SmartContract.nl

Ethereum is niet het enige platform waar crypto investeerders en software ontwikkelaars gebruik van maken. Zo beschikt ook het ‘Particl Project’ over een aantal geavanceerde opties die het versturen en ontvangen van transacties gemakkelijker en efficiënter maken. Zo heeft Particl onder andere een e-commerce optie voor vertrouwelijke transacties en gecodeerde communicatie. Tevens is het mogelijk om op het Particl platform gedecentraliseerde apps te bouwen. Je kunt deze integreren met de desktop van van Particl.

particl desktop

De codebase van het Particl Project

De bedenkers van het Particl Project vinden privacy belangrijk. Zodoende heeft het een eigen munt die zich kenmerkt door anonimiteit. De coin draagt de naam Particl Coin (PART) en wordt gebouwd op de zogeheten ‘Bitcoin Core Codebase’. Dit betekent dat het de codebase van van Bitcoin gebruikt, waarmee het wil profiteren van de veiligheid van deze cryptocurrency.

Atomic swaps

Evenals Bitcoin gebruikt Particl Coin zogeheten ‘atomic swaps’. In dit geval om het mogelijk te maken dat er diverse cryptocurrencies op het platform gebruikt kunnen worden. Je kunt een atomic swap zien als een digitale ruil die in vertrouwen wordt uitgevoerd.

Cross-chain

Bij Bitcoin vinden de atomic swaps plaats op het Lightning Network. Wanneer een cryptocurrency SegWit heeft geactiveerd is deze digitale ruil ook mogelijk tussen diverse blockchains. Dit wordt aangeduid met de Engelstalige term ‘cross-chain’. Atomic swap is mogelijk zonder dat er vertrouwen van een wederpartij nodig is. Het gebruik van een wisseldienst of een exchange is daardoor geen noodzaak meer.

Anonimiteit van PART en dApps

De PART munt kenmerkt zich door een grote mate aan anonimiteit. Investeerders moeten er volledig anoniem transacties mee kunnen doen. Ook bij de gedecentraliseerde applicaties op het platform speelt anonimiteit een rol. Het ontwerpen van de dApps moet plaatsvinden in een gedecentraliseerde omgeving die vertrouwd voelt en waar privacy en veiligheid voorop staat.

particl project

Keuze tussen Proof of Stake of Proof of Work

Rendement is ander aspect waar je rekening mee moet houden tijdens je crypto investering. Je hebt doorgaans de keuze tussen een Proof of Stake (PoS) en Proof of Work (PoW) munt. Ze hebben betrekking op de hoeveelheid energie en harde die nodig is om Bitcoin te minen. Bij Proof of Stake ligt het energiegebruik lager dan bij Proof of Work. Dit is belangrijk om te weten, omdat Bitcoin vaak negatief in de publiciteit is gekomen vanwege het hoge energiegebruik tijdens het minen. Het mining proces vergt doorgaans veel computerkracht, waardoor het energieverbruik hoog ligt.

Het staken van PART coins

Sommige projecten geven investeerders de mogelijkheid om hun coins offline te staken. Dit betekent dat je de munten van een bepaald crypto project in je wallet stopt. Vervolgens stel je de digitale portemonnee beschikbaar voor staken. Daardoor spelen jouw coins een rol bij het goedkeuren van transacties binnen het netwerk.

Beloning voor het staken van coins

In ruil voor het staken ontvang je nieuwe coins. Dit wordt in het Engels aangeduid met de term ‘reward’. Hoe langer je de munten in je wallet bewaart, hoe meer dividend je ontvangt. Particl is een van de projecten waar je coins kunt staken. In de toekomst moeten honderden investeerders er de PART coin kunnen staken.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht