SmartContract.nl

Men zou in de toekomst kaartjes kunnen kopen met TRON. Het gebruik van blockchain in de professionele voetbalwereld is welkom, omdat op die manier vage geldstromen en corruptie kan worden tegengegaan.

Dat idee wordt nu in de praktijk uitgevoerd, want blockchaintechnologie TRON en de non-profit-organisatie vSport gaan samenwerken, om de voetbalwereld in de blockchain vast te leggen. Voor het project zijn twee bekende gezichten aangetrokken: Justin Sun en voormalig Nederlands Elftal-speler Wesley Sneijder.

De sportwereld in de blockchain

Zowel TRON (TRX) als de voetbalwereld hebben een behoorlijke boost gekregen, nadat bekend werd dat vSport en TRON samen gaan werken om de voetbalwereld te ‘verblockchainiseren’. Justin Sun en Wesley Sneijder kondigden het nieuws samen op Twitter aan.

Op Twitter stelde Wesley Sneijder zich in te willen zetten voor vSport Chain, om zo iets terug te doen voor de sportwereld. vSport Chain zegt de balans in het sport ecosysteem terug te willen brengen. Het is een non-profit organisatie dat verschillende sporten om wil zetten in een blockchain. De blockchain is volledig open source, waardoor transparant is wie welke transacties doet. Het bedrijf begint met het omzetten van de voetbalmarkt naar een eigen blockchain, maar het is goed mogelijk dat het bedrijf in de toekomst ook andere sporten naar de blockchain zal brengen.

De lancering van het TRON MainNet is op 31 mei 2018. Met het partnerschap krijgt voornamelijk TRON een enorme boost. Bovendien zorgt de samenwerking ervoor dat blockchain een plekje krijgt op het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland, dit jaar. Naar het Wereldkampioenschap in Brazilië keken ruim 3,2 miljoen mensen. Het Wereldkampioenschap begint op 14 juni.

vSport Chain

vSport Chain is voor veel Nederlanders een relatief onbekend bedrijf. Het bedrijf is opgezet door de internetondernemer Qiang Bai en voetbalster Wesley Sneijder. Het bedrijf wil allerlei zaken rondom sport in een blockchain gaan vatten. Bij wijze van experiment begint het bedrijf allereerst met de voetbalmarkt. De aankondiging komt een paar weken voor de start van het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het bedrijf precies wil gaan doen. Grote plannen lijken er nog niet te zijn.

Wel heeft de organisatie een whitepaper uitgebracht, waarin de eerste plannen staan uitgeschreven. Echter, de whitepaper mogen we met een korreltje zout nemen, gezien de slechte kwaliteit informatie die erin staat. Zo staat de whitepaper vol met spelfouten en omschrijvingen waar mensen die niet bij vSport werken, niets van begrijpen In de whitepaper staat onder meer dat de organisatie een nieuwe munt wil introducerent: VSC. Met de coins kunnen gebruikers kaartjes kopen voor voetbalwedstrijden, talenten financieren, een clublidmaatschap afsluiten of beloningen krijgen voor het promoten van de club op sociale media.

Hoe deze ideeën precies in uitvoer moeten worden gebracht, is nog niet duidelijk. Het blijft voorlopig bij vage plannen. Daarnaast is ook de manier waarop de rol van Wesley Sneijder wordt beschreven onvoldoende. Hij is de medeoprichter van de organisatie, maar het is niet duidelijk wat hij gaat doen. Het is tenslotte ook niet duidelijk waarom het bedrijf precies kaartjes wil verkopen of talenten wil financieren via de blockchain. De whitepaper maakt niet duidelijk wat het huidige probleem is, maar we kunnen wel een gooi doen.

De voordelen van vSport Chain
Als we de whitepaper van vSport Chain mogen geloven, is een blockchain voor de voetbalwereld een zeer welkome verandering. Daar zit ook wel een kern van waarheid in: in de voetbalwereld is er al jaren sprake van corruptie. Het ene na het andere corruptieschandaal ontsiert de sport. Met een blockchain is er sprake van meer transparantie, waardoor geldstromen beter te volgen zijn en bovendien kan gesjoemel met transacties worden tegengehouden.

Of de blockchain en de sportwereld echt samen zullen gaan, is nog maar de vraag. Daarvoor is instemming van machtige partijen nodig en het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht