SmartContract.nl

Alle kennis uit de financiële wereld kan worden gebruikt bij het handelen op de cryptocurrency markt. Voor het handelen op basis van handelssignalen is er sinds kort het Signals platform.

Singnals zorgt voor een verlaging van van barrières

Het Signals platform wil de cryptocurrency industrie op zijn grondvesten doen schudden door de barrière voor het gebruik van wiskundige modellen tijdens het handelen te verlagen. Zodoende kunnen ook handelaars zonder programmeerkennis er gebruik van maken. Het doel is om een marktplaats te creëren waar daghandelaren en beleggers hun trades uitvoeren op basis van wetenschappelijke data.

De onderstaande video is van Signals en geeft een introductie hoe Signals werkt:

Handelen op basis van indicatoren
Te vaak handelen mensen op de cryptocurrency markt vanuit emoties. Ze verkopen hun coins bijvoorbeeld met verlies omdat er sprake is van een daling. Het Signals Platform wil dit voorkomen door handelaren te laten beslissen op basis van diverse indicatoren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde algoritmes, de wijsheid van de massa, kenmerken van de blockchain en het gebruik van Github.

Gebruik van machine intelligentie
Signals hecht veel waarde aan de intelligentie van machines. Deze bevatten volgens het team de juiste historische data en computerkracht om complexe beslissingen te maken. Daarnaast werken ze sneller en exacter dan het menselijk brein. Machines ontdekken bepaalde patronen en data die gewone handelaars wellicht over het hoofd zien.

Handelssignalen achterhalen
Het nieuwe platform Signals probeert zoveel mogelijk handelssignalen te achterhalen. Zo worden mediaberichten en het handelssentiment op de markten in de gaten gehouden. Vervolgens geeft Signals gebruikers een aantal gereedschappen om zelf een handelsstrategie op te zetten. Daarnaast is het een speelveld voor iedereen die wil experimenteren met diverse handelsmodellen en automatische handelstechnieken.

Gebruik van blockchain
Signals gebruikt blockchain om het platform goed te laten functioneren. Daarbij worden een groot aantal gedecentraliseerde computers gebruikt om in korte tijd data berekeningen te maken.

Cryptografie
De blockchain is goed beveiligd door het gebruik van cryptografie. Dit is een soort geheimtaal die wordt gebruikt om gevoelige informatie over het internet te zenden.Hackers kunnen de cryptografie niet ontcijferen en kunnen de gegevens niet stelen.

Signals platform uitproberen

Nieuwe gebruikers mogen het Signals platform eerst uitproberen. Het platform heeft een speciaal trainingscentrum waarbij je kunt oefenen met crypto modellen, data, algoritmes en analyse technieken. Daardoor ontdekken gebruikers binnen korte tijd de handelsstrategie die bij hen past.

Deel je handelsmodel op de Signals marktplaats
Wanneer je tevreden bent over je zelfbedachte handelsmodel is het tijd om op het Signals platform aan de slag te gaan. Het is mogelijk om jouw handelsmodel te delen op de marktplaats van Signals, zodat een andere handelaar het eventueel ook kan gebruiken. Of deel je kennis, ervaring en ideeën met andere gebruikers op het Signals forum.

Het team achter Signals en de toekomst

Het team van Signals werkt vanuit Praag en bestaan uit ongeveer 20 financieel specialisten. Onder andere cryptografen, algoritme specialisten, data mining specialisten en software ontwikkelaars hebben bijgedragen aan de roadmap en whitepaper van Signals. Het idee achter het platform lijkt aan te slaan bij het publiek. Tijdens de ICO wist Signals ongeveer 500.000 dollar op te halen.

Roadmap van Signals

De roadmap van Signals is te vinden in de whitepaper. Het heeft betrekking op de jaren 2017 en 2019 is verdeeld in zes mijlpalen. Deze mijlpalen zijn in zes kleinere stapjes verdeeld. De eerste doel is met het creëren van het Signals netwerk inmiddels bereikt. Ook de voorverkoop heeft inmiddels plaatsgevonden. Wel moet er nog veel gebeuren. Zo is het team achter Signals op dit moment nog bezig met het maken van de marktplaats en zullen de gedecentraliseerde computers in de loop van 2018 worden geïntegreerd. De zesde en laatste mijlpaal zal alle elementen van het Signals platform met elkaar verbinden. Pas dan zal de overgang plaatsvinden van de beta versie naar het definitieve platform.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.