SmartContract.nl

Op dit moment vinden er tientallen Initial Coin Offerings (ICO’s) plaats. Dit zijn crowdfunding projecten binnen de blokketen- en fintech industrie. Het succes van een ICO is niet te voorspellen. Het vertrouwen van investeerders speelt zeker een rol bij het slagen of mislukken van een ICO. Een van de projecten waar op dit moment geld voor wordt ingezameld is Smart Containers. Wat hoopt het in de toekomst te gaan bereiken?

Wat is Smart Containers Group?

Smart Containers Group is een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde technologie. Zo bouwt het temperatuur-gecontroleerde containers die op een veilige manier medicijnen en voedsel over de wereld moeten vervoeren. Deze containers worden onder andere gebruikt in de luchtvaart.

Waarom Smart Contracts een ‘model ICO’ wil worden
Smart Containers organiseert een ICO. Het wil een soort ‘model ICO’ organiseren door veel structuur aan te bieden. Het bedrijf wil niets aan het toeval overlaten. Zodoende heeft het zelf de FINMA, de toezichthouder van de Zwitserse markt, benadert. De twee partijen hebben samen de ICO van Smart Containers bediscussieerd. Uiteindelijk heeft de FINMA toestemming gegeven om de ICO te organiseren.

Publieke verkoop ICO
Inmiddels is de verkoop van Smart Containers van start gegaan. De voorverkoop is geweest, maar geïnteresseerden kunnen nog wel deelnemen aan de publieke verkoop. Om mee te doen dient men minimaal 500 dollar te investeren.

Drie rondes
De verkoop bestaat uit drie rondes. Voor deelname aan de eerste ronde ontvang je 15 procent korting, tijdens de tweede ronde bespaar je 10 procent en de derde ronde geeft 5 procent korting. De ICO van Smart Containers tot 30 juni om 19.00 uur ’s avonds.

De SMARC token

Smart Containers zal een token uitgeven genaamd “SMARC”. Het is gebaseerd op het winstdeling model. Dit betekent dat 20 procent van de winstaandeel in proportie naar de naar token houders zal worden gedistribueerd. De token voldoet op die manier aan de Zwitserse wet.

Dezelfde inhoud als dividend rechten certificaat
De manier waarop de tokens worden gedistribueerd is exact hetzelfde als wat beschreven staat in het zogeheten ‘OR 657 dividend rechten certificaat. De toezichthouder heeft dan ook geen problemen met deze ICO.

Samenwerking met derde partijen
Samenwerken met toezichthouders is niet de enige manier waarop Smart Containers zich wil onderscheiden van concurrenten. Zo geeft het bedrijf toe dat het best mogelijk is dat het project bij succes in de toekomst overgenomen wordt door een derde partij.

Mogelijkheid om te investeren in een lopend bedrijf
Daarnaast wil Smart Containers anders zijn dan andere ICO’s wat betreft de omgang en het contact met investeerders. Zo is het bedrijf trots op het feit dat het al winstgevende producten op de markt heeft gebracht. Zodoende wil Smart Containers de investeerder meer bieden dan een whitepaper alleen. Je kunt investeren in een bedrijf dat al goed loopt. Tevens heeft Smart Containers een Research & Development (R&D) afdeling die het de komende jaren verder wil uitbreiden.

Welke betaalmogelijkheden gaat Smart Containers aanbieden?

Op technisch gebied wil Smart Containers na de ICO een platform introduceren die voldoet aan hoge eisen. Zo moet iedereen gemakkelijk kunnen investeren als hij of zij dat wil. Om dit te bereiken accepteert het bedrijf diverse betaalmogelijkheden. Niet alleen Bitcoin en Ethereum, maar bijvoorbeeld ook traditioneel geld zoals de euro en de dollar. Op die manier hoeven investeerders hun cryptogeld niet te gebruiken als er sprake is van rode cijfers op de markt.

Wat gebeurt er na de verkoop van de SMARC token?
Na het kopen van de SMARC token houdt het contact met het platform niet meteen op. Smart Containers is van plan om investeerders op de hoogte te houden van het laatste nieuws rondom het bedrijf. Het zal een speciale ‘after-sale’ afdeling en dienstverlening in het leven roepen.

Vervoer van medicijnen en voedsel in containers

Medicijnen zijn erg kwetsbaar. Zodoende gebruikt Smart Containers tijdens het vervoer in containers geavanceerde technologieën. Medicijnen mogen bijvoorbeeld niet beïnvloed worden door hete temperaturen. Smart Containers Group wil er zeker van zijn dat geen enkele klant een aangetast product ontvangt. In het geval van medicijnen kan dit een gevaar vormen voor de gezondheid.

Het belang van containers
Containers zijn voor sommige personen van levensbelang. Alleen in deze temperatuurgevoelige laadkisten zijn gevoelige producten zoals eten en medicijnen goed beschermd tegen ongunstige temperaturen en luchtvochtigheid.

Het nut van containers voor de farmaceutische industrie
Containers betekenen in farmaceutisch opzicht dat medicijnen op een veilige manier van bedrijven naar patiënten worden vervoerd. Ook voor de voedselwereld zijn ze onmisbaar. Containers zorgen ervoor dat voedsel van het land uiteindelijk vers op tafel belanden.

Technieken om vrachten beter te beschermen
De containers van Smart Containers Group zijn het resultaat van jarenlang onderzoek. In de loop der tijd zijn er diverse manieren gevonden om vrachten beter te beschermen tegen weersinvloeden. Denk bijvoorbeeld aan speciale technologie die ervoor moet zorgen dat de straling wordt gemaximaliseerd. Ondertussen vermindert de techniek de warmtegeleiding, wat samen leidt tot efficiënte isolatie en koeltechnieken.

De introductie van Container 4.0

Smart Containers wil de isolatie- en koeltechnieken blijven gebruiken, maar nog een stapje verder gaan door blockchain te gebruiken. De komende jaren moet dankzij innovatie ‘Container 4.0’ ontstaan. Dit is volgens het bedrijf een slimme container die niet alleen temperatuurgevoelige producten beschermt, maar ook autonoom is.

Gebruik van IoT sensoren

Om medicijnen veilig te vervoeren gebruikt Smart Containers Group de nieuwste software en geavanceerde hardware. Daarbij vindt er in het logistiek systeem een koppeling plaats tussen technologie en IoT sensoren op de blockchain. IoT is de afkorting van ‘Internet of Things’ en heeft betrekking op apparaten die informatie uit de fysieke wereld halen en het naar het wereldwijde web sturen.

Decentralisatie van de logistiek
Door het gebruik van blockchain technologie wil Smart Containers de logistiek gaan decentraliseren. Deze autonome container zal precies weten wie het gebruikt, wanneer het smart contract ten einde komt en wanneer de klant moet betalen.

Het logistieke ecosysteem Logi Chain

Om de autonome containers goed te laten werken wil Smart Containers gebruik maken van een logistiek ecosysteem genaamd Logi Chain. Dit platform maakt het mogelijk om een volledig geïntegreerd digitaal logistiek proces te creëren die iedereen gratis mag gebruiken.

Open systeem voor logistieke bedrijven
Het overgrote deel van de functionaliteiten van dit systeem zijn beschikbaar voor alle logistieke bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan betalen en verzekeren. Het zal daarbij samenwerken met diverse partners. De LOGI Coin wordt de manier van betalen

Papier in de logistiek is verleden tijd
Logi Chain moet in de nabije toekomst een vlot werkend platform worden voor de autonome container. Door het gebruik van het Logi Chain platform zal het niet meer nodig zijn om papieren en e-mails te gebruiken. In plaats daarvan vinden betalingen automatisch plaats via ketenbeheer.

Supply Chain
In het Engels wordt ketenbeheer ook de ‘supply chain’ genoemd. Dit betekent dat processen en samenwerkingen met leveranciers en afnemers de functionaliteit van een bedrijf in een keten moeten verbeteren.

Verminderen van transactiekosten
Een van de manieren waarop een bedrijf in de logistiek beter moet gaan functioneren door de ‘supply chain’ is het verminderen van transactiekosten. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van cryptocurrencies als betalingswijze.

Zusterbedrijven Skycell en Food Guardians

Smart Containers heeft twee zusterbedrijven genaamd Skycell en Food Guardians. SkyCell houdt zich bezig innovatieve en temperatuur gecontroleerde containers. De focus ligt daarbij op farmaceutische bedrijven.

Nummer vier op het gebied van farmaceutisch transport
In ongeveer vier jaar tijd heeft het zich ontwikkeld tot de nummer vier op het gebied van farmaceutische transport wereldwijd. Skycell werkt samen met het bedrijf Food Guardians. Laatstgenoemde levert al jaren vers en kwalitatief hoogwaardig voedsel.

Logistiek bedrijven als klant
In de toekomst wil Smart Containers haar diensten aan gaan bieden aan diverse soorten logistiek bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke spelers zoals luchtvaartmaatschappijen, douane-expediteurs en zeevracht bedrijven.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht