SmartContract.nl

Let op: dit is geen financieel advies

Blockchain is een relatief nieuwe technologie. De koers van cryptocurrencies kent daardoor een hoge volatiliteit. Koerspieken wisselen zich af met dalen. Zodoende is het verstandig om je niet te laten leiden door de waan van de dag, maar uit te gaan van je eigen visie.

Vergeet bovendien niet dat de marketcap van crypto sinds het tweede kwart van 2016 sterk is toegenomen. Dit geeft aan dat meer mensen investeren en een toekomst zien in cryptocurrencies. Wij hebben een aantal tips voor je, die kunnen bijdragen aan het maken van de juiste beslissing.

De potentie van crypto en blockchain

Voorafgaand aan de tips, eerst even iets over de potentie van de blockchain technologie en cryptocurrencies. Bitcoin was in 2009 een van de eerste cryptomunten. Dit en het feit dat het de afgelopen jaren sterk in waarde is toegenomen maakt het de bekendste cryptocurrency ter wereld.

Volgens diverse crypto investeerders heeft de munt potentie om op de midden- en lange termijn verder te groeien. Echter is niet iedereen positief. Volgens miljardair Peter Thiel onderschatten mensen de potentie van Bitcoin. Echter is niet iedereen positief. Volgens miljardair Peter Thiel onderschatten mensen de potentie van Bitcoin. Tijdens de ‘Future Investment Initiative’ in Riyad in Saudi-Arabië vergeleek hij de Bitcoin met goud:

‘I'm skeptical of most of them (cryptocurrencies). I do think people are a little bit underestimating Bitcoin, especially because it's like a reserve form of money. It's like gold, and it's just a store of value. You don't need to use it to make payments. If Bitcoin ends up being the cyber equivalent of gold it has great potential left’.

Altcoins en crypto projecten

Niet iedereen is zoals Thiel sceptisch over altcoins. Dit zijn de honderden cryptocurrencies die zijn ontstaan na de komst van Bitcoin. Bekende altcoins zijn bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin en NEO.

Sommige altcoins zijn verbonden aan projecten die meer doelen hebben dan waardeoverdracht alleen. Ze bieden duurzame oplossingen door middel van gedecentraliseerde processen. Dit is mogelijk dankzij blockchain technologie, die bedrijven bijvoorbeeld zouden kunnen toepassen bij het verzenden van internationale of nationale vrachten. De komst en groei van blockchain technologie zou de economie en bedrijfswereld wel eens voorgoed kunnen veranderen.

Tip: 1 – Hou het doel van een crypto project voor ogen

Goed vooronderzoek is zeer belangrijk wanneer je gaat investeren op de crypto markt, of je nu kiest voor Bitcoin of altcoins. Je hebt namelijk de keuze honderden cryptomunten. Stel jezelf de vraag of een bepaalde cryptomunt of project een behoefte vervult. Misschien wil het in de een bepaald proces versnellen of veiliger laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het veiliger vervoeren van medicijnen of andere producten in de zorg. Heeft het project in jouw opinie een functie? Dan is de kans aanwezig dat het in de toekomst gebruikt zal worden door een breed publiek.

Tip 2: Kijk naar de infrastructuur en het team achter het project

Bepaal je investering niet alleen op basis van het nut van een project of munt. De infrastructuur en het team achter het project zijn minstens zo belangrijk. Verdiep je in de bedenkers van het project en onderzoek wat hun ideeën en doelstellingen zijn. Het team moet in staat zijn om hun project aan te passen aan de snel ontwikkelde technologie die blockchain heet. Alleen op die manier kan duurzame groei worden gerealiseerd.

Tip 3 – Denk na over de toekomst van het crypto project

Zelfs projecten die in eerste instantie potentie hebben kunnen mislukken. Ze doven simpelweg uit of blijken intrinsieke waarde te hebben na een bepaalde periode. Zodoende moet je als investeerder nadenken over de vraag waar je het crypto project ziet over 1 of 2 jaar. Denk je dat er nog steeds vraag naar deze service is, of is het slechts een eendagsvlieg?

Tip 4 – Breng de concurrentie in kaart

Breng tijdens je onderzoek ook de concurrenten in dit gedeelte van de cryptomarkt in kaart. Het zou kunnen dat een project sneller en efficiënter werkt, waardoor het zijn concurrenten verdringt. Lees daarnaast altijd de geschiedenis van het project door. Hoe lang bestaat het al en hebben de bedenkers in de loop der tijd genoeg updates doorgevoerd? Stel je voor dat een project of cryptomunt al twee jaar lang behoorlijk actief is. Dit vergroot de overlevingskansen van het project en maakt het een interessante optie voor een investering.

Tip 5 – Kies met je hoofd, en niet met je hart

Doe altijd je huiswerk wanneer je investeert in een crypto project. Haastige spoed is zelden goed. Kies niet voor een cryptomunt die toevallig net even populair is. Of zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen: ‘a crypto project that is the flavor of the month’. De kans bestaat dat je daardoor juist een vieze smaak in de mond overhoudt! Investeer dan ook altijd met je hoofd en niet met je hart.

Tip 6 – Kies voor een crypto project op een platform

Het verleden heeft aangetoond dat projecten die gelanceerd worden op een platform een interessante investeringsoptie zijn. Ze zijn relatief vaak succesvol in vergelijking met cryptomunten die geen platform gebruiken. Ethereum is een goed voorbeeld van een platform waarop allerlei projecten kunnen bouwen worden gebouwd. Software ontwikkelaars kunnen er decentrale applicaties bouwen, die ook wel dApps worden genoemd. Ook kan het Ethereum platform gebruikt worden voor smart contracts.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht