SmartContract.nl
Spectrecoin doet veel beloftes voor de toekomst, sinds het in december 2016 gelanceerd werd. De nadruk ligt bij deze coin op privacy, maar er zijn meer ontwikkelingen geweest binnen deze munt.

Zo heeft Spectrecoin zijn eigen wallet software, die het afgelopen jaar flink onderhanden is genomen. Daarnaast is Tor geüpdatet en heeft deze munt een nieuwe en efficiëntere manier om data te synchroniseren. Na een jaar lang ontwikkelen, heeft Spectrecoin bewezen dat het team serieus bezig is met de ontwikkeling van de munt.

Maar Spectrecoin belooft meer; stealth staking en het mogelijk maken van het gebruik van wallets op Android en iOS. Vanwege het doel, het zo makkelijk mogelijk maken van trades, wordt Spectrecoin dan ook vaak ingezet voor gokspellen en weddenschappen.

spectrecoin

Voor- en nadelen van Spectrecoin (XSPEC)

Spectrecoin kent veel voordelen. Het is een zogenaamde privacy coin; een cryptovaluta waarbij privacy van de eigenaar van de munt voorop staat. Privacy coins zijn de laatste tijd behoorlijk in opkomst, nu men zich meer zorgen maakt over eventuele bans, tracking en het verbod op cryptovaluta in bepaalde landen.

Er zijn een aantal eisen aan iedere privacy coin, zoals een anoniem wallet adres voor ontvangers, het gebruik van Tor, waardoor de locatie moeilijker te achterhalen is en het anonimiseren van verzenders van cryptovaluta. Spectrecoin heeft inmiddels al deze punten aangepakt en is nu bezig met het doorontwikkelen van de munt. De eerstvolgende grote stap is de munt vriendelijk te maken voor beginnelingen. Aan de hand van OBFS4-techniek lijken de transacties op normaal internetverkeer, waardoor de anonimiteit nog verder vergroot wordt.

Binaire opties kunnen nadelig zijn

Er zijn ook nadelen te noemen rondom de ontwikkeling van Spectrecoin. Veel experts zien de munt als een zogenaamde ‘binaire optie’, ook wel ‘smart-optie’ genoemd. Bij binaire opties is het mogelijk een vast bedrag uitbetaald te krijgen, wanneer men een goede voorspelling doet over de onderliggende waarde. De negatieve associatie die deze munten met zich mee brengen, is dat door de hoge mate van anonimiteit er meer kans is op fraude. Investeren in Spectrecoin en andere binaire opties wordt dan ook gezien als een ‘gokspel’. Dat komt dat de trader en de tussenpersoon er doorgaans een moeizame relatie op na houden. In de meeste gevallen worden traders opgelicht. Daardoor is het moeilijk om coins te ruilen, zonder daarbij waarde te verliezen.

Toch hebben de teamleden van Spectrecoin daar iets op bedacht: het gebruik van slimme privé contracten. Op die manier krijgen gebruikers toch een eerlijke plek om handel te drijven. De Ethereum blockchain kent namelijk blockchain-technologie, waarbij handelaren in een soort liquiditeitspool belanden. Dit is wat DALP wordt genoemd. Spectrecoin heeft bovendien de broker uit het handelsproces verwijderd. Daardoor worden alle transacties eerlijk vastgelegd in een smart contract binnen de Ethereum wallet. Daardoor wordt Spectrecoin onder meer ondersteund voor MetaMask, Ledger en TREZOR.

Een stukje veiligheid: de liquiditeitspool (DALP)

Spectrecoin heeft om te voorkomen dat gebruikers worden opgelicht bij het traden, een stukje extra veiligheid ingebouwd. Dit werkt aan de hand van een DALP. DALP staat voor: ‘Decentralized Autonomous Liquidity Pool’, wat betekent dat er een soort ‘liquiditeitspool’ wordt opgericht. Als een trader een een juiste voorspelling doet, moet de winst uitbetaald worden door de pool. Als een trader de voorspelling verliest op het platform, komt het verloren bedrag automatisch in de liquiditeitspool terecht. Er zijn veel risico’s bij het traden in dergelijke cryptovaluta.

Dat toont ook de pool aan. Aan het begin van Spectrecoin bedroeg de liquiditeitspool 5000 Ether. Inmiddels is de pool al 5268 Ether waard.

Aandeelhouder van Spectrecoin worden

Het is bij Spectrecoin mogelijk een soort ‘aandeelhouder’ te worden. Dit doordat Spectrecoin werkt aan de hand van proof-of-stake. Investeerders in de munt krijgen een zogenaamde SXDT-token. Deze token staat voor ‘Spectre Dividend Token’. De investering in de munt vloeit weer terug naar de hierboven beschreven liquiditeitspool. Iedere zondag betaalt Spectrecoin haar aandeelhouders uit.

 

Vanaf 2019 keert Spectrecoin vier maal per jaar een bonus dividend uit. Dit gebeurt alleen als de liquiditeitspool volgend jaar stevige passen vooruit zet. De dividend wordt uitbetaald in Ether.

Aandeelhouders worden als volgt betaald: bij elke trade wordt 2 procent van het totale bedrag ingehouden. Op die manier worden de kosten van het platform gedekt. Deze twee procent wordt verdeeld in twee delen: 1 procent is voor de aandeelhouders (‘dividend token holders’), het andere deel gaat naar affiliates en partners van Spectrecoin.

Gedecentraliseerde App Store

Ten slotte is Spectrecoin de eerste decentrale app voor DappVerse. DappVerse is een gedecentraliseerde App Store, waarin verschillende tokens worden gepubliceerd. DappVerse is een crypto App Store voor zowel Android als iOS. Alle DappVerse-apps maken gebruik van de DALP en zullen daarom ertoe leiden dat de liquiditeitspool groeit.

DappVerse zal verschillende projecten gaan ondersteunen. Zo komt er een mogelijkheid om multi-layer te gokken, een newsfeed voor cryptocurrency, diverse gok- en weddenschappen en mogelijk komen er binnen 1,5 jaar nog tenminste 75 decentrale apps bij.

De voordelen op een rijtje

Hoewel Spectrecoin nog volop ontwikkeld wordt, heeft Spectrecoin een aantal voordelen. Ten eerste is de anonimiteit van de coin zeer hoog, doordat het gebruik maakt van Tor. Daardoor zijn met name locatie en inhoud moeilijker te herleiden. Bovendien biedt OBFS4-technologie ondersteuning het transactieverkeer zoveel mogelijk te laten lijken als normaal internetverkeer. Dit is met name handig in landen waar cryptovaluta verboden zijn.

Binnenkort maakt Spectrecoin het mogelijk om stortingen en opnames te doen aan de hand van debit- en creditcards. Binnenkort komen bovendien ook de Android & iOS applicaties uit. Ten slotte heeft Spectrecoin een liquiditeitspool, waardoor grote risico’s worden opgevangen. Wie interesse heeft in de coin, kan kiezen erin te investeren. Men wordt dan aandeelhouder en krijgt dividend elke zondag uitgekeerd in de vorm van Ether.

Let op met privacy coins

Er zijn in de cryptocurrency wereld scammers actief die privacy coins gebruiken voor hun eigen gewin. Ook kunnen privacy coins dubieus zijn. Doe daarom altijd je eigen research voordat je gaat investeren. Dit is geen financieel advies.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht