SmartContract.nl

coinbase exchangeHet werd in juni 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Dit maakt het ook meteen van de oudste exchanges. Op Coinbase kun je handelen in Ethereum, Bitcoin Litecoin en Bitcoin Cash. Het aantal gebruikers is toegenomen van een miljoen in 2014 naar meer dan tien miljoen in 2018.

Het doel van Coinbase

Het doel van Coinbase is om gebruikers op een veilige en eenvoudige manier digitale munten te laten kopen en verkopen. Om er gebruik van te kunnen maken dien je een account aan te maken en je bankrekening te koppelen. Zodra alle verificatie stappen zijn doorlopen kun je op het platform Bitcoin,Litecoin of Ethereum kopen met iDeal of de creditcard. Tevens beschikt deze exchange over een mobiele app waarmee kunt betalen voor cryptocurrencies.

Digitale portemonnees op Coinbase

Coinbase heeft eigen digitale portemonnees waar je jouw munten in kunt bewaren. Deze krijg je meteen toegewezen wanneer je een account hebt aangemaakt. Je kunt ze altijd bekijken door te klikken op de knop ‘accounts’, oftewel ‘rekeningen’. Vervolgens zie je meteen het saldo en het aantal transacties die je hebt verricht. Iedere wallet op Coinbase heeft een eigen ontvangstadres en QR code. Deze zijn te bekijken via de knop ‘Wallet Address’ rechtsboven.

Code van je crypto portemonnee

Als het goed is verschijnt er bij het klikken op ‘Wallet Addres’ een pop-up waarin je een aantal tekens ziet. Dit is belangrijk, want het is de code van jouw online crypto portemonnee. Vul deze code in wanneer je bij een broker cryptomunten hebt aangeschaft of wanneer je vanuit een andere exchange cryptocurrencies naar Coinbase wil verzenden. Vervolgens komen ze op je Coinbase account terecht, waar je ze kunt bewaren in een van je wallets.

Cryptomunten bewaren in een kluis

Coinbase heeft tevens de optie om je cryptomunten veilig te bewaren in een kluis. Deze wordt niet automatisch gegenereerd. Je moet de kluis zelf aanmaken met een eigen naam. Ook dien je aan te geven hoeveel mensen de transacties moeten goedkeuren voordat de digitale munten uit de kluis gehaald mogen worden. Je kunt de kluis dan ook door meerdere mensen laten beheren.

De toekomstplannen van Coinbase

In de toekomst breidt het aantal cryptocurrencies op Coinbase waarschijnlijk uit. De exchange heeft aangegeven dat het ook ERC20 tokens van het Ethereum platform zal gaan ondersteunen. Het is nog niet bekend wanneer deze verhandelbaar zullen worden op Coinbase.

Coinbase Institutional

Coinbase is van plan om zijn functies in de nabije toekomst uit te breiden. Het wil een platform worden waar je meer mee kan dan alleen handelen in cryptocurrencies. Zo is de exchange bezig met de ontwikkeling van Coinbase Institutional. Dit zal een gespecialiseerde dienstverlening worden voor institutionele beleggers.

Coinbase Custody

Coinbase International zal gaan bestaan uit verschillende componenten. Zo moet het voor institutionele beleggers mogelijk worden om hun cryptocurrencies veilig op te slaan in ‘Coinbase Custody’. Het is zo opgezet dat het volledig voldoet aan de strenge eisen van de SEC. Inmiddels hebben al diverse crypto beleggingsfondsen gebruik gemaakt van deze dienstverlening, waaronder PolyChain Capital en Scalar Capital. Het is de bedoeling dat er veel meer institutionele beleggers er gebruik van gaan maken.

Expertgroepen

Een van de manieren waarop Coinbase meer institutionele beleggers wil gaan bereiken is het samenwerken met expertgroepen. Deze bestaan uit personen die veel kennis hebben van crypto en die kunnen buigen op jarenlange ervaring. Denk bijvoorbeeld aan Morgan Stanley, de New York Stock Exchange en de SEC. Al deze partijen maken deel uit van de ‘Coinbase Institutional Coverage Group’.

Samensmelting van high finance en crypto finance

Coinbase wil de wereld van high finance en crypto finance doen samensmelten. In plaats van een reguliere exchange verandert het in de toekomst in een investeringsbank. Als dit lukt zal Coinbase een directe concurrent worden van de Gemini exchange, die in 2015 werd opgericht door de broertjes Winklevoss. Dit handelsplatform richt zich zowel op op particulieren die cryptocurrencies willen kopen als bedrijven.

Conclusie Coinbase review

De Amerikaanse exchange Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Het is actief in meer dan 32 landen en daarmee een van de grootste cryptocurrency handelsplaatsen ter wereld. Op Coinbase kunnen crypto investeerders Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash kopen en verkopen. In de toekomst wil Coinbase zich ook richten op de financiële wereld en daarmee van een reguliere exchange veranderen in een investeringsbank.

Meer cryptocurrencies in de nabije toekomst

Coinbase is van plan om het aantal cryptocurrencies op het platform uit te breiden. Zo heeft de exchange aangegeven dat het ook ERC20 tokens van het Ethereum platform zal gaan ondersteunen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer het aantal tokens zal worden uitgebreid.

Ga naar Coinbase

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.