SmartContract.nl

Bij het voorspellen gebruiken handelaren verschillende manieren van technische analyses (TA). Daarbij wordt gekeken naar koersbewegingen uit het verleden en het volume van cryptocurrencies. Welke manieren van technische analyses zijn er?

Candle sticks

Bij succesvol traden (handelen) op de cryptocurrency markt komt veel kijken. Zo passen crypto handelaars technische analyse (TA) toe om de koers van een munt te voorspellen. Op die manier kunnen ze inspelen op een stijgende of dalende koers. Voor de technische analyse wordt onder andere gekeken naar grafieken. Er zijn verschillende manieren om een grafiek te analyseren. Zo kun je onder andere kijken naar de zogeheten ‘candle sticks’. Deze worden in het groen of rood weergeven. Groen betekent dat een koers gestegen is, terwijl rood aangeeft dat de koers is gedaald.

Grafiek patronen halen uit candle sticks

Crypto handelaars kijken naar candlesticks omdat ze er bepaalde grafiek patronen uit kunnen halen. Deze worden in het Engels ‘chart patterns’ genoemd. Aan de hand van candlesticks kun je als handelaar bepalen of er sprake is van een voortzetting of een omkering van de trend. Het laatste betekent dat een koers veranderd, bijvoorbeeld van dalend naar stijgend of andersom.

Hoogste en laagste koers binnen een bepaalde periode

Bij een stijgende koers zie je bovenin de pagina de hoogste koers binnen een bepaalde periode staan (de high) en onderaan de prijs van de cryptocurrency aan het einde van deze periode (de close). Onder aan de pagina zie je de prijs van de cryptocurrency aan het begin van dezelfde periode binnen de periode (de open) en daaronder weer de laagste koers van de periode (de low). Bij een rode candlestick worden de ‘open’ en ‘close’ precies andersom weergeven. Dit betekent dat de koers lager ligt dan waar hij mee is geopend.

Steunpunten en weerstandspunten

Naast candlesticks kijken handelaars voor hun TA ook naar zogeheten steunpunten. Dit zijn bepaalde punten waar de koers van een coin wel of niet door heen breekt. Zo spreken crypto handelaars van het zogeheten ‘support niveau’ als een coin op een bepaald punt blijft hangen. Handelaars beschouwen het als een soort steunpunt waar je geen verlies kunt maken. Het support niveau moet niet verward worden met het weerstandsniveau (resistance). Dit is een weerstandslijn omdat de prijs van een coin er niet doorheen lijkt te kunnen breken.

Trendlijnen

Bij het handelen in cryptocurrencies spelen trendlijnen een belangrijke rol. Deze geven de algemene bewegingen van een munt aan. Aan de hand van deze bewegingen kun je bepalen of het tijd is voor een bepaalde trade. Zo kunnen bepaalde trendlijnen aangeven of er binnenkort een stijging aankomt. Wel is het belangrijk om ook andere indicatoren te gebruiken bij deze technische analyse, zoals het volume van een coin en groene of rode candlesticks.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht