SmartContract.nl

Niet iedereen maakt graag gebruik van signals. Of het nuttig is gebruik te maken van signals, is vaak een persoonlijke keuze. Bij signals worden technische analyses aan de hand van algoritmes of modellen gemaakt, of worden er analyses gemaakt aan de hand van het laatste nieuws rondom cryptocurrency.

Aan de hand van deze analyses geven de signals adviezen uit. Moet je je Bitcoins juist nu verkopen, of kun je ze beter even houden? Welke munten zijn het vandaag waard om te verhandelen? Belangrijk bij het gebruik van signs: maak zelf de juiste keuze en volg niet blindelings alle adviezen. In sommige gevallen kunnen signals zeer accuraat zijn, terwijl in andere gevallen de adviezen met een flinke korrel zout genomen moeten worden. Signals kunnen gemakkelijk misbruikt worden om de waarde van een munt op te drijven of omlaag te halen. Dit gebeurt vooral op de gratis kanalen.

Omgaan met signals

Het gebruik van signals kan op verschillende manieren. Signals kunnen een handige tool zijn om meer inzicht te krijgen over de koers van morgen. In sommige gevallen worden de analyses op wetenschappelijke basis gemaakt, en kunnen deze erg accuraat zijn. Er zijn bovendien ook experts die analyses maken aan de hand van nieuwsberichten.

Het is belangrijk niet meteen alle adviezen van signals te volgen. Bedenk zelf of het noodzakelijk is een advies te volgen of niet. In principe kun je op drie manier omgaan met signals. Bijvoorbeeld door cryptomunten te kopen en deze voor een langere tijd vast te houden. Je investeert dan meer dan dat je handelt. In dit geval volg je waarschijnlijk de signals op basis van content-analyse.

Je kunt ten tweede ook cryptovaluta kopen en deze kort houden, om ze vervolgens te verhandelen. In dit geval koop je waarschijnlijk valuta die nu nog niet zoveel waard zijn, maar wel potentie hebben om door te groeien. In dit geval gebruik je waarschijnlijk signals op basis van technische analyses, en signals op basis van content-analyses. Deze signals zijn veelal online te vinden, maar ook op kanalen op Telegram.

Ten slotte kun je gebruikmaken van een exchange zoals Bitmex om Bitcoins en andere altcoins te verhandelen. In dit geval gebruik je vaak technische analyses en kun je zelf beslissen of je een investering doet, of de munten aanschaft voor korte handel. Het is mogelijk tot wel 100 keer aan de inleg te verdienen. Dat betekent ook dat het risico aanzienlijk groter wordt, want je kunt de inleg ook flink verliezen.

Signals gebruiken

Signals komen over het algemeen met verschillende adviezen. In zo’n advies staat vaak de koop- en verkoopprijs. Bovendien staat er vaak een kort beschreven advies weergegeven, wat je precies met de signal aanmoet. Wees voorzichtig met de koopadviezen.

De verkoopprijs is de prijs die je nu zou krijgen, voor een eenheid. Bijvoorbeeld: wat levert 1 hele Bitcoin op, uitgedrukt in de waarde van een andere valuta?

De kanalen

Er zijn verschillende kanalen die zogenaamde signals verstrekken. Het is handig om van tevoren goede research te doen of een kanaal betrouwbaar is of niet. Er zijn namelijk signals die gratis toegang verstrekken. In de meeste gevallen worden gebruikers dan mooie perspectieven voorgeschoteld, terwijl in de praktijk de signals vaak niet accuraat zijn. Daarom raden experts aan gebruik te maken van de betaalde kanalen. Het is met reviews aangetoond dat veel van deze gratis kanalen een slechte score veroorzaken. Daarom is het raadzaam toch een betaalde signal te nemen.

Verified Crypto Traders

verifiedcryptonews logoVerified Crypto Traders is een van de meest populaire betaalde signals op dit moment. Het bedrijf achter de signals is gevestigd in Nederland. De adviezen worden verspreid via de website achter een betaalmuur en diverse Telegramgroepen (één met nieuws en één met signals). De signals worden samengesteld door experts, op basis van technische analyses en nieuws updates. Het is een waardige signal met veel bruikbare informatie. Binnen de signal wordt geprobeerd zoveel mogelijk vals nieuws te bestrijden.

Je krijgt bij Verified Crypto Traders signals die met de hand door het team worden samengesteld. De signals zijn erg informatief en worden vooral gevormd op basis van technische analyse. Bovendien zijn de adviezen te gebruiken op basis van kort handelen, halflang handelen of handelen op de lange termijn. De signals worden al uren van tevoren vrijgegeven, voordat deze te vinden zijn op de gratis kanalen. Je krijgt met een betaald abonnement dus een enorm voorsprong in tijd. Bovendien leer je ook nog wat van Verified CryptoTraders, want er worden regelmatig exclusieve webinars gegeven. Belangrijk: er komen niet elke dag signals uit via dit kanaal. Verified Crypto Traders is namelijk erg selectief met wat er geplaatst wordt. Dit kanaal is vooral bedoeld voor de langere termijn. Ben je meer een gokker en wil je op korte termijn rendement, dan is deze signal groep mogelijk niet wat je zoekt.

Uit eerste hand kan ik zeggen dat de signals accuraat zijn samengesteld en vaak overeenkomen met cryptocurrencies die ik graag trade op de mid-lange termijn. Het team is zeer deskundig en behulpzaam. Daarnaast organiseren ze private sales die aanspreken en unieke mogelijkheden bieden.

— Floris van Vredendaal, Initiatiefnemer SmartContract.nl

Crypto Medics

Crypto Medics is een redelijk nieuw kanaal, dat pas sinds 1 mei 2018 van start is gegaan. De signals zijn voornamelijk afkomstig van Binance en Bittrex. Bij Crypto Medics worden er meer signals verstuurd dan het geval is bij Verified Crypto Traders. Er verschijnen zo’n vijf tot tien signals per week, wanneer men het premium of elite plan neemt.

Bovendien brengt Crypto Medics een eigen tijdschrift uit, waardoor je meer komt te weten over de achtergrond van de signals. Twijfel je of je een bepaalde munt wel of niet moet verhandelen, dan kun je gebruik maken van de Vip Chat Support. Bovendien krijgt men bij het Elite Plan meer informatie over hoe je je portfolio kunt optimaliseren.

Bij Crypto Medics krijg je niet alleen adviezen over of je coins moet verhandelen, maar ook over de reden erachter. Je krijgt toegang tot veel achtergrondartikelen, zodat je snapt waar de signals op gebaseerd worden. Vijf tien tien signals per week lijkt misschien wat weinig, maar deze signal wordt vooral gebruikt door kritische gebruikers. De signals worden over het algemeen bij Crypto Medics samengesteld aan de hand van technische analyse en content analyse. Uit reviews blijkt dat de signals over het algemeen betrouwbaar zijn. Voor de investeerders op langere termijn, is er een nieuwsbrief en kun je een expert naar je portfolio laten kijken.

Crypto Addicts

cryptoaddicts signalsTen slotte bespreken we Crypto Addicts. Dit is een van de meest professionele signals die er momenteel te vinden is. Crypto Addicts is gevestigd in België en onderscheidt zich van andere, klassieke trading signals. De kwaliteit van de signals van Crypto Addicts is behoorlijk accuraat. Bovendien werkt deze signal anders dan bij de meeste andere signals.

Zo is er een tijdschrift waarin wordt ingegaan op adviezen en hoe daarmee om te gaan. Toegankelijkheid staat bij deze signal voorop. Dat betekent dat ook als je nog niet veel van cryptovaluta afweet, met deze signal toch goed uit de voeten kunt. Dit komt door de manier waarop de signals worden samengesteld. Bij deze signal staat een professionele aanpak voorop.

Dat leidt tot zeer accurate signals. Bovendien worden in dit kanaal ook ICO’s besproken, is het mogelijk te VIP chatten en kun je persoonlijke hulp krijgen bij het opzetten van je portfolio. Uiteraard heb je vaak ook targets nodig. Met de handige target calculator kun je dit binnen een paar muisklikken uitrekenen. De signals worden regelmatig uitgegeven, vaker dan bij de andere hierboven genoemde channels. Over het algemeen kloppen de adviezen in 60 tot 70 procent van de gevallen. Crypto Addicts is daarmee de directe concurrent van VCN.

De betrouwbaarheid van signals

Signals zijn lang niet in alle gevallen betrouwbaar. Daarom is het noodzakelijk zelf ook analyses uit te voeren en niet enkel de adviezen van de channels te volgen. Over het algemeen kloppen de adviezen in zo’n 60 procent van de gevallen. De signals rondom de Bitcoin blijken vaak het beste te kloppen. Bij andere altcoins is deze rate een stuk lager. Dat heeft ermee te maken dat sommige crypto’s met minder volume gevoeliger zijn voor manipulatie.

Kijk daarom altijd kritisch naar een signal. Kijk naar het volume, de trendlijn en vorige adviezen. Een ander advies dat vaak door experts gegeven wordt, is weg te blijven van de gratis kanalen. Het laatste advies rondom signals: ‘als iets te goed is om waard te zijn, dan is dat vaak ook zo’. Blijf onthouden dat wanneer je handelt in munten, het risico altijd bij jou ligt.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht