SmartContract.nl

Wat kun je vertellen over het waarom en wanneer?
elmar witjes van cryptomaanAls (internet) ondernemer en enthousiaste crypto bezitter was het een logische keuze om de webshop te beginnen. Ik had zelf een hardware wallet nodig en er waren nog helemaal geen partijen die dit verkochten in Nederland. Ik heb zelf al meerdere webshops en websites gebouwd als web developer en meerdere bedrijven ondersteund met online marketing. De webshop beginnen was een logische stap. Ik wilde graag een webshop met de focus op klantenservice. Korte lijnen voor de klant: geen zakelijke protocollen waar je doorheen moet maar een persoonlijke benadering. Eerlijk zijn als er een foutje wordt gemaakt en per klant altijd kijken naar een fijne oplossing.

Hoe gaat het bestelproces als ik bij Cryptomaan iets bestel?
Zodra de order binnenkomt, kun je dan stap voor stap vertellen hoe het gaat?
De order komt binnen en wordt natuurlijk automatisch verwerkt door het magazijn. We hebben met meerdere verzendpartijen gewerkt: PostNL, DHL en DPD. We zijn begonnen met PostNL maar vanwege het grote aantal pakjes dat niet goed bezorgd werd hebben we DHL een kans gegeven. Vooral erg fijn dat ze de brievenbuspakjes ook helemaal traceren. Natuurlijk gaat er bij elke bezorgdienst wel eens wat fout maar we zijn momenteel erg tevreden. In 99,4% van de gevallen komen de pakjes de volgende dag aan (voor 23:30 besteld). We kunnen hierin dus prima mee met de grote jongens ;).

Als het pakje aangekomen is begint het echte voordeel van een bestelling bij Cryptomaan: de service. We zijn beschikbaar voor al je vragen via live chat, telefoon en email. Via live chat en telefoon krijg je direct hulp en via email vaak binnen 1-2 uur een reactie. We hebben echte kennis in huis over de producten en crypto/blockchain. We sturen geen automatische antwoorden op basis van sleutelwoorden die je in je bericht hebt staan. Elke vraag wordt echt door iemand gelezen. Persoonlijk vind ik het erg vervelend als je al veel hebt geprobeerd om het probleem op te lossen en dan een automatische reactie krijgt met een lijstje die je zelf ook al op internet hebt gevonden. We weten echt waar we het over hebben en dat zul je ook merken in de reacties. Als nieuwere werknemers iets niet weten zullen ze dat eerlijk zeggen en dan krijg je later gewoon een telefoontje of mailtje terug van een andere collega.

Hardware Wallets van Cryptomaan

Het assortiment van hardware wallets op Cryptomaan.nl.

Vanaf welk (cryptocurrency) bedrag zou jij een hardware crypto wallet kopen?
Ik denk dat als je meer dan 250 euro hebt het in principe al fijn is om een hardware wallet te hebben. Natuurlijk is een bedrag van 90 euro dan vrij vors maar je weet niet hoe het in de toekomst natuurlijk kan toenemen. Een briefje van 100 euro heb je liever ook niet los in je zak, die stop je ook liever in een portemonnee van 20-30 euro. Het scheelt een hoop zorgen.

Wat zijn de grootste misstanden op het gebied van hardware wallets?
Veel mensen denken dat de munten echt op het apparaat staat: als je een bestande met wallet.bitcoin naar een beveiligt USB apparaat kopieert. Een hardware wallet is niet een simpele USB stick met encryptie. Het is een apparaat dat jouw private keys genereert en deze veilig bewaard op een speciale chip. Deze chip is beschermd tegen fysieke aanvallen. Daarnaast is het apparaat geïsoleerd van de computer voor bescherming tegen virussen en hackers. Op het scherm van de hardware wallet kun je transacties verifiëren, zo weet je zeker dat je altijd je munten naar het juiste adres stuurt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe een wallet werkt. Jouw munten zijn puur een opsomming van de transacties die worden bijgehouden in de blockchain. Enkel de persoon met de juiste private key kan deze munten weer naar een ander adres sturen. De private key is dus in feite (de sleutel tot) jouw bezit. Elke wallet werkt in principe hetzelfde, echter kun je op een hardware wallet deze private key op de meest veilige manier gebruiken en bewaren.

Wat is volgens jou de beste hardware crypto wallet?
Nu volgt natuurlijk een heel politiek correct antwoord ;). Ik denk dat ze allen voor- en nadelen hebben. Ze lopen vooral uiteen op gebied van gebruiksvriendelijkheid en het aantal munten dat ze ondersteunen. Op gebied van gebruiksvriendelijkheid lopen TREZOR en KeepKey wat mij betreft voorop. De Ledger wallet heeft natuurlijk het grootste aantal altcoins en ik denk dat de Apple-stijl design veel mensen aanspreekt. Ledger heeft wel flinke stappen gezet op gebied van gebruiksvriendelijkheid met de Ledger Live software.

De toekomst van wallets: kun je die schetsen?
Meer coins, integraties met crypto exchanges en andere diensten en betere ondersteuning voor smartphones.

Heb je nog tips voor mensen die overwegen een hardware crypto wallet te kopen?
Kijk eerst naar welke munten je er op wil zetten, daar verschillen ze onderling in. Tijdens de installatie moet je 24 woorden op een papiertje schrijven (recovery seed). Aan de hand van deze 24 woorden zijn al je andere private keys gegenereerd. Die 24 woorden zijn dus belangrijker dan het apparaat zelf. Bewaar ze op een goede plek of met bijvoorbeeld een CRYPTOTAG, afkomstig van ondernemer Adrijan, waar we ook een interview mee hebben gehouden.

Ga naar Cryptomaan Meer info over hardware wallets

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht