SmartContract.nl

Ethereum, Bitcoins, Ripple, en een hoop andere cryptomunten timmeren behoorlijk aan de weg. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen gebruikmaken van een of meerdere cryptomunten. Bovendien zijn er de echte verzamelaars, die tot honderden verschillende soorten cryptovaluta bezitten. Als je meerdere cryptovaluta bezit, kan het moeilijk zijn om alle koersen en waardes goed in de gaten te houden.

Het hebben van meerdere cryptomunten noemen we een portfolio. Door het portfolio goed bij te houden, ben je snel op de hoogte van de waardes van andere digitale munten, zoals bijvoorbeeld: Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin, Litecoin en Ripple. Het is belangrijk om te weten welke munten het goed doen en welke niet. Op die manier weet je welke cryptovaluta het investeren waard zijn. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je gebruikmaken van cryptocurrency portfolio apps.

Alle cryptomunten in een overzicht

Als je een groot portfolio met verschillende cryptomunten hebt, is het soms moeilijk het overzicht te houden. Veel investeerders lopen dan ook tegen problemen aan, wanneer cryptomunten niet allemaal op dezelfde exchange staan. Bovendien wordt met het oog op de veiligheid altijd geadviseerd verschillende valuta op verschillende wallets op te slaan. Je bent dan al snel een hoop wallets verder, waardoor je het overzicht kwijt kunt raken.

Daarom zijn er zogenoemde portfolio apps, waarbij je meerdere valuta en wallets kunt toevoegen. Dit kan aan de hand van cryptocurrency checker-apps. Dergelijke apps laten altijd de meest actuele koers zien van verschillende valuta. Er zijn ruim 2500 verschillende cryptovaluta, dus worden de apps steeds uitgebreider. Met portfolio apps kun je al je investeringen bijhouden. Dat voorkomt dat je op verschillende exchanges en wallets moet inloggen, om even snel de nieuwe koers te checken.

Gemakkelijk cryptocurrency toevoegen

Met de meeste apps is het eenvoudig om cryptocurrency toe te voegen. De cryptocurrency-apps bieden veel mogelijkheden om digitale munten en wallets in één klik toe te voegen. Wie nog geen cryptomunten heeft maar toch nieuwsgierig is naar de koers,

kan toch portfolio apps gebruiken. Dit kan door bij cryptomunten een bepaalde waarde in te vullen. Dan kunnen gebruikers zien hoe de koers ervoor staat. Bovendien biedt het gebruik van deze app de mogelijkheid alvast een beetje te oefenen, als je nog niet veel van cryptocurrency weet.

Cointracker.io

Cointracker.io is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt er niet alleen je portfolio bij houden, ook transacties van crypto exchanges worden automatisch ingeladen. Uiteraard is Binance, Bitfinex en Coinbase gekoppeld, maar ook Bitstamp, Bittrex, Cryptopia, Gemini, HitBTC, Huobi, Kraken, KuCoin, Liqui en QuandrigaCX.

cointracker.io

De Een account aanmaken is gratis, je kunt je account synchroniseren met een Gmail, Coinbase en email account. Er is een iOS en Android app.

De Cointracker.io applicatie is met name interessant voor mensen die echt werk maken van hun cryptocurrency. Er is namelijk de mogelijkheid om alle transacties in één rapport te krijgen dat direct klaar is voor de accountant en belastingdienst. Een must voor de crypto-trader, dus.

CoinCap

CoinCap is een van de populairste apps op het gebied van cyrptocurrency. De app is beschikbaar voor alle smartphones die gebruikmaken van iOS (iPhone) en Android (overige toestellen). In de app is gemakkelijk in te zien wat de actuele koers is. Bovendien hebben de ontwikkelaars een erg complete app afgeleverd, want vrijwel elke cryptovaluta is te vinden.

coincap

Erg handig van CoinCap is bovendien de manier waarop je koersen in de gaten kunt houden. Dit kan door via Alert Manager notificaties in te stellen. De gebruiker krijgt dan een melding als de koers een grote schommeling vertoont. Eventuele andere updates zijn ook in te stellen.

Het is mogelijk een grens per munt in te stellen. De gebruiker krijgt dan meteen een melding als de koers valt of juist stijgt. Op die manier kunnen gebruikers precies in de gaten houden wat iedere munt waard is. Ten slotte heeft CoinCap de beschikking over Altfolio. Daarmee is het mogelijk drie verschillende portfolio’s te openen in de app. Zo is het mogelijk meteen de totaalwaarde in euro’s van alle verschillende wallets te bekijken.

De app biedt uitgebreide statistieken. Ben je trots op een resultaat, dan kun je die delen op sociale media, sms of via e-mail. voor het gebruik van CoinCap is geen account nodig. Wel is het mogelijk een wachtwoord in te stellen op de app, zodat anderen niet bij de informatie kunnen. De app beschikt over Shape Shift, waardoor het mogelijk is digitale munten te kopen en te verkopen.

Blockfolio

Een andere populaire app is Blockfolio. Blockfolio is vooral bekend door zijn brede ondersteuning voor digitale valuta’s. Het zijn er inmiddels al meer dan 2000. Na installatie van de app is het mogelijk het aantal digitale munten per cryptocurrency in te voeren. Met de actuele koers is dan te zien welke cryptovalluta het goed doen of juist niet. Net als bij CoinCap kunnen gebruikers grenzen en plafonds instellen, waarbij men een melding krijgt bij sterke koersschommelingen. Doordat de statistieken zeer uitgebreid zijn in Blockfolio, kan elke valuta tot in detail getoond worden.

blockfolio app

Doordat het bij Blockfolio mogelijk is alle investeringen in te voeren, laat de app de waarde van alle munten in euro’s, dollars of andere ingestelde valuta zien.

Met de app kun je bovendien zien hoeveel winst je de afgelopen tijd hebt gemaakt per munt, of bij alle digitale munten in totaal. Doordat de statistieken zo uitgebreid zijn, kun je de ontwikkelingen van alle munten op de voet volgen. Ten slotte heeft deze app een nieuwssectie, zodat gebruikers meteen het laatste nieuws rondom hun cryptovaluta kunnen zien. De informatie is afkomstig van Bitcoin Magazine (van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin) en CoinDesk. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Cryptopanic

Cryptopanic is niet zo zeer een mobiele app die je op je mobiele telefoon installeert, maar is een webpagina die op elke locatie is te bekijken. Het maakt niet uit of men de laptop, computer of de mobiele telefoon gebruikt. Bij Cryptopanic is gekozen voor een dubbel-layout, waardoor je zowel het nieuws als de koersen in één oogopslag kunt bekijken.

cryptopanic

Bovendien is het eenvoudig om een eigen portfolio aan te maken. Vul de munt die je zoekt in, vul in hoeveel munten je bezit en druk op ‘opslaan’. Vervolgens worden de munten dan toegevoegd aan het portfolio. In tegenstelling tot bij CoinCap en Blockfolio is niet mogelijk om de munten afzonderlijk van elkaar te bekijken. Voornamelijk het minimalistische lay-out zorgt ervoor dat Cryptopanic een van de betere apps is. Het lay-out is namelijk erg minimalistisch.

Het gebruik van de website is gratis, maar er wordt ook een Pro-mode aangeboden. Daarbij kun je eigen nieuwsbronnen toevoegen en bestaande nieuwsbronnen uitzetten.

Delta

Een nieuwe app die het de laatste tijd erg goed doet, is Delta. De app lijkt op Blockfolio, maar is sneller en betrouwbaarder. De koersen op Delta zijn vaak meer accuraat en bovendien heeft de app een grote ondersteuning voor verschillende munten. Het is mogelijk bepaalde valuta toe te voegen aan een zogenaamde ‘watchlist’, waarmee valuta in de gaten kunnen worden gehouden. Bovendien kan men meerdere verschillende portfolio’s toevoegen.

delta app

Delta is minder goed dan Blockfolio als het gaat om het tracken van specifieke valuta. Op de kaarten ontbreken bovendien goede legenda’s. Delta is een app waarbij vooral gebruik is gemaakt van donkere kleuren, waardoor je beter overzicht hebt. Een nachtmodus is aanwezig bij deze app. Ten slotte kan deze app ingesteld worden op ‘minimalistisch’, om zo nog beter overzicht te houden. Ik gebruik zelf Delta omdat ik de interface het meest natuurijk is voor mijzelf. Delta is beschikbaar op iOS en Android.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht