SmartContract.nl

Hoe zien we de toekomst van Ethereum voor ons? Gaat de koers voor Ether stijgen of dalen en welke technische innovatie gaan we nog zien? Smartcontract.nl legt een paar voorspellingen van experts uit.

Rooskleurige toekomst

Ethereum gaat een rooskleurige toekomst tegemoet, volgens deVere Group. Dat is een Amerikaans consultancy-bedrijf dat zich specialiseert in investeringen en vermogensbeheer. Niet zomaar een willekeurige partij die zich inmengt in Ethereum, dus. Bij Bitcoin wist het bedrijf al eerder de potentie te voorspellen.

Volgens het bedrijf gaat Ethereum dit jaar nog de 2500 dollar aantikken. Dat zou een flinke sprong vooruit betekenen. Het bedrijf wijst drie factoren aan die ervoor zorgen dat de prijs gaat stijgen: Ethereum als betaalmiddel, de inzet van smart contracts en de decentralisatie van cloud computing.

Ethereum als betaalmiddel

Hoewel het oorspronkelijk niet bedoeld was als betaalmiddel, worden de tokens van het Ethereum-netwerk, ether, regelmatig ingezet als betaalmiddel. De oprichter van Reddit kondigde bijvoorbeeld aan Ether als betaalmiddel te gaan accepteren. Als meer websites en diensten dat voorbeeld volgen, treedt het in de voetsporen van de Bitcoin. Op hoe meer plaatsen Ether wordt geaccepteerd als betaalmiddel, hoe meer de munt waard wordt.

Smart contracts

Ethereum biedt een groot voordeel voor bijvoorbeeld verzekeraars en andere instanties waar contracten aan de orde van de dag zijn: de mogelijkheid smart contracts in te zetten. Dit is allesbehalve een papieren contract waaronder een handtekening wordt gezet. Het is een geprogrammeerd contract in computercode, waarin afspraken staan vastgesteld op de blockchain. Het contract wordt automatisch uitgevoerd, zonder dat daarvoor een derde partij nodig is.

Het voordeel van een smart contract is dat het volledig geautomatiseerd werkt. Er komt geen mens meer aan te pas, waardoor er kosten bespaard worden. Dit verhoogt de populariteit van het gebruik van Ethereum. Doordat bedrijven de voordelen van smart contracts gaan zien, worden er meer apps ontwikkeld die gebruik maken van de Ethereum blockchain.

Als meer bedrijven een app ontwikkelen voor het Ethereum-netwerk, is er meer rekenkracht nodig. Deze rekenkracht wordt geleverd door miners, die beloond worden in Ether. Bij meer vraag is een koersstijging zeer waarschijnlijk.

Meer info over smart contracts

Decentralisatie van cloud computing

Cloud computing gaat veranderen. Nu is cloud computing nog vooral een verzameling van computers die zich opstellen als gezamenlijk netwerk. In de toekomst is cloud computing in de huidige vorm misschien zelfs wel overbodig. Ethereum is er namelijk klaar voor om de taken over te nemen.

Decentrale applicaties (DApps) worden steeds populairder. Iedere deelnemer aan het netwerk kan gebruik maken van deze apps. Op die manier kan er gebruik worden gemaakt van externe diensten: alle berekeningen worden verdeeld over verschillende knooppunten.

Bedrijven zetten nu nog vaak de cloud in vanwege de snelheid van innovatie en de schaal, naast redundantie en beveiliging. De kans is groot dat er toch eens wordt gekeken naar het verplaatsen van infrastructuur naar decentrale netwerken als Ethereum. Daarmee is de verwachting voor Ethereum rooskleurig.

Solide basis voor groei

Er is dus een solide basis voor groei. Ethereum is, in tegenstelling tot hypes, geen lege huls. Dat is belangrijk zich hier te realiseren. Hypes rondom de investeringen van grote partijen zorgen ervoor dat de Ether koersen stijgen, maar de basis blijft wankel. Daardoor hebben we dan te maken met een volatiele markt.

De daadwerkelijke adoptie en de technische vooruitgang biedt een basis voor de lange termijn. Ethereum biedt praktisch nut en is niet per se uit op winstbejag.

Slag om de arm

Houdt het Ethereum-netwerk in dat dit honderd procent een veilige haven is voor investeerders? Nee. Want zoals bij iedere investering of belegging bestaat er een risico. In het geval van cryptocurrency weet niemand wat de markt precies gaat doen. Er kunnen bovendien altijd correcties plaatsvinden. De koers blijft dan dus schommelen. Wil je Ethereum kopen? Kijk dan eens op deze pagina.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.