SmartContract.nl

bibox

Het mooie van BiBox is dat het platform zowel bekende als onbekendere munten ondersteunt. Momenteel verhandelt BiBox zo’n 33000 dollar aan Bitcoins per dag, waarmee het platform een van de grootste platforms van de wereld is. Bij SmartContract hebben we de Chinese exchange een tijdje uitgeprobeerd. Dit waren onze bevindingen.

bibox reviewBiBox is een Chinees exchange platform dat pas in 2017 werd gelanceerd. Ondanks dat het platform nog niet zo lang bestaat, heeft het toch al een top 10 plek weten te vergaren in de lijst van meest populaire exchanges in de wereld. Dat is ook niet zo gek, want er hebben grote namen meegewerkt aan de ontwikkeling van BiBox. Zo is BiBox opgericht door voormalig medewerkers van cryptobedrijven als Binance, OKCoin en Hobi.

Dit zijn geruchten, want het Chinese platform doet zelf amper uitspraken over wie er precies achter BiBox zitten. Daardoor zijn de namen niet officieel bevestigd, maar het is aannemelijk dat de informatie klopt. Hieronder een foto van hun event, met een aantal betrokkenen:

BiBox maakt voornamelijk gebruik van kunstmatige intelligentie en versleutelde algoritmes. Daardoor is BitBox erg populair geworden en wordt al voor een behoorlijke hoeveelheid aan cryptovaluta per dag verhandeld.

Ga naar BitBoxMeer info over BitBox

Kopen en verkopen van cryptocurrency

BiBox ondersteunt geen fiduciair geld. Dat betekent dat het niet mogelijk is om cryptovaluta te verhandelen tegen ‘gangbaar geld’. Men kan dus ook geen Amerikaanse dollars of euro’s om laten zetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. BiBox is daarmee vooral een platform voor wie al cryptovaluta bezit.

Wie eenmaal cryptovaluta bezit, heeft wel een breed aanbod van verschillende munten. Momenteel is het mogelijk om meer dan zestig verschillende cryptovaluta te verhand

elen. De vijf basis cryptovaluta als BTC, ETH, USDT, DAI en BIX zijn uiteraard beschikbaar.

Verkopen van cryptocurrency

Hoewel het dus niet mogelijk is om cryptovaluta om te zetten naar fiduciair geld, is het wel mogelijk cryptovaluta te verhandelen voor andere cryptovaluta. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Bitcoin te verhandelen naar de eigen token van BiBox, BIX. Ook kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun Ethereum tokens om laten zetten naar Bitcoins et cetera. Dit zijn ook meteen de meest populaire munten. Er worden per dag tot wel 66 miljoen dollar voor Bibox tokens en Ethereum verhandeld op de exchange.

Features van BiBox

BiBox heeft vier belangrijke features. Ten eerste is BiBox een web-based exchange, wat betekent dat het gemakkelijk is om cryptovaluta te ruilen via een handig interface. Zo is het mogelijk om te sorteren op verschillende eigenschappen als tijd en activiteit. Daarnaast worden er handige grafieken en kaarten getoond, waardoor men in een oogopslag kan zien hoe de verschillende cryptovaluta ervoor staan.

Daarnaast maakt biBox gebruik van technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) en andere slimme tools, waardoor het wisselen van valuta heel eenvoudig en snel gaat. verder heeft BiBox een API, waardoor het mogelijk is het platform te gebruiken op de computer, Mac, Android en iOS.

Door het brede aanbod hebben kopers en verkopers toegang tot veel verschillende munten. Bovendien is de trading fee een vast percentage en kunnen handelaren tot wel 50 procent korting krijgen, als ze gebruik maken van de token van BiBox zelf, genaamd BIX.

Ten slotte is er een klantenservice beschikbaar in het Engels, Chinees, Russisch, Koreaans en Vietnamees. Het team is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Dat vinden we een groot pluspunt.

Ga naar BitBox

Prijzen en kosten van BiBox

Bij BiBox is een duidelijke manier waarop de zogenaamde fee berekend wordt. Ten eerste krijgen handelaren korting, als zij gebruik maken van de token van BiBox zelf, genaamd BIX. De korting kan dan oplopen tot wel 50 procent. Er zijn namelijk geen fees voor het gebruik van BIX, waardoor het heel aantrekkelijk wordt om Bitcoins om te ruilen voor de token van BiBox zelf.

Wie wel wil handelen in twee andere valuta, betaalt slechts 0,1 procent trading fee. Er zijn bovendien geen aanvullende kosten voor het opslaan van cryptovaluta. Wel is er een fee voor het doen van transacties. Dit lopen op tussen de 0.0004 BTC en 0.005 Ether. Bekijk dus alvorens te ruilen eerst goed het transactieschema.

Veiligheid BiBox

BiBox is een veilig handelsplatform, doordat het gebruik maakt van verschillende manieren om de accounts veilig te houden. Zo is het mogelijk in te loggen aan de hand van de tweestaps-verificatie van Google. Daarnaast krijgen gebruikers de optie in te loggen aan de hand van een SMS-code, die naar de mobiele telefoon wordt verstuurt. Daarnaast is er een funds password beschikbaar. BiBox vertelt niet precies hoe het de gegevens van haar gebruikers opslaat, in verband met de veiligheid. Wat duidelijk is, is dat de gegevens en de tokens van gebruikers offline worden opgeslagen in zogenaamde cold storage wallets. Daardoor zou BiBox moeilijk te hacken zijn.

Daarnaast zou BiBox alle grote transacties opdelen in meerdere kleine delen. Dat zorgt er niet alleen voor dat transacties sneller plaats kunnen vinden, maar het zou ook het risico op eventuele fouten in de blockchain verkleinen. Daardoor gaan er minder tokens verloren, in het geval van bijvoorbeeld verliezen in de koers. Ten slotte heeft BiBox verschillende API-functies, die niet zo zeer met de veiligheid maar wel met functionaliteit te maken hebben. Zo kan BiBox worden aangesloten op een veilige manier worden aangesloten op third party software, aan de hand van RESTful, Websocket en Fix.

Verificaties en limieten

Uiteraard hanteert BiBox ook limieten. Toch zijn de limieten behoorlijk ruim. Het is bijvoorbeeld mogelijk gratis gebruik te maken van de zogenaamde ‘unverified accounts’. Dit zijn accounts waarvoor gebruikers geen extra persoonlijke gegevens hoeven te verschaffen. Het limiet ligt dan op maximaal 2 Bitcoin per dag. Uiteraard kan dit bedrag worden opgehoogd, maar daarvoor dient de gebruiker zich te legitimeren. Dat gaat aan de hand van de regio, volledige naam, paspoortnummer en ingescand kopie van het paspoort. Als de verificatie is afgerond, is het mogelijk om tot 20 Bitcoins per dag te verhandelen.

Levering

BiBox biedt crypto-to-crypto exchange aan. Dat betekent dat het niet mogelijk is om met Amerikaanse dollars of euro’s te handelen. Wel heeft het team achter BiBox aangekondigd dat dit in de toekomst zou worden veranderd.

Tot nu toe zijn er meer dan zestig verschillende tokens beschikbaar, die gelinkt zijn aan de vijf grootste valuta: BTC, ETH, USDT, DAI en BIX. Onder deze currencies zijn onder meer Bitcoin Cash, Dash, EOS, Litecoin en NEO opgenomen. Doordat de transacties worden opgedeeld in verschillende kleine delen, worden deze snel en efficiënt verwerkt. Het is dus behoorlijk veilig om cryptovaluta te verhandelen op BiBox.

Ga naar BitBox

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.