SmartContract.nl

Changelly is anders dan andere exchanges omdat het geen cryptocurrency opslaat. In plaats daarvan vinden wisselingen en betalingen van cryptocurrencies meteen plaats. Het omwisselen van digitale coins duurt op Changelly minder dan 30 minuten. Denk bijvoorbeeld aan het omwisselen van Ethereum voor Litecoin. Nadat de omwisseling is verwerkt komt de coin op je digitale Changelly wallet terecht.

Vergoeding voor handelen

Changelly vraagt een vergoeding van 0,5 procent voor het handelen in coins. Er hoeft niets betaald te worden voor het opnemen van je crypto’s en er is ook geen sprake van extra commissies.

Registratie bij Changelly

Door het ontbreken van KYC verloopt het registratieproces bij Changelly vrij snel. Je dient je e-mailadres in te vullen, alsmede een gebruikersnaam en wachtwoord. Tevens is het mogelijk om 2FA als extra veiligheidsmaatregel tegen hackers in te schakelen. Dit kun je doen door te klikken op een groene knop. Volg daarna de stappen die zijn aangegeven. Zo is het handig om Google Authenticator op je mobiele telefoon te installeren. Tijdens het inloggen op Changelly verschijnt er in Google Authenticator een nummer die je samen met het wachtwoord in moet vullen.

Affiliate programma

Changelly biedt een affiliate programma aan waarmee geregistreerde gebruikers geld kunnen verdienen. Wanneer je er gebruik van maakt krijg je 50 procent commissie voor elke transactie die een andere gebruiker succesvol heeft verricht. Denk bijvoorbeeld aan het klikken op een doorverwijzing link of het gebruik van de Changelly widget. Dit laatste onderdeel kunnen bedrijven en bloggers op hun website plaatsen. De widget maakt het mogelijk om direct de ene cryptocurrency voor de andere in te ruilen, zonder dat je de website hoeft te verlaten.

Hoe werkt Changelly?

Changelly heeft een aantal systemen die geïntegreerd zijn bij diverse grote handelsplatformen. Denk bijvoorbeeld aan Poloniex en Bittrex. Deze robot is in staat om binnen enkele seconden verkooporders van te maken. Iedere milliseconde vergelijkt de robot de prijzen van vraag- en aanbod van exchanges. Vervolgens selecteert het de beste koers. Ook verschijnt het gemiddelde op de website. Zoals we allemaal weten schommelen de koersen in de cryptowereld, waardoor de waarde altijd een schatting blijft.

Het beslechten van technische barrières

Changelly wil de technische barrières tussen gebruikers en de cryptowereld verminderen. Zo hoeven investeerders er geen handelsrekening te hebben om digitale valuta te kopen. Dit houdt in dat je geen ‘Know Your Customer (KYC) procedure hoeft te volgen. Dit is een online verificatiemethode die je moet afleggen voordat je bijvoorbeeld een token van een ICO kunt kopen. Zo moet je in veel gevallen je identificatiebewijs laten zien. Ook is KYC verplicht bij het aanmaken van een account op sommige exchanges, maar bij Changelly is dit niet nodig.

Samenwerkingen met bedrijven en andere exchanges

Changelly levert haar diensten aan diverse bedrijven, waaronder aanbieders van digitale portemonnees. Zo heeft de Jaxx multi-crypto wallet de functionaliteit van Changelly geïntegreerd, waardoor klanten nu met dezelfde wallet verschillende munten met elkaar kunnen omwisselen. Andere partners van Changelly zijn Coinmarketcap, Bittrex, Binance, Coinpayments, Coinomi, Poloniex, HitBTCe en Mycelium.

NavTech Polymorph technologie

Tevens werkt Changelly samen met de ontwikkelaars van de NAVcoin. Zo maakt de wisseldienst al deel uit van de ‘Navpay’ wallet. NAV gebruikt de zogeheten ‘NAVTech Polymorph’ technologie. Dit houdt in dat het bij transacties gebruik maakt van een dubbele blokketen. Changelly wil deze techniek graag implementeren zodat het voor gebruikers mogelijk wordt om op het platform in elke cryptovaluta anoniem te betalen.

API voor bedrijven

Changelly heeft een API voor bedrijven ontworpen genaamd ‘Smart Payin’. Deze is ontworpen om digitale valuta meteen uit te kunnen wisselen op een website. Daardoor kan een gokwebsite die digitale crypto wallets heeft bijvoorbeeld elke coin als betaling accepteren. Dit komt door het feit dat ze met de API de coins meteen om kunnen wisselen.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.