SmartContract.nl

De crypto community levert graag flinke kritiek op Warren Buffet en Jamie Dimon. Hun uitspraken over Bitcoin zorgen regelmatig voor opschudding. Zo liet Dimon, CEO van JP Morgan, onlangs weten dat hij spijt heeft van zijn uitspraak dat Bitcoin ‘pure oplichting is’.

Vakkundig, maar controversieel: Buffet en Dimon

Jamie Dimon deed zijn uitspraak over Bitcoin vorig jaar en heeft het inmiddels teruggetrokken. Wat je er ook van mag vinden, het is een feit dat deze twee mannen zeer veel hebben bereikt in de financiële wereld. Er zijn weinig mensen die hun kunnen evenaren wat betreft kennis van financiële zaken.

Oproep aan bedrijven
Onlangs lieten Buffet en Dimon samen van zich horen. Ze publiceerden een indrukwekkende brief in de Wall Street Journal waarin ze zakelijk Amerika aanspoorden om verder te kijken dan hun eigen neus. Het controversiële duo vraagt bedrijven om hun kwartaalomzet voortaan niet meer te delen. De focus op zulke korte termijn resultaten staat naar hun idee succes op de lange termijn in de weg.

Schakel een specialist in
Iedereen weet: wanneer je advies nodig hebt op het gebied van gezondheid, ga je naar een dokter. Voor kennis en advies over metselen schakel je een metselaar in en wanneer je een huis wilt verven een schilder. Oftewel: voor bepaalde zaken moet je altijd een specialist inschakelen. Dit principe geldt ook voor financiën. Uiteindelijk hebben de rijken der aarde het meeste belang bij een stabiele economie.

Baat bij een stabiele economie

Rijke investeerders zoals Buffet en Dimon promoten lange termijn groei omdat een stabiele economie voordelig is voor hun positie en portemonnee. Dit is echter in tegenspraak met zeer grote bedrijven die zich bij voorkeur richten op korte termijn doelen. Daarnaast denken zowel Buffet als Dimon dat cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin potentie hebben.

Zal het korte termijn denken van bedrijven verdwijnen?
Ondanks alle moeite van Buffet en Dimon lijkt het er niet op dat het korte termijn denken van grote bedrijven zal verdwijnen. Tenminste, niet wanneer je zelf op de korte termijn kijkt.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht