SmartContract.nl

kucoin reviewKuCoin streeft er naar om als beursplatform gebruiksvriendelijker te zijn dan traditionele beurzen. Zo is deze exchange zowel in het Chinees als Engels beschikbaar. Daarnaast hoeven gebruikers zich niet te identificeren tijdens hun inschrijving. Het geven van je e-mailadres en het verzinnen van een wachtwoord is voldoende om je account (in beginsel) te verifiëren.

Transactiesnelheid

Tevens wil KuCoin een zo snel mogelijke transactietijd aanbieden. Zo duurt het versturen van jouw cryptocurrency naar een andere wallet minder dan tien minuten en nemen stortingen naar je KuCoin wallet ongeveer twee minuten aan de slag. Gebruikers die vragen hebben over het platform en/of de cryptocurrencies kunnen terecht op WeChat en Telegram.

KuCoin aandelen

Een manier waarop KuCoin zich weet te onderscheiden van andere cryptocurrency exchanges is dat het minimaal de helft van zijn commissie deelt met gebruikers die KuCoin aandelen op het handelsplatform hebben. Deze worden ook wel ‘shares’ genoemd. KuCoin aandelen zijn niets anders dan de tokens die horen bij het handelsplatform. De exchange heeft ervoor gekozen om commissie te delen omdat het een ‘exchange van de mensen’ wil zijn. Het team vindt dat handelsplaatsen niet teveel moeten profiteren van hun gebruikers.

ERC20 tokens

KuCoin aandelen zijn zijn ERC20 tokens die je eventueel in een Ethereum portemonnee kunt bewaren. In dat geval ontvang je echter geen commissie. Door commissie aan te bieden hoopt KuCoin dat meer gebruikers de token op de exchange zelf bewaren.

Verdeling van KuCoin aandelen

In totaal zal KuCoin tweehonderd miljoen aandelen uitgeven. 70 miljoen daarvan is bestemd voor de oprichters en 30 miljoen aan investeerders. Overige gebruikers ontvangen 100 miljoen. De aandelen voor de oprichters van KuCoin staan tot 2 september 2021 vast. Die van de gebruikers eindigt iets eerder, in 2019. Deze manier van verdelen betekent dat partijen met vrij weinig aandelen ze niet allemaal zomaar kunnen dumpen. Daarmee voorkomt het team achter de exchange dat de koers zal gaan dalen.

Passieve inkomsten

De aandelen van KuCoin bieden gebruikers diverse voordelen. Zo is het mogelijk om inkomsten te krijgen uit dividenden. Dit zijn passieve inkomsten die je genereert door het houden van KuCoin tokens op je account. Ook is de commissie lager wanneer er op de exchange gehandeld wordt. Op dit moment dienen gebruikers 0,1 procent commissie te betalen. Voor veel investeerders is het voldoende reden om KCS tokens aan te schaffen. KCU aandelen zijn met Bitcoin en Ethereum te koop op de website van KuCoin.

Uitbetaling

Wanneer je een aandeel hebt van KuCoin ontvang je iedere dag rond 00:00 een uitbetaling. Personen die meer aandelen bezitten krijgen ook meer uitbetaald. Op dit moment betaalt de exchange 50 procent van alle fee’s uit aan personen die aandelen hebben. 40 procent is bestemd voor mensen die anderen uitnodigen om ook gebruik te maken van KuCoin.

Terugbetaling commissie op KuCoin

Een praktijkvoorbeeld maakt het terugbetalen van de commissie op KuCoin iets duidelijker. Stel je voor dat het tarief van ETH/BTW op 0,05 ligt. Dit houdt in dat je voor elke Ether 0.05 Bitcoin moet betalen. We kijken naar het handelsvolume ETH/BTC, die bijvoorbeeld op 10.000 BTC ligt. De commissie van aankopen en verkopen op KuCoin is 0,1 procent. Dit betekent dat het handelsplatform iedere dag 200 ETH en 10 BTC als commissie ontvangt.

Dagelijks percentage terugbetaald

Stel je voor dat jij 10.000 KCS op de exchange hebt staan. In totaal zijn er 100 miljoen KCS aandelen in omloop. Het resultaat is dat je dagelijks 50 procent van de commissie krijgt terugbetaald ten opzichte van het totaal aantal aandelen dat je bezit.

Rekensom

Nu je de bovenstaande informatie weet, is het tijd om te rekenen. Aangezien je 50 procent van de commissie krijgt betekent dit 10.000:1.000.000.000 x 50 procent x 10 BTC = 0.0005 BTC. Als je dit omrekent naar 12 maanden ontvang je jaarlijks 0,1875 BTC. Ondertussen krijg je van het handelspaar ETH/BTC iedere dag 0.01 ETH. Dit komt jaarlijks neer op 3,65 ETH. Deze rekensom kun je overigens ook toepassen op andere handelsparen op KuCoin, afhankelijk van het aantal aandelen dat je hebt.

KuCoin bezoeken

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.