SmartContract.nl

Steeds meer YouTubers maken content over wat je het beste kunt doen op gebied van cryptomunten en blockchaintechnologie. Officieel mogen ze volgens de regels van YouTube geen officiële adviezen geven over investeren of wettig advies geven. Over het algemeen zijn de kanalen dan ook bedoeld als ‘nuttig, informatief en entertainment’.

Daarom is het raadzaam alleen te investeren wat je echt kunt missen. Volg dus niet zomaar de instructies van een YouTube kanaal op. De meeste YouTubers opereren volledig alleen en maken dus zelf een analyses. Een aantal kanalen is echter wat groter. Er zit dan een heel team achter de content. Wij hebben de beste YouTubers voor je op een rijtje gezet.

Interessante Youtube kanalen

Steeds meer YouTubers maken kanalen over cryptovaluta. Een aantal van hen gaan al jaren mee en maken minstens net zo lang analyses. Elk kanaal focust op een ander onderwerp. Waar sommige kanalen een heel team hebben, zijn andere YouTubers enkel vloggers die analyses maken. We geven beide formats een kans en hebben een lijstje opgesteld van de beste kanalen die we zelf volgen.

Data Dash

Ten eerste bespreken we Data Dash. Achter Data Dash is Nicholas Merten de drijvende kracht. Hij heeft inmiddels meer dan 286.000 volgers weten te vergaren en is daarmee een van de grootste YouTubers op het gebied van crypto. Het idee van het kanaal is volgers regelmatig up-to-date te houden met relevante informatie. Merten is vooral goed in het uitleggen van dingen.

Als je bang bent voor grafiekjes en andere statistieken, hoef je niet meteen weg te klikken. Nicholas Merten maakt namelijk heel goed duidelijk hoe je de grafieken moet lezen. Hij is heel transparant over hoe hij verdiend heeft aan cryptovaluta. In zijn video’s vind je vooral informatie, interviews en soms livestreams. Een video duurt tien minuten tot een uur. Merten maakt er ongeveer vijf per week.

Altcoin Buzz

Vlogger Jeff heeft men zijn kanaal Altcoin Buzz al meer dan 201.000 abonnees weten te trekken. Jeff vindt het vooral leuk om zijn mening te geven over cryptocurrency en altcoins. Later kreeg Altcoin Buzz een heel team die de content verzorgt. Toch is het vooral Jeff die je ziet en hoort op zijn kanaal.

Je ziet bij Altcoin Buzz minder grafieken en andere statistische informatie, zoals je bij Data Dash wel ziet. De focus in de vlogs ligt vooral op Altcoins en manieren waarbij je deze kunt verhandelen. Ook komen ICO’s regelmatig aan bod. Het team van Altcoin Buzz bestaat uit negen mensen achter de schermen. Jeff zie je het vaakst in beeld; hij wordt vaak ingezet als presentator. De video’s van Altcoin Buzz duren zo’n tien minuten tot een uur.

Boxmining

Als je meer diepgaande informatie wilt en technisch bent aangelegd, dan kun je het beste naar Boxmining kijken. Het kanaal wordt gerund door technicus Michael Gu. Gu gaat vooral in op de manier waarop cryptocurrency technisch gezien werkt. Hij schuwt dan ook niet om je de ins- en outs te vertellen over SegWit, Hardfork en andere blockchain technologie.

Boxmining gaat vooral over dagelijks nieuws, technische ontwikkelingen en recensies van bestaande munten zoals bekende munten als Bitcoin, Ethereum en Dash, maar ook minder bekende altcoins als Decred en Zedcash. Het kanaal heeft zo’n 192.000 volgers.

Dit YouTube-kanaal is vooral bedoeld voor de wat gevorderde cryptogeberuiker. Je krijgt dagelijks updates van Michael Gu, waarin hij grafieken, afbeeldingen, kaarten en andere relevante items bespreekt. Je hebt in tegenstelling tot bovenstaande kanalen geen uren geduld nodig. Een update van Gu duurt zo’n vijf tot maximaal tien minuten per video. Daardoor kijken de video’s lekker weg.

Ian Balina

Een andere grote YouTuber met 117.000 volgers is Ian Balina. Balina is cryptocurrency deskundige en weet veel af van blockchaintechnologie. Bovendien investeert hij zelf ook regelmatig in (nieuwe) cryptocurrency. Daarnaast is hij adviseur, maar hij geeft officieel geen adviezen op zijn kanaal. Dat is immers tegen de regels van YouTube.

Balina brengt ook regelmatig artikelen en whitepapers uit over analyses, cryptocurrency en het zijn van ondernemer. Hij werd bekend doordat veel van deze informatie door grote publicisten werd overgenomen. Voordat cryptovaluta bekend waren, werkte Balina als data-analyst bij IVM.

Balina’s kanaal gaat vooral in op strategieën om te investeren in cryptocurrency tokens aan de hand van Token Metrics. Hij maakt gebruik van grafieken, spreadsheets en kaarten. Mocht je dat niet boeiend vinden; hij doet ook interviews, livestreams en recensies. Zijn video’s duren vijf minuten tot een uur.

Coin Mastery

Bij Coin Mastery krijg je in tegenstelling tot bij Boxmining weinig technische informatie voor de kiezen. Wel moet je in staat zijn statistische informatie te kunnen lezen. Bij dit YouTube kanaal kijk je op een andere manier naar het laatste nieuws omtrent cryptovaluta. Eigenaar Carter Thomas heeft inmiddels 122.000 volgers weten te vergaren en laat je vooral kennismaken met de nieuwste trends op cryptogebied.

Daarnaast geeft hij je tips en adviezen over hoe je het beste Bitcoins en altcoins kunt verhandelen of kunt investeren. Die adviezen zijn overigens niet wettig, wat betekent dat je als kijker zelf verantwoordelijk bent voor de keuze of je zijn adviezen overneemt of niet.

Thomas is een van de weinige YouTube crypto-analisten die regelmatig livestreams doet. Hij legt in deze livestreams uit hoe kaarten en grafieken werken. Daarnaast maakt Coin Mastery vaak gebruik van andere visuele effecten om je aandacht te prikkelen en je de laatste trends beter uit te kunnen leggen. Een video duurt twintig minuten tot een uur, waardoor je geduld best een beetje op de proef wordt gesteld. Toch zijn de video’s van Carter Thomas het kijken waard.

Belangrijk om te onthouden

Onthoud ten slotte: deze YouTubers zijn uiteraard experts en je mag best iets van ze aannemen. Toch zijn het ook mensen die fouten kunnen maken of een foutieve analyse kunnen geven. Daarom is het belangrijk te onthouden dat je zelf kunt kiezen of je adviezen, tips en trucs van deze experts overneemt of niet. Investeer daarom alleen cryptocurrency die je kunt missen. Neem nooit zomaar blindelings een advies over. Het maken van een goede afweging is noodzakelijk. Je kunt bijvoorbeeld meerdere kanalen volgen en aan de hand daarvan een beslissing maken.

Heb jij nog een mooie aanvulling? Laat het weten in de comments!

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht