SmartContract.nl

uphold logo Inmiddels is Uphold in meer dan 180 landen beschikbaar. Leden van de dienst zijn onder meer bedrijven, ontwikkelaars, particulieren, ngo’s en non-profitorganisaties.

Wat is Uphold?

Uphold is een financiële dienst, gebaseerd op de cloud. Met deze dienst kun je overal geld overmaken, wisselen en bewaren. Het handige aan de dienst is dat dit zowel traditioneel geld kan zijn, als digitale munten. Je kunt bijvoorbeeld wisselen van euro’s naar Bitcoins of van euro’s naar dollars. Dit gebeurt op een directe en veilige manier.

uphold info

Uphold heeft inmiddels voor meer dan 4 miljard dollar (1 billion is 1 miljard) aan transacties verwerkt. Er zijn leden in meer dan 180 landen. Onder deze leden zijn bedrijven, ontwikkelaars, ngo’s, non-profitorganisaties en uiteraard particulieren.

Voor particulieren

Een particulier lid van Uphold krijgt de volledige toegang tot allerlei voordelen die horen bij een gemakkelijke, directe en eerlijke financiële dienst. Zo wordt het gemakkelijk om geld te versturen, te wisselen en te bewaren.

Met meer dan duizenden leden uit meer dan 174 verschillende landen, maakt Uphold geld inclusief en wereldwijd. Een voordeel is dat het aanmaken van een account helemaal niets kost.

Voor bedrijven

Voor bedrijven biedt de dienst nog meer voordelen: betalingen geschieden voortaan direct en op een veilige manier. Daartoe heeft Uphold een strikte code en voorwaarden. Je kunt je eigen systemen gemakkelijk integreren met de open API van Uphold.

Het maakt niet uit in welke industrie je zit, want deze dienst biedt allerlei oplossingen. Dankzij bijvoorbeeld de Uphold Merchant Services (UMS) hebben verkopers toegang tot internationale markten, zonder de gebruikelijke kosten voor het doen van betalingen over de grens.

Bedrijven kunnen direct en veilig geld overmaken naar hun buitenlandse werknemers, zonder dat dit bakken met geld kost. De fee voor het wisselen van geld is namelijk laag en kent een hoge veiligheid. Een ander voordeel is dat het geld op de rekening mag blijven staan, zonder daarvoor te hoeven betalen.

Met Uphold kunnen bedrijven hun wereld vergroten. Ontvang betalingen van internationale klanten, zonder daarvoor te hoeven betalen. Geniet extra veiligheid dankzij de Anti Money Laundering (AML)- en Know Your Customer (KYC)-systemen.

Voor ontwikkelaars

Omdat Uphold een open API heeft, is het eenvoudig voor ontwikkelaars om eigen applicaties te bouwen. De dienst geeft innovators de kans om veilige, kloppende, state-of-the-art financiële applicaties te bouwen. Standaardfuncties zijn het opslaan, wisselen en verhandelen. Een applicatie is in een paar minuten gebouwd.

Programmeren kan met de dienst in vrijwel elke taal. Uphold heeft SDK’s beschikbaar voor Android, iOS, PHP, Ruby, Python en Node.JS. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Developer Blog en kunt vragen stellen op het Community Forum.

Wat kun je met Uphold?

Uphold biedt verschillende mogelijkheden voor bedrijven, ontwikkelaars en particulieren, maar drie functies zijn een rode lijn door de mogelijkheden: geld versturen, geld wisselen en geld bewaren. Allemaal mogelijk met de app (en ook via hun website).


Geld versturen

Wie geld verstuurt naar een ander lid van Uphold, doet dit helemaal gratis, zonder enige vertraging. Of het nu gaat om een vriend aan de andere kant van de stad, of een familielid aan de andere kant van de wereld.

Iedereen met een verbonden apparaat (zoals je smartphone), kan het geld direct ontvangen en op de rekening laten staan. Als de ontvanger nog geen lid is, krijgt hij of zij een e-mailbericht met de uitnodiging om lid te worden.

Geld wisselen

Uphold biedt de mogelijkheid om tussen meer dan 30 verschillende currencies te wisselen. Dit varieert van euro tot Bitcoin en van Poolse zloty tot Ethereum. Kortom: traditioneel geld en cryptocurrencies worden gemixt.

Bij het wisselen zijn er geen verborgen fees. De dienst maakt direct duidelijk dat er een Price Protection-fee wordt berekend. Deze fee wordt gebruikt om met de juiste koers te handelen, ongeacht de marktcondities en andere factoren die van invloed zijn op de wisselkoers.

Uphold voegt constant nieuwe munteenheden toe. Op die manier wordt het nog gemakkelijker om geld naar elke plek ter wereld te sturen.

Geld bewaren

Bij Uphold kun je veilig geld bewaren, zoals jij dat wilt en voor hoe lang jij wilt. Dit noemt de dienst geen ‘wallets’, zoals bij andere crypto-platformen, maar ‘Money Cards’. Je kunt geld bewaren in welke valuta of welke koopwaar dan ook. Alleen de Money Card is daarvoor benodigd.

Veiligheid bij Uphold

Het is goed om je te beseffen dat Uphold geen bank is. Traditionele banken verdienen namelijk geld aan het uitlenen van jouw vermogen voor rente. Het gevaar is dat het vermogen bloot komt te staan aan onbekende risico’s.

Uphold doet dit anders: al het geld blijft binnen de deur. Dat houdt in dat iedere dollar, euro, pond, of welke valuta dan ook op het account van een lid, ook in gelijke waarde in de kas van Uphold zit. Daardoor is het geld altijd veilig.

Maatregelen

Veiligheid staat hoog in het vaandel. Daarom wordt er gebruikgemaakt van onder meer versleuteling op meerdere niveaus. Experts doen audits en tests om te kijken of alles nog veilig is. Een derde partij beoordeelt de due diligence van alle partijen waarmee Uphold zaken doet.

Ook wordt er een achtergrondcheck gedaan op het eigen personeel. Zo mogen personeelsleden geen financiële problemen hebben, geen strafblad hebben en wordt er gekeken of alle diploma’s wel kloppen. Daarnaast is er in-house training.

Op Uphold als platform is een 24/7 Security System van toepassing. Deze bewaakt alle systemen 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Dit systeem grijpt onmiddellijk in als er verdacht gedrag wordt geconstateerd.

Transparantie

Uit de documentatie van de dienst blijkt dat het veel waarde hecht aan transparantie. Zo is altijd duidelijk hoeveel geld er in kas zit en gelooft het team erin dat leden best mogen weten hoe het met het bedrijf gaat. Dat kan op ieder moment bekeken worden; niet alleen in een kwartaal- of een jaarverslag. Daarbij geldt dat er geen complexe verslagen worden opgesteld, maar een duidelijk verhaal.

Op de pagina ‘Transparency’ publiceert Uphold een doorsnede van de activa en obligaties die de dienst in haar reserve heeft. Om dit correct te updaten, wordt gebruikgemaakt van de Reservechain- en Reserveledger-technologie. Op die manier kunnen gebruikers altijd opvragen hoeveel geld er in kas is.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht