SmartContract.nl

Dankzij blockchaintechnologie is dat verleden tijd. Alle contracten worden namelijk opgesteld op basis van peer to peer. Dat betekent dat vriend A een slim contract opstelt voor vriend B en deze met elkaar deelt. In het contract is onder meer de weddenschap zelf en de waarde van die weddenschap vastgelegd. Aan het einde van de wedstrijd worden de contracten nog eens met elkaar vergeleken, zodat er over de uitslag geen twijfel kan bestaan.

Crypto Sportz: zo werkt het

Stel: persoon A denkt dat FC Barcelona Real Madrid met 3-0 zal verslaan tijdens de competitie. In dat geval kan persoon A een smart contract sturen naar persoon B, zodat de weddenschap vast staat. Dit gebeurt aan de hand van een Ethereum transactie.

Binnen de transactie staat de voorspelling vast, eveneens de waarde van Ethereum waarmee gegokt wordt.

Na afloop komt de beloning automatisch vrij aan de persoon die de uitslag juist voorspeld heeft. Is dat niet het geval, dan krijgen alle deelnemers hun geld terug.

Vervolgens worden de smart contracten onderling getekend. Daarna gaat het contract naar het blockchainnetwerk. Ieder netwerk heeft tenminste één orakel. Dat is een bron van informatie die smart contracten verzamelt en vergelijkt. Aan het eind eind van de wedstrijd worden de contracted worden vergeleken. Is er geen winnaar? Dan krijgen persoon A en B beiden hun geld terug. Klopt de uitslag van persoon B, dan krijgt hij zijn geld en verliest persoon A de inleg. Er zijn geen maxima gesteld aan de hoogte van deze contracten. Crypto Sportz is dus een nieuwe, eerlijke manier om te gokken op uitslagen.

Peer to peer: simpele smart contracten

Voor Crypto Sportz geldt dat alle smart contracten op een simpele manier zijn op te stellen. Er zijn honderden, zo niet duizenden sporten waarop men kan gokken. Ten eerste gaat men naar het wedkantoor en moet hij begrijpen hoe hij moet inzetten en welke voorwaarden en regels daarbij komen kijken. Bij Crypto Sportz is dat niet het geval. Het smart contract is weliswaar slim, maar niet ingewikkeld. Dankzij de online web interface van Crypto Sportz kun je gemakkelijk aanklikken wat je wilt en heb je geen verstand van programmeren nodig.

Het idee van Crypto Sportz is dat blockchain technologie wordt ingezet om de risico’s die bij het wedden op sportuitslagen een rol spelen, te verkleinen of volledig weg te halen. De bedoeling is gebruikers een ‘volledig vrije beleving’ te geven.

Online gokken simpeler gemaakt

Crypto Sportz wil online gokken simpeler en transparanter maken. Bij een traditioneel wedkantoor is het moeilijk om online te wedden op een wedstrijd uit Canada, als je niet Canadees bent. Stel je voor: je hebt een vriendengroep waarvan er drie vrienden uit Canada komen, en vier mensen niet. In dat geval heb je bij veel aanbieders een privéverbinding nodig, waardoor het wedkantoor denkt dat iedereen uit Canada komt. Dit gaat middels de Virtual Private Network-server (VPN). Je hebt daarnaast ook een creditcard uit Canada nodig.

Dit is precies het probleem dat Crypto Sportz wil verhelpen. Het is makkelijker als je kunt gokken op elke wedstrijd die je maar wilt, door middel van slimme contracten naar elkaar te sturen. Bovendien heb je geen creditcard meer nodig, want de inleg en de opbrengst wordt altijd uitgekeerd in Ethereum (ETH).

cryptosportz sportweddenschappen

Blockchaintechnologie

Crypto Sportz is een project dat ontwikkeld is door een vriendengroep uit Duitsland, Canada, Rusland, de Verenigde Staten en Israël. De vriendengroep had dan ook problemen om weddenschappen met elkaar af te sluiten binnen nationale competities. Het project is een autonoom project, wat betekent dat het project volledig zonder tussenkomst van de mens beheerd wordt. De contracten worden verstuurd en gecontroleerd aan de hand van een Peer to Peer (P2P)-verbinding binnen het blockchain-netwerk. Hiervoor wordt Ethereum gebruikt.

De ontwikkelaars van Crypto Sportz zien dan ook een goede toekomst voor de combinatie van sport, wedden en blockchaintechnologie. De opbrengsten uit het project worden gebruikt voor doorontwikkeling van het project.

ICO ontbreekt

Opvallend aan dit project, is dat de meeste mensen die een dergelijk project starten, gebruik maken van ICO’s. Dit project is echter zonder ICO opgestart, wat betekent dat de ontwikkelaars geen gebruik hebben gemaakt van publieke funding. Het project is ontwikkeld aan de hand van private investeringen van de eigenaars van het project. Er zijn geen tokens verkocht, er is geen agressieve marketing. Op die manier willen de ontwikkelaars zo transparant mogelijk blijven.

Toch moet het project uiteraard doorontwikkeld worden. Daarom vraagt Crypto Sportz een kleine bijdrage bij ieder slim contract dat wordt afgesloten. Dit is wat men een fee noemt en is gebruikelijk op het Ethereum-netwerk. De fee wordt niet geburnd, maar vloeit terug aan de ontwikkelaars van het project. Op die manier worden de opbrengsten terug geïnvesteerd in de ontwikkeling van het project.

Als crypto enthousiasteling volg ik de ontwikkelingen met betrekking tot smart contracts op de voet. Middels mijn berichten geef ik informatie over mijn ontdekkingen. Ik geef nooit financieel advies.

Reacties bekijken

Er zijn momenteel geen reacties.
Volgend bericht