SmartContract.nl

Het komt meer dan eens voor dat uitgevoerde taken niet beloond worden. De oorzaak? Andere freelancers die valse beoordelingen aanmaken. Met CryptoTask is dat verleden tijd. CryptoTask maakt namelijk gebruik van de slimme Ethereum blockchain-technologie en stelt zich op als een volledig gedecentraliseerd netwerk. Hoe werkt dit precies?

Zo werkt CryptoTask

CryptoTask werkt met een volledig gedecentraliseerd netwerk, dat kan worden gebruikt door miljoenen freelancers wereldwijd. De commissie is tot wel 90 procent lager dan bij de gebruikelijke freelancediensten.

Wie op zoek is naar een betaalde taak om uit te voeren, gaat op zoek via CryptoTask. Alle taken die via deze dienst worden aangeboden, zijn bedoeld voor freelancers. Het werkt ook de andere kant op: wie op zoek is naar iemand die de klussen kan uitvoeren, plaatst zijn of haar taak op CryptoTask.

Bekijk de intro van CryptoTask:
 

Reviewers geven een beoordeling aan de kwaliteit van de uitgevoerde taak. Dit gebeurt door de kwaliteit te beoordelen met een cijfer van 1 tot 10. Daarna wordt er een berekening gemaakt, die bepaalt of de taak in aanmerking komt voor het openen van een geschil.

Commissies, censuur en limieten

Door de efficiëntie van de blockchain te gebruiken, merkt de gebruiker niets van onnodige overhead. Met andere woorden: de gebruiker merkt de voordelen van CryptoTask aan de lagere commissies die de dienst rekent. Het is direct resultaat van het gebruik van de blockchain. Terwijl andere diensten 10 tot 20 procent commissie rekenen, rekent CryptoTask 0%. Wat wel goed is om te weten, is dat in het geval van een geschil de verliezende partij 10 procent commissie aan de reviewers moet betalen.

Bij deze dienst houdt men van vrijheid. Daarom is er geen censuur: er is een vrijheid van meningsuiting en een vrijheid van acties.

Er zijn geen limieten aan de taken. Met veel taken kunnen freelancers dus serieus geld verdienen.

Dividend, attack resistance en schaalbaarheid

Reviewers zijn er zeker van dat ze dividend uitgekeerd krijgen. CryptoTask heeft hiertoe een systeem ontwikkeld. Daarnaast werd de dienst met ‘mathematically provable attack resistance’. Dat houdt in dat CryptoTask berekeningen uitvoert waarmee op een wiskundig aantoonbare manier aanvallen kunnen worden afgeslagen.

Het dispuut systeem is volledig schaalbaar. Het is dan ook onafhankelijk van platformen van derden, het draait geheel bij CryptoTask zelf.

De blockchain

De dienst is gebaseerd op de blockchain. Het voordeel hiervan is dat er revisie moet plaatsvinden in het geval van een geschil. Deze revisie bestaat uit oordelen van onafhankelijke partijen. Op die manier kunnen freelancers dus nooit elkaar een negatieve beoordeling geven om de concurrent te dwarsbomen.

Bij de conventionele diensten voor freelancers kunnen concurrenten elkaar wel dwarsbomen door valse beoordelingen te geven. Uiteindelijk kan de dienst daardoor de betaling aan de freelancer tegenhouden. Dat is bij CryptoTask dus verleden tijd.

Tokens

CryptoTask heeft een eigen tokensymbool: CTF. In eerse instantie worden er 11 miljoen tokens vrijgegeven voor investeerders. Dit zijn ERC-20 compliant tokens.

Door te werken met CryptoTask kunnen er zogenaamde tokens verdiend worden. Dit geldt zowel voor zogenaamde ‘Reviewers’ als voor gebruikers die een taak uitvoeren. Er wordt dus niet alleen verdiend aan het geld van de taak, maar ook aan het gebruik van het systeem.

1 CTF kan worden omgeruild voor 0.001 ETH. Met 1000 CTF tokens kan dus 1 ETH worden gekocht.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht