SmartContract.nl

Cryptocurrencies hebben nog altijd veel potentieel. Bitcoin kwam in de afgelopen jaren op een hoogtepunt te staan en Ethereum volgde in rap tempo. Het lijkt erop dat Ethereum zijn terugkeer maakt. Het maximale potentieel is nog niet bereikt. Welke projecten zijn het interessantst in 2019?

Top currency: Ethereum (ETH)

Ethereum heeft al een goede naamsbekendheid opgebouwd. Hoewel Bitcoin nog altijd de nummer 1 cryptocurrency is, stond Ethereum lange tijd op plaats 2. Nu heeft het plaats moeten maken voor Ripple.

Op dit moment zijn er wel wat nadelen aan Ethereum. Zo is het platform verouderd en krijgt het te maken met een steeds sterker wordende concurrentie. De kans is dan ook reëel dat het verder in de toplijsten van de crypto zakt.

Toch is er nog hoop voor Ethereum. Er zit een zogenaamde Constantinople hard fork aan te komen. Deze hard fork moet er voor zorgen dat investeerders en ontwikkelaars weer zin krijgen om actief met het platform aan de slag te gaan, zodat de schalingsproblemen opgelost worden.

Ethereum is nog altijd een vooruitstrevend project, omdat ontwikkelaars zich nog altijd bezighouden met nieuwe smart contracts en het bedenken van nieuwe diensten. Wij geven Ethereum in ieder geval nog niet op. Daarom verdient het zeker een plekje in onze lijst van vooruitstrevende crypto projecten.

EOS: een chaotische start, maar veelbelovend

EOS begint steeds populairder te worden. Het had te maken met een chaotische start, wat weinig vertrouwen opleverde vanuit de eigen community. Toen het EOS MainNet werd gelanceerd, crashte deze vrijwel meteen. Ook de geruchten dat de CTO bezig was met een nieuw platform voor een nieuwe cryptomunt, deed de zaak niets goeds. De community ziet het liefst dat alle energie in EOS wordt gestopt.

Dat is ook logisch, want de kenners weten hoeveel tijd en moeite er in het mainnet is gestopt. Oorspronkelijk waren er alleen ERC20-tokens te koop, op de blockchain van Ethereum. Halverwege 2018 startte EOS met de verkoop van eigen tokens, op een eigen blockchain. Investeerders hebben gewacht met investeren, maar dit jaar lijken de kansen voor EOS te keren. Het zou maar zo eens een veelbelovend platform kunnen worden.

Het is een consensus blockchain dat onder meer databases, rechten voor accounts en authenticatie samenbrengt. Op die manier kunnen blockchain applicaties en smart contracts efficiënter worden ontwikkeld. Het zorgt ervoor dat problemen met de schaalbaarheid van de blockchain worden opgelost. Naar verwachting zal het platform miljoenen transacties per seconde kunnen uitvoeren. Daar hoeven de gebruikers geen vergoeding voor te betalen.

De technologie achter EOS is nog conceptuel, maar de ICO voor de EOS token bleek al in 2017 succesvol. Het had een opbrengst van meer dan 200 miljoen euro. Daarmee is het zeker een crypto project dat dit jaar onze aandacht verdient.

Voor online marketing: Basic Attention Token (BAT)

Wie zich bezighoudt met online marketing, zal de Basic Attention Token (BAT) interessant vinden. Gebruikers kunnen een token krijgen als ze hiervoor een commerciële handeling uitvoeren. In ruil voor het kijken van een reclame valt er bijvoorbeeld al crypto te verdienen.

Om dit te laten werken, kunnen gebruikers het best de Brave Browser installeren. Hierin zit de ondersteuning voor BAT. De verwachtingen van het project zijn hooggespannen, omdat marketeers verwachten dat dit idee de online marketingwereld nog wel eens een boost zou kunnen geven.

De optie om reclames te kijken om BAT te verdienen is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Jammer genoeg is de algehele ontwikkeling van de crypto ook niet wat de liefhebbers van crypto ervan verwacht hadden. Het idee erachter is wel solide en vernieuwend.

Volgens de bedenkers van BAT krijgen adverteerders met dit project een beter inzicht in hun doelgroep en waar ze nu precies voor betalen. Daarnaast zijn onzin websites en bots een groot probleem. Hiermee wordt fraude gepleegd. Daar willen de ontwikkelaars iets aan doen.

Uiteindelijk moet het project vormen aannemen van een gedecentraliseerd, transparant advertentieplatform, dat is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Zowel publishers als gebruikers worden beloond, terwijl de adverteerder ziet dat zijn of haar merk meer aandacht krijgt. In principe zou hiermee iedere partij moeten winnen. Daarom houden we het project in 2019 in de gaten.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht