SmartContract.nl

De KeepKey heeft een opvallend ontwerp, doordat het lijkt op een usb-hub. Toch kun je met de KeepKey geen USB-apparaten aansluiten, maar kun je met dit apparaat cryptovaluta opslaan. Bovendien is het mogelijk het apparaat te gebruiken om cryptocurrencies te verzenden of te ontvangen. De KeepKey biedt uiteraard ondersteuning voor de opslag van Bitcoins, maar ondersteunt ook andere altcoins.

Functies van de KeepKey

De KeepKey is een hardware wallet die je op je computer kunt aansluiten aan de hand van micro-usb. Het voordeel van deze hardware wallet, is dat deze is voorzien van een groot display. Daardoor kun je met één oogopslag transacties controleren en met een druk op de knop de transactie goedkeuren. Dit betekent dat niet de informatie op het computerscherm, maar de informatie op de hardware wallet leidend is. Op die manier weet je zeker dat de transactie echt naar het juiste adres wordt overgemaakt.

Bij een software wallet is niet zeker of de transactie echt naar het juiste adres wordt overgemaakt, omdat het mogelijk is de transactie door een malware-infectie te onderscheppen. De KeepKey is een offline wallet. Dit houdt in dat de cryptocoins echt op de wallet zelf worden opgeslagen en niet op het internet. Daarom is het gebruik van hardware wallets de veiligste manier om cryptovaluta op te slaan.

keepkey currencies

KeepKey en cryptocurrencies

De KeepKey is ontwikkeld met functionaliteit in het achterhoofd. Daarom kun je met deze hardware wallet niet alleen Bitcoins opslaan, maar ook een breed scala aan altcoins. De KeepKey ondersteunt out-of-the-box in ieder geval: Dash, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Namecoin en TestNet. De hardware wallet wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates, waardoor er in de toekomst meer cryptovaluta worden ondersteund. De KeepKey ondersteunt inmiddels ook ERC20-tokens.

Instellen KeepKey

Het instellen van de KeepKey hardware wallet is binnen een paar minuten afgerond. De instelprocedure is erg eenvoudig, waardoor ook beginners met deze wallet uit de voeten kunnen. Zelfs zonder kennis van hardware wallets, is dit apparaat eenvoudig in te stellen.

Deze hardware wallet is bij het eerste gebruik volledig leeg. De KeepKey App is te downloaden via de website van de fabrikant. Installeer de app en sluit vervolgens de hardware wallet aan op de computer. De app weet automatisch dat het product is aangesloten. Klik vervolgens op ‘initialiseer’. Daarna verschijnt het configuratieproces. Zo kun je je wallet een naam geven en een pincode instellen. Het is belangrijk een private key aan te maken en deze goed op te slaan. De private key is de recovery seed, of ‘herstelzin’, waarmee het mogelijk is backups te maken en te herstellen. Met de private key kun je de KeepKey herstellen als deze gestolen wordt of beschadigd raakt.

Bij het herstellen van de hardware wallet wordt gevraagd om een aantal woorden uit de herstelzin. Daarom is het belangrijk deze goed te noteren en te bewaren op een veilige plek. Houd de herstelzin altijd voor jezelf; het is anders mogelijk dat anderen cryptovaluta kunnen stelen.

Software

KeepKey heeft een app gemaakt voor Google Chrome. Om de hardware wallet te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk eerst deze browser en vervolgens de app te installeren. Met de app kunnen gebruikers cryptocoins ontvangen en verzenden. Het voordeel van de KeepKey is, is dat het mogelijk is meerdere wallets op één hardware wallet te installeren. Klik voor het overschakelen tussen verschillende coins en wallets op het tabblad. Er komt dan een code tevoorschijn. Met deze code is het mogelijk transacties op bijvoorbeeld een exchange te bevestigen. De bevestiging zie je op het scherm van de KeepKey hardware wallet.

Het is eenvoudig cryptocurrency om te wisselen. Dat komt doordat KeepKey in 2017 werd overgenomen door ontwikkelaar ShapeShift. Beide bedrijven werkten al een tijd samen om cryptocurrencies eenvoudig om te kunnen wisselen. Binnen de software kun je precies zien welke cyrptocurrency je al hebt en hoe je deze om kunt wisselen. De software werd op PC, Mac en Linux. KeepKey biedt bovendien ondersteuning voor Android, Electrum en Mycelium.

Zo veilig is de KeepKey

De KeepKey is een zeer veilige hardware wallet. Elke transactie verschijnt op het scherm en dient met de hand bevestigd te worden. De informatie die op het scherm staat is leidend, wat betekent dat enkel deze informatie betrouwbaar is. Als de informatie op het computerscherm niet overeenkomt met het adres op de KeepKey hardware wallet, dan dient de gebruiker de transactie af te breken. De hardware wallet biedt op deze manier optimale bescherming tegen malware.

keepkey

Dankzij de recovery seed is het mogelijk cryptovaluta te herstellen op een nieuwe hardware wallet. Dit is handig wanneer de wallet beschadigd raakt, gestolen wordt of zoek raakt. Het wachtwoord moet dan worden ingevoerd op de hardware wallet. Let op: de cijfers op het display staan steeds op een andere plek. Dat heeft als voordeel dat buitenstaanders de code niet af kunnen kijken. Daardoor is de KeepKey hardware wallet zeer veilig.

Het uiterlijk van de KeepKey doet denken aan een e-reader die men gebruikt bij het online bankieren. De KeepKey werkt dan ook in zekere mate hetzelfde. Betalingen worden pas uitgevoerd als de transacties bevestigd zijn en de wallet is aangesloten op de computer. Daardoor hebben buitenstaanders geen toegang tot de wallet of de privé sleutels. Zelfs als de computer geïnfecteerd is met een virus, blijven de private keys versleuteld. Het is onmogelijk deze te kraken.

keepkey kopen

KeepKey kopen

Een KeepKey hardware wallet kost 120 euro en is overal in Nederland verkrijgbaar. Met deze hardware wallet is het mogelijk meerdere wallets tegelijk aan te maken op één apparaat. De hardware wallet van KeepKey is dan ook een aanrader voor grote bedrijven en particulieren die veel cryptocurrencies op één apparaat op willen slaan. De KeepKey is verkrijgbaar bij Cryptomaan, de excellente service die ze daarbij bieden is gratis en het is een Nederlands bedrijf.

KeepKey bestellen

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.