SmartContract.nl

Deze broker en crypto exchange streeft naar snelle en veilige transacties zonder uitgebreide registratieprocessen. Verificatie is alleen verplicht bij grote bestellingen, om de kans op fraude te verkleinen. Bij dit Nederlandse bedrijf kun je zowel digitale munten kopen als online bewaren zonder dat je een app nodig hebt. Wanneer je een cryptomunt koopt, ontvang je het vrijwel direct. Hetzelfde geldt voor een bestelling in euro’s. Als het goed is staat het bedrag de volgende dag op je rekening.

Tiers

De verificaties op Litebit zijn verdeeld in zogeheten ‘tiers’. Dit heeft betrekking op het geld dat je wil besteden aan het kopen van coins. Hoe hoger de tier, hoe meer verificatie stappen je moet doorlopen. In de hoogste tier ben je verplicht om je identiteitsbewijs of paspoort te laten zien.

Oprichting van Litebit

LiteBit werd in 2013 opgericht door drie Nederlandse vrienden met een technische achtergrond. Ze vonden het te omslachtig en te duur om digitale valuta te kopen en te verkopen. Dit vormde voor hen uiteindelijk de reden om Litebit op te richten. Het team vindt de mening van klanten erg belangrijk. Zodoende hebben gebruikers de mogelijkheid om valuta voor te stellen die nog niet worden gekocht. Is het team het met de suggestie eens, dan komt de coin op Litebit te staan.

Specialisaties

De oprichters van Litebit hebben ieder hun eigen specialisatie en taak achter de schermen. Zo neemt een van de vrienden het ontwerpen en programmeren van de software en webapplicaties voor zijn rekening, terwijl de anderen verantwoordelijk zijn voor het technische aspect, de administratie en klantcontact. Daarnaast is er een medewerker aanwezig die zich specifiek richt op promotie en marketing. Hij houdt bijvoorbeeld vraag en aanbod scherp in de gaten, wat belangrijk is voor deze broker.

Digitale valuta kopen op Litebit

Litebit verkoopt meer dan vijftig soorten cryptocurrencies. Het team probeert digitale valuta op het juiste moment in te kopen, zodat het op een later moment onder de marktprijs kan worden aangeboden. Gebruikers kunnen de munten aanschaffen met diverse betaalmogelijkheden, waaronder iDeal, SEPA en GiroPay.

Account aanmaken op Litebit

Deze broker wil het kopen van cryptocurrencies zo eenvoudig mogelijk maken. Surf wanneer je dit van plan bent naar de website van Litebit. Je dient eerst een account aan te maken met je naam en e-mailadres. Vanwege extreme drukte komt het wel eens voor dat Litebit tijdelijk stopt met aanmeldingen. Laat in dat geval jouw e-mailadres achter. Het bedrijf stuurt je een mailtje wanneer het iets minder druk is.

Koopproces

Na het aanmaken van een account kun je beginnen met het kopen van cryptocurrencies. Klik bovenaan in het menu op ‘kopen’ om te beginnen. Als het goed is zie je bovenaan de digitale valuta Bitcoin staan. Je kunt het veranderen in een andere cryptomunt als je dat wilt. Rechts naast de munt staat meteen de huidige waarde. Vul onder de munt het bedrag in dat je wilt besteden om het te kopen. Aan de linkerkant wordt vermeld hoeveel cryptomunten je voor dat bedrag kunt kopen.

Digitale portemonnee

Cryptocurrencies hebben op Litebit een eigen digitale portemonnee, die je zolang je wilt voor opslag kunt gebruiken. Ze hebben een eigen adres, die je in moet vullen op de exchange waar je de coins eventueel naar wil versturen.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.