel een limiet. Voor Bitcoin geldt bijvoorbeeld een maximum aantal van 20 en voor Qtum 30.000.

Wat is de vergoeding voor storten?

Overigens vraagt Gate.io geen fee voor het storten van geld, in dit geval een cryptomunt aangezien het gebruik van fiat niet mogelijk is. Tevens ontvang je het eerste jaar een 10 procent fee reductie. Dit is voor sommige investeerders een reden om gebruik te gaan maken van Gate.io.

Vergoeding voor uitbetalen

De vergoeding die gevraagd wordt voor uitbetalen verschilt per munt. Je kunt het beste even in jouw account inloggen en naar de ‘withdrawal’ pagina gaan. Als het goed is zie je daar een overzicht van de withdrawal fees per munt staan.

Welke handelsparen staan er op dit platform?

Met diverse munten op Gate.io kan handelspaar worden gevormd. Denk bijvoorbeeld aan XMR-BTC, LTC/BTC of ETH/BTC. Het selecteren van het door jouw gewenste handelspaar is eenvoudig. Klik op ‘markets’ om een uitvouwmenu te zien verschijnen. Je ziet bijvoorbeeld staan ‘ETH Markets’ of ‘BTC Markets’. Op het moment dat je op een van de handelsparen klikt verschijnt er een scherm met alle informatie.

Grafieken over het handelspaar

Voor nieuwe investeerders kan de informatie van Gate.io wellicht een beetje overweldigend zijn. Verdiep je dan ook eerst in alle functies voordat je begint met handelen. Als het goed is zie je na het klikken op een bepaald handelspaar in het midden van het scherm een aantal grafieken staan. Ze tonen de waardestijging en daling van de munt. Aan de rechterkant van het scherm staan de prijzen die andere exchanges vragen voor het handelspaar vermeldt. Daaronder vind je de huidige verkoop/koopprijs van de munt, en aan de onderkant staat de handelsgeschiedenis.

Handelspaar met USDT

Op dit platform kun je jouw munten eventueel een paar laten vormen met Tether (USDT). Deze staat altijd gelijk aan één Amerikaanse dollar. Het is eenvoudig met andere digitale munten te verhandelen, zonder dat een bank als tussenpartij nodig is. Je hoeft niet eerst geld te storten op je bankrekening. Vanwege het gemak gebruiken ook andere exchanges, zoals Binance, ff en Bittrex, USDT.

Beveiliging van Gate.io

Gate.io is goed beveiligd. Dit platform gebruikt het een beveiligde SSL-koppeling om hackers en andere criminelen buiten de deur te houden. Zodoende kun je jouw digitale munten relatief veilig bewaren in een portemonnee op de exchange zelf. Een hardware wallet is echter nog steeds de meest veilige optie.

Twee-factor authenticatie

Je kunt alleen inloggen op je Gate.io account met Twee-factor authenticatie, dat functioneert als een extra beveiligingslaag. Dit betekent dat je na het invullen van je wachtwoord een code ontvangt op je mobiele telefoon. Pas na het invullen van deze code kom je op de exchange terecht. Aangeraden wordt om een vast IP adres te gebruiken wanneer je de wachtwoorden bedenkt.

Conclusie over Gate.io

We kunnen concluderen dat de relatief nieuwe exchange Gate.io met meer dan twintig digitale munten en een vrij lage fee investeerders veel te bieden heeft. Bovendien is het platform ook te gebruiken via een mobiele app.

Voor- en nadelen van Gate.io

Voor sommige investeerders is het feit dat je op dit platform alleen kunt handelen in cryptomunten een nadeel. Het is niet mogelijk om fiat te storten via de creditcard, wat bijvoorbeeld wel mogelijk is op Coinbase. Voor beginnende investeerders kan dit lastig zijn, aangezien ze nog vrij weinig kennis hebben van de cryptomarkt. Voor hen is het gemakkelijker om eerst geld te storten en het dan om te wisselen voor cryptomunten.

Overzichtelijk platform en handelen went snel

Aan de andere kant wennen investeerders over het algemeen vrij snel aan het handelen in crypto’s op een exchange. Bovendien is het platform van Gate.io zo ontworpen dat het handelen in cryptomunten zo eenvoudig mogelijk is. Met voldoende tijd en aandacht krijg je het snel onder de knie.

Ga naar Gate.ioAccount aanmaken op Gate.io

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.