SmartContract.nl

Airfox is een unieke dienst met een eigen cryptocurrency: AirToken. Met AirTokens kun je geld aan elkaar uitlenen, zonder tussenkomst van een bank. Dankzij de ervaring in de telecomwereld, is het op dit platform ook mogelijk de tokens in te wisselen voor toegang tot mobiel internet.

Ga naar Airfox.comMeer info over Airfox

Wat is Airfox?

Airfox is een dienst die het makkelijker maakt om valuta, betalingen voor goederen en diensten uit te wisselen. Het is voornamelijk opgezet om meer mensen toegang te geven tot goedkopere, betere en toegankelijke financiële diensten. Om dit te bereiken, heeft Airfox de AirToken gecreëerd om microkredieten te faciliteren die kredietnemers in opkomende markten verbinden met kredietverstrekkers, wereldwijd. AirToken maakt vrijwel onmiddellijke overdracht van kapitaal mogelijk zonder (dure) tussenpersonen.

Met de dienst heb je toegang tot mobiele data via een nieuwe cryptocurrency: de AirToken. AIR kan worden gebruikt voor mobiele gegevens en mogelijk andere goederen. AIR gebruikt de smartphone van de gebruiker om de gebruiker te belonen voor het gebruik van de service. Ook met prepaid internet.

Je telefoon als portemonnee

Bij Airfox kunnen gebruikers hun telefoon als portemonnee gebruiken. Met een app is het mogelijk om eenvoudig geld te sturen naar mensen en bedrijven, zonder daarvoor een bank nodig te hebben. Tegelijkertijd biedt de app ook functies om direct rekeningen te betalen. Zo kunnen bijvoorbeeld betalingen voor gas, water, elektriciteit, internet en telefoonabonnementen gedaan worden.

airfox smartphone

Bedrijven kunnen direct geld van hun klanten vragen. Daarbij wordt meteen de balans getoond en is het niet nodig om vast geld of een kaart te gebruiken.

Geld lenen zonder bank

Snel geld nodig? Airfox noemt zichzelf ‘the future of banking’. Er kan snel geld geleend worden voor bijvoorbeeld noodgevallen, zakelijke uitgaven of voor welk doel dan ook. Er is geen bankrekening meer nodig.

Airfox zelf is geen bank en leent dus niet zelf. Je leent het geld van vrienden, die ook gebruik maken van Airfox. Hiervoor gebruikt men het apparaat dat al in zijn of haar hand ligt: de smartphone.

Het team

De dienst is opgericht door twee ex-werknemers van Google, Victor Santos en Sara Choi. Beiden hebben meegedaan aan Harvard’s prestigieuze Innovation Launch Lab. Santos heeft een verleden in de telecomwereld, als oprichter van Ciao Telecom. Later ontwikkelde hij onder meer aan Google AdWords.

Sara Choi is een award winning product manager en marketeer. Ze werkte voorheen voor YouTube, waar ze nieuwe features ontwikkelde. Ze was voorheen ook manager bij het telecombedrijf van Santos.

De technische kant van Airfox wordt verzorgd door Emanuel Moecklin en Tiago Passinato. Luke Bayas is de ‘VP of Engineering'. Met dit team heeft Airfox een ervaren team uit de zakenwereld en de telecomwereld.

Wat zijn AirTokens?

AirToken is de cryptocurrency van Airfox. Je kunt deze tokens ook gebruiken om peer-to-peer geld aan elkaar te lenen. Daardoor is er geen tussenkomst van een bank meer nodig, maar lenen gebruikers aan elkaar via de Blockchain. Dat is wel zo veilig. Daarnaast krijg je beloningen voor goed gedrag.

Rewards
Als je Airfox gebruikt, krijg je daarvoor ‘rewards’: beloningen. Deze beloningen kun je inwisselen voor mobiele data of andere goederen. Op die manier komen gebruikers, mobiele aanbieders en adverteerders bij elkaar. Hoe vaker je Airfox gebruikt en advertenties ziet, des te meer AIR er te verdienen valt.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht