SmartContract.nl

Ether kopen? Voordat je eraan begint is het verstandig om, net als bij elke andere cryptocurrency, je te realiseren dat de koers snel kan veranderen. Investeer daarom alleen met geld dat je kunt missen. De munt kan namelijk snel veel waard worden, maar ook snel veel in waarde dalen.

Eerst een Ethereum Wallet aanmaken

Wie Ethereum (of eigenlijk de munt: ‘Ether’) wil kopen, heeft allereerst een wallet nodig. Zoals de naam al doet vermoeden, is een wallet een portemonnee waarin de munten worden opgeslagen. Een wallet kun je zien als een soort bankrekeningnummer. Zonder dit nummer kun je geen Ether opslaan. Als je al een wallet hebt, kun je deze stap overslaan. Anders is het verstandig even verder te lezen.

Wallets zijn er in verschillende soorten en maten: online, offline en hardware. Een online wallet is het makkelijkst om mee te beginnen en als het om een klein bedrag gaat. Een online wallet kun je bij verschillende diensten aanmaken. MyEtherWallet is hier een voorbeeld van. De werking van deze dienst spreekt aardig voor zich: op de voorpagina staat al de optie ‘Create New Wallet’. Je kunt daar zelf een wachtwoord aanmaken die bij de wallet hoort. Daar krijg je dan een bijbehorende private key bij.

Ethereum kopen via iDEAL

Nu je een wallet hebt, heb je ook een adres waar je Ether naar toe kunt sturen. Om deze Ether in bezit te krijgen, kun je handelen in cryptocurrency onderling, maar het is ook een optie om Ether te kopen via iDEAL. Omdat iDEAL een Nederlandse dienst is, is het kopen met iDEAL alleen bij Nederlandse diensten beschikbaar.

Er zijn verschillende diensten die het kopen van Ether via iDEAL ondersteunen. Het werkt op dezelfde manier als de aankoop van een paar schoenen, alleen geef je in dit geval in hoeveel Ether je wilt, er komt een prijs in euro’s uit en deze prijs betaal je. Het enige verschil is dat de prijs van een paar schoenen niet ieder uur kan veranderen.

De prijs van Ethereum is daarentegen erg variabel en kan op ieder moment van de dag verschillen. Daarnaast biedt iedere aanbieder een andere prijs in Ether voor jouw euro’s. Meestal halen dit soort websites de prijzen automatisch op, waardoor ze sterk van elkaar verschillen. Vergelijken is hierbij dus aangeraden:

Handelen in cryptocurrency

Naast het kopen van Ethereum via iDEAL, kun je Ether ook op de markt kopen. Dit doen we via zogenaamde ‘Exchanges’. Wat dat precies zijn, leggen we verderop in dit artikel uit. Eerst behandelen we het handelen in cryptocurrency.

Het kan goed zijn dat je misschien een paar jaar geleden bent begonnen met Bitcoin. Het is een erg populaire munt, die steeds meer populariteit vergaart. Deze Bitcoin zou je kunnen verhandelen voor Ether. Je verhandelt dan de ene cryptomunt voor de andere.

Andersom werkt het ook: als je Ether hebt en je zou liever Bitcoins willen hebben, dan kun je traden. Houd daarbij wel de Ethereum koers voor beide munten in de gaten, aangezien deze snel kunnen variëren.

Het handelen in cryptocurrency kan bijvoorbeeld bij Changer. Daar klik je links op de site aan dat je Bitcoin (of welke andere cryptocurrency dan ook) hebt en geeft rechts op de site aan welke cryptocurrency je daarvoor wilt ontvangen. Dat is in dit geval Ether.

Exchanges

Ether kun je kopen en verkopen bij de meeste gangbare crypto exchanges. Er is geen specifieke exchange waar Ether wordt verhandeld. Overigens is er wel een trend gaande waarbij meer gespecialiseerde Ethereum token exchanges worden ontwikkeld. Huobi Pro heeft bijvoorbeeld een dergelijke exchange opgezet. Deze heeft de naam ‘HADAX’ gekregen.

Ethereum wordt nu veel gebruikt voor het lanceren van nieuwe tokens en crypto assets. Dit gebeurt op basis van Initial Coin Offerings (ICO’s) en Token Crowd Sales. Omdat er steeds meer nieuwe tokens bijkomen op het Ethereum-netwerk, is het niet gemakkelijk voor reguliere cryptocurrency exchanges om ze allemaal bij te houden en toe te voegen. Daarom zien we dat er steeds meer gespecialiseerde Ethereum Token Exchanges worden ontwikkeld.

De cryptomunt is onder andere te verhandelen op:

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.