SmartContract.nl

ZEUS-EXCHANGEAandelen verhandelen in cryptocurrency is op dit moment nog vrij ingewikkeld. Gebruikers lopen tegen drempels aan. Er gelden bijvoorbeeld strenge regels, Zeus Exchange heeft een manier gevonden om het handelen simpeler te maken.

Wat is Zeus Exchange?

Zeus is een beurs waar je aandelen veilig kunt verhandelen. Dit doe je via cryptocurrency. Voor kleine investeerders zijn er aandelen beschikbaar tegen bijna geen transactie fees. De internationale startup met teamleden in diverse landen heeft zich onder meer in Singapore geregistreerd en heeft een licentie in Cyprus om aandelen te verhandelen middels smart asset blockchain.

Volgens het team achter Zeus zijn crypto investeerders nu nog buitengesloten van kapitaalmarkten. De dienst wil dat veranderen door echte liquiditeit aan te bieden voor crypto investeerders. Er zijn een aantal beperkingen, maar deze beperkingen probeert Zeus voor de gebruiker weg te nemen.

Problemen met investeringen oplossen

Zeus Exchange wil een aantal veelvoorkomende problemen op de aandelenbeurs oplossen:

  • Het gebrek aan handelsterminals met gelijktijdige toegang tot markten voor financiële- en cryptocurrency markten. Crypto investeerders kunnen geen conventioneel geld verhandelen voor cryptocurrency, tenzij dit wordt geregistreerd op verschillende handelsplatformen. Daardoor zitten ze vast aan hoge transactiekosten;
  • Een gebrek aan middelen om te investeren en een gebrek aan liquiditeit op de cryptomarkt. Investeerders krijgen te maken met de enorme prijsschommelingen op de markt bij individuele cryptocurrencies;
  • Een verbroken verbinding tussen de traditionele markt en de crypto markt voorkomt eenvoudige kapitaalbewegingen;
  • Een onvoldoende legaal geraamte voor crypto investeringen;
  • Een gebrek aan middelen om te investeren. Meestal hebben financiële markten een hoge limiet voor investeringen. Bij digitale middelen geldt een lagere drempel.

Het doel

Het doel van Zeus Exchange is het verbinden van traditionele investeringen met de kracht van de blockchain. Daardoor kunnen gebruikers van de crypto exchange veilig en snel handelen tussen de ‘ouderwetse’, gebruikelijke middelen en digitale middelen. Dit gebeurt uiteraard geheel legaal en volledig transparant.

Zeus Exchange wil een dienst worden voor professionele investeerders en investeerders uit de wereld van de retail, overal ter wereld. Je kunt al beginnen met het handelen in aandelen vanaf 100 dollar.

Het team

Het team achter Zeus Exchange bestaat uit experts uit verschillende vakgebieden. Het team combineert kennis in handelen, financiële technologieën, diensten voor investeerders, makelarij, hedge funds, startups en ontwikkeling van de blockchain.

Drijvende kracht achter het bedrijf is Olga Duka. Zij heeft al meerdere ondernemingen gehad, met een sterke visie op producten. Ze heeft meer dan vijftien jaar ervaring op de aandelenbeurzen en in creatieve industrieën.

Roadmap

In 2017 begon de ontwikkeling aan de dienst. In 2018 werd geld opgehaald om de dienst te starten en werden licenties aangevraagd. Verderop dit jaar worden de alpha-versies uitgegeven. In het tweede kwartaal van 2019 wil de dienst echt van start gaan, om in 2020 uit te breiden.

Hoe werkt Zeus Exchange?

De dienst is helemaal veilig, omdat er strenge regels gelden voor het handelen in aandelen. Met Zeus Exchange handel je op slechts één platform: Zeus zelf. De dienst biedt de volledige mogelijkheid te handelen tussen conventionele en digitale middelen. Dit kan zowel op de mobiele telefoon, op het web als op de desktop. Traden kan al vanaf 100 dollar.

Het werkt als volgt: klanten van Zeus Exchange hebben aandelen in de token XYZ en willen deze verhandelen voor fiat-valuta. Ze willen mogelijk XYZ opnemen in hun brokeraccounts of deze opnemen op de bankrekening. Dit kan met behulp van wettelijk toegestane middelen. Token CRYPTO-XYZ (CXYZ) kan weer verhandeld worden naar andere cryptocurrencies.

Zodra CXYZ is uitgegeven bij Zeus Depository, wordt het onderliggende XYZ-instrument ‘bevroren’: er kan dus niets meer mee gebeuren. Het staat vast op de effectenrekening van Zeus Exchange, tot de CXYZ-inwisseling plaatsvindt. De gebruiker kan er dan voor kiezen CXYZ in te wisselen tegen een nominale prijs en ontvangt het daadwerkelijk XYZ-instrument.

Als de klant CXYZ verkoopt op Zeus Exchange, kan deze cryptocurrency opnemen in de eigen portemonnee. De cryptocurrency kan dan omgezet worden in fiat, zoals euro’s of Amerikaanse Dollars. Het geld kan dan op een bankrekening gestort worden.

hoe werkt zeus exchange

Audits en veiligheid

Zeus Exchange beloofd dat de technologische oplossingen voldoen aan audit- en rapportagevereisten. Er zullen regelmatig controles plaatsvinden om de veiligheid te waarborgen. Op die manier is de dienst legaal en voldoet het aan de strenge financiële wetten.

Beschikbare cryptocurrencies

Op dit moment heeft Zeus een testversie van Zeus Crypto gelanceerd waarmee je kunt wisselen tussen cryptocurrencies. Dit product zal deel uitmaken van het handelsplatform dat zich momenteel in de bèta-ontwikkeling bevindt. Je kunt Zeus Crypto testen en je feedback sturen via https://swap.zeus.exchange en beta@zeus.exchange. Dat blijft nog gedurende de hele Alpha launch zo. Daarna zal het team achter Zeus Exchange meerdere valuta en cryptocurrencies beschikbaar maken, tijdens de Beta-launch, zo rond 2019.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht